Artikel top billede

Verizon: Cloud er eneste løsning

Klumme: Firmaer og organisationer kører også forretningskritiske applikationer i skyen - og det er, ifølge Verizon, den eneste løsning på fremtidens datamængder.

Cloud-teknologien er en realitet for langt de fleste af os i vores dagligdag. Skulle man være i tvivl, kan man bare spørge sig selv om følgende: 

• Har du nogensinde selv stået for check-in via en terminal ude i lufthavnen?

• Eller købt en biografbillet online?

• Ordnet selvangivelsen elektronisk?

• Brugt en GPS til at finde den hurtigste vej - eller bare til at finde vej?

• Tjekket via din smartphone, hvornår den bestilte vare ankommer til din fordør?

Hvis svaret er ja til et eller flere af den slags spørgsmål, hvilket det er for de fleste, ja, så er cloud computing ikke bare noget, man taler eller læser om, men også noget, man allerede bruger i hverdagen.

Det samme gælder for virksomheder og organisationer, både private og offentlige og i stort set alle brancher - på sundhedsområdet, inden for transport, detailhandel og i finansielle virksomheder osv. Alle bruger i stigende grad cloud-teknologi, også selv om der er bekymringer i forhold til ydeevne, kontrol og sikkerhed.

Vi begynder nu at se et reelt skifte i viljen til at anvende applikationer i et offentligt datamiljø. Se for eksempel på luftfartsindustrien.

Hvad enten det handler om logistik og håndtering af passagerer, bagage eller post, så kan vi se, hvordan flyselskaberne begynder at arbejde tættere sammen med andre brancher for at skabe et fællesskab, der inkluderer kunder, leverandører og samarbejdspartnere, og som tager afsæt i de offentlige cloud-løsninger, der eksisterer inden for deres respektive økosystemer.

"Vi begynder nu at se et reelt skifte i viljen til at anvende applikationer i et offentligt datamiljø"

Ifølge Verizon's State of the Enterprise Cloud-rapporten bruger virksomheder og organisationer nu cloud til meget mere end udvikling og tests. De kører både eksternt rettede og forretningskritiske applikationer i skyen - og produktions-applikationer står nu for 60 procent af cloud-anvendelsen.

Kigger vi fremad, synes det indlysende, at i en verden hvor mobilitet er normen, og hvor medieindhold fyldt med billeder og lyd tages for givet, vil cloud-løsninger være det eneste sted, hvor de voksende datamængder kan gemmes, være tilgængelige og blive analyseret, når der er behov for det.

Mange cloud-udbydere, der både ønsker at tiltrække og fastholde kunder, vil have større fokus på at skabe mere tyngde i deres tilbud. Integrerede cloud-tilbud vil i stigende grad gøre det muligt at kombinere faste og mobile netværk, systemer, idéer og løsninger, mennesker og ting, intelligens og information.

Vi vil givetvis også se en øget efterspørgsel efter cloud-løsninger, hvor 'one size fits all'-tankegangen er endelig opgivet, og hvor pålideligheden og robustheden samtid er så høj, at det er muligt at afvikle enterprise-class arbejdsbelastninger.

Hvem vil ikke gerne have det hele? Med den udvikling, der i øjeblikket er i gang, kan vi godt tillade os at skrue forventningerne endnu højere op, så cloud-revolutionen kan komme op i et nyt gear.

Dennis Hindsberg er general manager for enterprise sales hos Verizon i Danmark. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere