OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

Eva Berneke: Her er mine planer som ny KMD-direktør

Eva Berneke sætter sig inden længe til rette i direktørstolen hos KMD. Læs her, hvad hun har udset sig som sine første og største opgaver.

KMD har i dag udpeget Eva Berneke som ny administrerende direktør i it-selskabet med hovedsæde i Ballerup nordvest for København.

Eva Berneke kommer fra jobbet som direktør i TDC Erhverv og får som administrerende direktør for KMD ansvaret for omkring 3.000 medarbejdere og en omsætning på knap fem milliarder kroner.

Fokus på de private

Computerworld har spurgt den nye KMD-direktør, hvad hendes tre største udfordringer bliver i det nye job.

"KMD skal selvfølgelig fortsat fokusere på softwaresalget i den offentlige sektor, dernæst er der nye, spændende forretningsområder som online-omsorg og online-uddannelse, og så mener jeg også, at vi skal have kigget på potentialet i det private erhvervsliv," forklarer Eva Berneke.

Vil det sige, at KMD flytter sit salgsfokus over på det private erhvervsliv?

"Nej, ikke nødvendigvis. Vi har jo vores kerneforretning og styrke i den offentlige sektor, og den vil vi stadig fokusere på. Men jeg mener da, at vi skal da have afsøgt mulighederne på det private marked. Der er ikke nødvendigvis den store forskel på offentlige og private virksomheders behov for it-løsninger," lyder det fra Eva Berneke.

"Vi skal da have afsøgt mulighederne på det private marked"

Sådan fik hun jobbet
Hvornår er du egentlig på plads som KMD's nye direktør?

"Det gør jeg, lige så snart jeg får lov af TDC. Allersenest bliver det 1. august, men jeg håber, det bliver meget tidligere."

Hvordan fik du jobbet?

"Det skete relativt klassisk med, at jeg nogle måneder før jul blev kontaktet af en headhunter, som fortalte, at en virksomhed var interesseret i mig. Derefter blev jeg sat mere ind i, hvad jobbet indebar, og mødtes siden med ejerne og bestyrelsen, som i sidste ende ansatte mig."

Hvor godt kendte du egentlig KMD i forvejen?

"Ligesom mange andre inden for teknologi-branchen kender jeg jo selskabets imponerende rolle og rejse med digitaliseringen af Danmark, og jeg kender en del af systemerne fra hverdagen, men nu skal jeg som min første opgave lære selskabet bedre at kende."

Lidt som TDC

Hvorfor sagde du ja til jobbet?

"Fordi KMD er en kanonspændende virksomhed, og der er samtidig en masse paralleller mellem de ting, jeg bringer med mig fra mine syv år hos TDC, og de udfordringer, som KMD står med."

Derfor minder KMD lidt om TDC

Hvilke udfordringer er det?

"Begge steder er store danske teknologi-virksomheder på stærkt konkurrenceprægede markeder, hvor jeg skal have at gøre med mennesker, der har store tekniske kompetencer i den fortsatte udrulning af digital infrastruktur her i landet, selv om TDC og KMD har lidt forskellige roller i den sammenhæng."

Både TDC og KMD har erfaringer med kapitalfonde. Hvad kommer det til at betyde for dit daglige virke i KMD?

"Min erfaring med kapitalfonde, som jo er helt ude af TDC nu, er, at de skaber enormt fokus, god dialog og sparring i det daglige, og så interesserer de sig for detaljer i forretningen og resultater - herunder ikke mindst en god dialog omkring, hvordan man kan udvikle resultaterne."

"Min erfaring med kapitalfonde er, at de skaber enormt fokus"

Hvad med børsnoteringen? 
Begrænser den ejerform ikke dit råderum som en administrerende direktør med egne ideer?

"Nej, det synes jeg faktisk ikke. Man får jo en rigtig god og tæt sparring omkring retningen for virksomheden. Det er jo en konstruktiv dialog, uden de sætter sig på den daglige ledelse."

Der har også længe været talt om en børsnotering af KMD. Hvornår sker det?

"Det aner jeg ærligt talt ikke noget om på nuværende tidspunkt. Det må du spørge mig om lidt senere."

KMD opererer hovedsageligt på det danske marked. Har du visioner om et udlandseventyr?

"Fisk. Vi har en lille forretning i Sverige, og det er helt sikkert, at offentlige sektorer i andre lande har mange af de samme behov, men det er for tidligt for mig at sige, om KMD er det rette selskab til at opfylde deres behov."

TDC har ikke travlt

Efter at det kom frem, at Eva Berneke snart er fortid i TDC, har telegigantens administrerende direktør Carsten Dilling udtrykt både ærgrelse og stolthed over, at han mister sin højre hånd på baggrund af flotte resultater. 

"Umiddelbart får udnævnelsen ikke den store betydning for TDC. Vi har god tid til at finde en afløser, og indtil det sker, fortsætter hun som hidtil som koncerndirektør for Erhverv," forklarer TDC's administrerende direktør i en mail til Computerworld.

Han bekræfter, at Eva Berneke fratræder hos TDC senest med udgangen af juli 2014.

Læs også: 
Lars Monrad-Gylling: Derfor stopper jeg i KMD nu

Kommuner indgår historisk aftale med KMD: It for milliarder i udbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere