Artikel top billede

Medie: Sikkerhedstjeneste har udnyttet "Heartbleed" i årevis

I mindst to år har NSA kendt til den nyopdagede "Heartbleed bug", men valgte at udnytte fejlen fremfor at advare offentligheden.

I over to år har den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA kendt til "heartbleed bug", som et omfattende stort antal hjemmesider har haft.

Fejlen betyder, at hjemmesiderne sender følsomme data uden kontrol.

Historien om NSA's kendskab til Heartbleed kommer fra det amerikanske medie Bloomberg. NSA har nægtet kendskabet til Heartbleed overfor Bloomberg.

Estimeret til at have ramt basissikkerheden hos godt og vel to/tredjedele af alle hjemmesider på internettet, bliver Heartbleed kaldt en af de største sikkerhedsfejl i internettets historie.

Vi har tidligere skrevet om, hvordan du sikrer dig efter Heartbleed. Læs mere her

NSA's to roller

NSA har været målskive for utallige historier de sidste ni måneder, efter at whistleblower Edward Snowden fremlagde sine første historier om omfattende og generalisernede overvågning.

Men NSA har også en anden rolle i USA: At finde sikkerhedshuller, som hackere kan få adgang til.

Sikkerhedsfejlen i Heartbleed ligger i Open-Sourcekoden OpenSSL og blev altså fundet af NSA for mindst to år siden.

Men i stedet for at advare offentligheden begyndte NSA at udnytte sikkerhedshullet. Det fortæller flere kilder til Bloomberg, der fortæller, at heartbleed hurtigt blev et basisredskab for NSA til at indsamle fortrolige oplysninger om folk.

Præsident Barack Obama har efter Bloombergs afsløringer udtalt, at der vil blive fremsat en arbejdsgruppe, som skal se på NSA's overvågningsaktiviteter.

Blandt andet foreslås det, at NSA skal bruge deres tusinder af agenter til at lukke sikkerhedshuller og kun i "sjældne tilfælde" udnytte dem.

Læs også:

Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig

Nets undersøger nu om NemID er ramt af kæmpe sikkerhedshul
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere