Artikel top billede

Billede: Blog.msdn.com (Foto: Msdn.com)

Microsoft bøjer sig: Startknappen på vej tilbage i Windows

Startknappen er på vej tilbage til Windows, hvor livet med mus og tastatur også bliver en del nemmere på pc'en. Læs her om gamle funktioner, der snart kommer som nyheder til Windows 8.1.

Efter et langvarigt pres fra sine brugere og kunder genintroducerer Microsoft nu startknappen i den kommende opdatering af Windows 8.1.

Det skriver The Verge, der omtaler den kommende startknap med lancering 'senere på året' som en kombination af den traditionelle Windows-startknap med mulighed for et ekstra fold-ud-kig på mini-tiles, der blev introduceret med Windows 8-designet Metro.

Desuden er der også gode nyheder til det traditionelle desktop-folk med mus og tastatur.

Tilbage til rødderne 
Det skyldes, at de moderne Windows 8-applikationer fremover kan afvikles i deres eget vindue, hvilket synes at være et lille opgør med Metro-designet, der blev skabt til at kunne køre på alle - også håndstyrede - platforme.

Styringen med mus bliver dermed nemmere og mere fleksibel, da der nu i toppen af programvinduet kommer adgang til luk-funktion og mulighed for højreklik for funktionsoversigt fra Metro-skærmen, som det kendes fra Windows-skrivebordet.

Microsofts Danmarks divisionschef for Windows, Martin Thorning Hansen, skriver i et blog-indlæg fra selskabets store San Francisco-konference Build, at flere funktioner i Windows 8.1 allerede er klar fra næste uge uden dog at nævne startknappen.

Opdateringen bliver til gengæld forsynet med en sluk-genstart-knap i øverste højre hjørne, så man ikke skal navigere på må og få med musen i hjørnerne på det nye Windows. Også et ikon til søgninger bliver introduceret som et fast element på skærmen.

Derudover forlyder det, at det bliver muligt at fastgøre favorithjemmesider og apps fra Windows Store på proceslinjen nederst på skrivebordet.

Mere mobil-styring

Microsoft barsler også med nye funktioner på mobile device management-siden.

Det gælder eksempelvis kontrol med visning af hjemmesiden i forhold til surf-politikken i ens virksomhed.

Opdateringen kommer automatisk tirsdag den 8. april, hvor Windows XP til gengæld får sit endelige dødsstød.

Læs også:

Beta-tester: Windows 8.1 får en ny Start-knap til april




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere