Artikel top billede

Microsofts cloud-sikkerhed får OK i Europa

Alle datatilsyn i Europa godkender nu Microsofts databeskyttelse i skyen.

Article 29 Working Party, der repræsenterer de 28 nationale datatilsyn i EU, konkluderer nu, at Microsofts cloud-kontrakter lever op til de krav og standarder for privacy- og databeskyttelse, som europæisk lovgivning forlanger.

Det betyder i praksis, at softwaregiganten fra Redmond, som den første virksomhed, får en samlet europæiske godkendelse. Så Microsofts cloud-kontrakter til eksempelvis Office 365, Azure og Dynamics lever altså nu ifølge myndighederne op til EU's privacy- og databeskyttelsesstandarder uanset, hvor data er lokaliseret.

Odense gav op

Det har tidligere været et problem for eksempelvis konkurrenterne fra Google, der ikke har haft de nødvendige godkendelser fra Datatilsynet, fordi der blandt andet har været uklarhed om, hvordan Google behandler slettede data.

Det har man blandt andet fået at føle i Odense kommune, som blandt andet forsøgt på at få de nødvendige godkendelser til at anvende Google Apps til lærernes elevplaner.

Læs også: Derfor har Google det svært mod Microsoft i Danmark

For at det kunne godkendes, skulle Google og Odense Kommune indgå en såkaldt databehandleraftale, der lever op til lovgivningen på området, men det blev ved med at trække ud, og til sidst strandede sagen, da Odense valgte at gå efter en anden løsning.

Sådanne problemer med privacy ser nu ud til at være løst for Microsoft ikke bare i Danmark, men altså også på EU-niveau.

Microsoft har selv skrevet om godkendelsen på deres Technet-blog.

Læs også:

Stort cloud-gennembrud: Nu skal dine data ud i skyen

Offentlig dansk it-chef rykker 3.000 mail-konti i skyen

Derfor er Google Apps stadig lukket land for Odense

Sådan vil EU skabe millioner af nye job i cloud-industrien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere