Artikel top billede

Medie: Sikkerhedstjeneste har udnyttet "Heartbleed" i årevis

I mindst to år har NSA kendt til den nyopdagede "Heartbleed bug", men valgte at udnytte fejlen fremfor at advare offentligheden.

I over to år har den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA kendt til "heartbleed bug", som et omfattende stort antal hjemmesider har haft.

Fejlen betyder, at hjemmesiderne sender følsomme data uden kontrol.

Historien om NSA's kendskab til Heartbleed kommer fra det amerikanske medie Bloomberg. NSA har nægtet kendskabet til Heartbleed overfor Bloomberg.

Estimeret til at have ramt basissikkerheden hos godt og vel to/tredjedele af alle hjemmesider på internettet, bliver Heartbleed kaldt en af de største sikkerhedsfejl i internettets historie.

Vi har tidligere skrevet om, hvordan du sikrer dig efter Heartbleed. Læs mere her

NSA's to roller

NSA har været målskive for utallige historier de sidste ni måneder, efter at whistleblower Edward Snowden fremlagde sine første historier om omfattende og generalisernede overvågning.

Men NSA har også en anden rolle i USA: At finde sikkerhedshuller, som hackere kan få adgang til.

Sikkerhedsfejlen i Heartbleed ligger i Open-Sourcekoden OpenSSL og blev altså fundet af NSA for mindst to år siden.

Men i stedet for at advare offentligheden begyndte NSA at udnytte sikkerhedshullet. Det fortæller flere kilder til Bloomberg, der fortæller, at heartbleed hurtigt blev et basisredskab for NSA til at indsamle fortrolige oplysninger om folk.

Præsident Barack Obama har efter Bloombergs afsløringer udtalt, at der vil blive fremsat en arbejdsgruppe, som skal se på NSA's overvågningsaktiviteter.

Blandt andet foreslås det, at NSA skal bruge deres tusinder af agenter til at lukke sikkerhedshuller og kun i "sjældne tilfælde" udnytte dem.

Læs også:

Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig

Nets undersøger nu om NemID er ramt af kæmpe sikkerhedshul
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere