Dansk udviklerhus bygger din app på 72 timer

På 72 timer har du en færdigbygget app, som er klar til at blive lagt i Windows Store. Et lille dansk firma har valgt en helt speciel og meget hurtig måde at udvikle apps på. Se med her.

Build, San Francisco: It-udvikling forbindes ofte med lange kode-forløb og besværlige arbejdsgange.

Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være.

Et lille dansk firma har valgt at vende tingene på hovedet, og de udvikler en flyvefærdig app på bare 72 timer.

"Vi starter fredag morgen, og når vi går hjem søndag aften, har kunden en færdig app, der er klar til at blive frigivet i Windows Store," fortæller Thomas Martinsen, der er stifter af firmaet Bluefragments, som har specialiseret sig i at udvikle apps til Microsofts platforme.

"Vi er i gang i 24 timer i døgnet. Vi sover, spiser og arbejder sammen med vores kunde, når vi har vores kode-camps. Det er som at være opfinder, hvor klimaks kommer inden for en opmålt tid."

Vi mødte ham i San Francisco, hvor han var deltager på Microsofts udviklerkonference Build.

Konferencen samler Microsoft-udviklere fra hele kloden til en opdatering af, hvad kode-virksomheden kan tilbyde dem i fremtiden.

Han fortæller om den utraditionelle måde at bygge apps på.

"Ideen opstod egentlig fordi, vi ville vise vores kunder, at det ikke behøver at tage ret lang tid at komme i gang med apps. Vi fik muligheden for at bygge en app til fodboldklubben FCK, og vi valgte at gøre det i lyntempo. Samtidig ville vi også gerne adskille os fra de andre konsulenter på markedet, og valgte derfor en niche indenfor Microsofts teknologier," fortæller han.

Det betyder, at virksomheden udelukkende arbejder med Windows 8 og Windows Phone-projekter men med blikket rettet mod Xboksens app-muligheder.

En af Microsofts annonceringer på Build-konferencen var nemlig, at virksomhedens platforme rykker tættere på hinanden, så kode udviklet til Windows Phone kan genbruges til Xbox eller Windows 8.

Kode-festen skydes i gang om morgenen
"Når vi går i gang fredag morgen, samles udviklere, designere og kunden til et møde, hvor jeg fortæller, hvad vi skal lave i de kommende tre dage. Vores udviklere kender kundens navn på forhånd, men aner ikke, hvad de skal udvikle."

Efter en introduktion på en time bliver folkene opdelt i grupper og arbejdet skydes i gang. Kunden sidder med i hele processen, og kan træffe aktive beslutninger i selve forløbet.

"Denne arbejdsmetode kræver, at man kender hinanden rigtig godt både fagligt og socialt. Det er en ret vild oplevelse. Men det stiller store krav til vores medarbejdere. De skal også synes, det er sjovt."

Den tre år gamle virksomhed har i dag 17 ansatte.

Hvad er fordelen ved at arbejde på denne måde?

"Når folk bliver presset rigtig, og man arbejder på et ekstremt projekt, bliver folk knyttet meget tæt sammen. Både kunder og udviklere. Det er en kæmpe bonus i forholdet til vores kunder," siger Thomas Martinsen, der egentlig er uddannet bankassistent og autodidakt indenfor udviklingsgenren.

"Samtidig er det en kickstart af app-strategien for en virksomhed. Det er ikke svært at komme i gang med apps, og det understreger forløbet tydeligt. Sidst men ikke mindst er en app en meget begrænset opgave. Derfor passer formatet godt til at løse den opgave," lyder det fra Thomas Martinsen.

For at kunne levere på den korte tid, har virksomheden opbygget en værktøjskasse i eksempelvis Visual Studio med koderedskaber, der er klar til brug i forskellige situationer.

Det er dog også et forberedende arbejde, før de 72 timer kodning skydes i gang.

"Vi forbereder kundernes ønsker og behov før selve kodearbejdet. På den måde kan vi holde, hvad vi lover og være helt i mål på de 72 timer. Hvis vi ikke lukker og slukker projektet søndag aften, så er det hele spildt, derfor er vi nødt til at forberede os. Det er sort eller hvidt, og når man sidder 15 udviklere, skal der virkelig være fokus på målet."

Hvad er de største forhindringer i udviklingen af apps til Microsofts platform?

"Det er helt klart, at udbredelsen af eksempelvis telefoner med Windows Phone ikke er så høj. Når en kunde har en hvis portion penge til at bygge en app, så bliver enheder med størst penetration ofte valgt. Det slås vi med."

Er I der Roskilde!
I et enkelt tilfælde har Bluefragments dog arbejdet helt uden forudgående planlægning.

Det skete i forbindelse med udviklingen af en app til Roskilde Festivallen.

"Et af de vildeste projekter, vi har lavet, er en app til festivalen," fortæller han.

"Vi mødtes i en hangar i Roskilde sammen med festival-folkene uden at have forberedt noget som helst. Eneste krav var et oversigtskort og et program. Der blev vi virkelig udfordret på ideer om vilde funktioner."

Efter at have fordøjet udfordringen med den første app er Bluefragments udviklere i gang med at bygge nogle af de ideer ind i festival-appen til 2014-udgaven af den store rock-komsammen.

"En af de ting, der kommer i den nye udgave, er en funktion, som kan vise vej hjem til teltet om natten.
Ligeledes kan man sætte kryds ved de telte, hvor de søde piger, bor og genfinde placeringen næste morgen," fortæller Thomas Martinsen.

Fut i fartbøderne
Det seneste 72-timers projekt er en app til politiet på Island, der blandt andet kan benyttes til at udskrive fartbøder.

"Det er ret besværligt, at udskrive fartbøder på Island. Det kræver, at man udfylder 150 felter i en formular, fordi der skal tages en lang række hensyn."

Ved at gøre det digitalt fra telefonen, kan de klare opgaven uden kuglepen og gennemslagspapir, hvilket gør processen betydeligt hurtigere for betjentene i det lille ø-rige mod nord.

Læs også:
Microsoft-direktør: Vi lever i den vildeste it-tid

Anders Hejlsberg: Fantasien har ingen grænser længere

Derfor er programmører vigtigere end nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.