Artikel top billede

Microsofts cloud-sikkerhed får OK i Europa

Alle datatilsyn i Europa godkender nu Microsofts databeskyttelse i skyen.

Article 29 Working Party, der repræsenterer de 28 nationale datatilsyn i EU, konkluderer nu, at Microsofts cloud-kontrakter lever op til de krav og standarder for privacy- og databeskyttelse, som europæisk lovgivning forlanger.

Det betyder i praksis, at softwaregiganten fra Redmond, som den første virksomhed, får en samlet europæiske godkendelse. Så Microsofts cloud-kontrakter til eksempelvis Office 365, Azure og Dynamics lever altså nu ifølge myndighederne op til EU's privacy- og databeskyttelsesstandarder uanset, hvor data er lokaliseret.

Odense gav op

Det har tidligere været et problem for eksempelvis konkurrenterne fra Google, der ikke har haft de nødvendige godkendelser fra Datatilsynet, fordi der blandt andet har været uklarhed om, hvordan Google behandler slettede data.

Det har man blandt andet fået at føle i Odense kommune, som blandt andet forsøgt på at få de nødvendige godkendelser til at anvende Google Apps til lærernes elevplaner.

Læs også: Derfor har Google det svært mod Microsoft i Danmark

For at det kunne godkendes, skulle Google og Odense Kommune indgå en såkaldt databehandleraftale, der lever op til lovgivningen på området, men det blev ved med at trække ud, og til sidst strandede sagen, da Odense valgte at gå efter en anden løsning.

Sådanne problemer med privacy ser nu ud til at være løst for Microsoft ikke bare i Danmark, men altså også på EU-niveau.

Microsoft har selv skrevet om godkendelsen på deres Technet-blog.

Læs også:

Stort cloud-gennembrud: Nu skal dine data ud i skyen

Offentlig dansk it-chef rykker 3.000 mail-konti i skyen

Derfor er Google Apps stadig lukket land for Odense

Sådan vil EU skabe millioner af nye job i cloud-industrien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere