Artikel top billede

Medie: Sikkerhedstjeneste har udnyttet "Heartbleed" i årevis

I mindst to år har NSA kendt til den nyopdagede "Heartbleed bug", men valgte at udnytte fejlen fremfor at advare offentligheden.

I over to år har den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA kendt til "heartbleed bug", som et omfattende stort antal hjemmesider har haft.

Fejlen betyder, at hjemmesiderne sender følsomme data uden kontrol.

Historien om NSA's kendskab til Heartbleed kommer fra det amerikanske medie Bloomberg. NSA har nægtet kendskabet til Heartbleed overfor Bloomberg.

Estimeret til at have ramt basissikkerheden hos godt og vel to/tredjedele af alle hjemmesider på internettet, bliver Heartbleed kaldt en af de største sikkerhedsfejl i internettets historie.

Vi har tidligere skrevet om, hvordan du sikrer dig efter Heartbleed. Læs mere her

NSA's to roller

NSA har været målskive for utallige historier de sidste ni måneder, efter at whistleblower Edward Snowden fremlagde sine første historier om omfattende og generalisernede overvågning.

Men NSA har også en anden rolle i USA: At finde sikkerhedshuller, som hackere kan få adgang til.

Sikkerhedsfejlen i Heartbleed ligger i Open-Sourcekoden OpenSSL og blev altså fundet af NSA for mindst to år siden.

Men i stedet for at advare offentligheden begyndte NSA at udnytte sikkerhedshullet. Det fortæller flere kilder til Bloomberg, der fortæller, at heartbleed hurtigt blev et basisredskab for NSA til at indsamle fortrolige oplysninger om folk.

Præsident Barack Obama har efter Bloombergs afsløringer udtalt, at der vil blive fremsat en arbejdsgruppe, som skal se på NSA's overvågningsaktiviteter.

Blandt andet foreslås det, at NSA skal bruge deres tusinder af agenter til at lukke sikkerhedshuller og kun i "sjældne tilfælde" udnytte dem.

Læs også:

Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig

Nets undersøger nu om NemID er ramt af kæmpe sikkerhedshul
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
“Holdningen er tilsyneladende, at it ikke har indflydelse på medarbejdertilfredshed”
"Når jeg ser, hvor meget man går op i indretning og arkitektur for at give medarbejderne de bedst tænkelige fysiske rammer, undrer det mig, at man ikke gør det samme, når vi leverer software til dem."
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”