Artikel top billede

Microsoft nødlapper nyfundet hul i Internet Explorer

Et nyfundet hul i Internet Explorer-familien er blevet revet op og misbrugt af it-kriminelle, inden Microsoft i dag har fået fikset sårbarheden. Læs her, hvordan du selv lukker hullet.

It-selskabet Microsoft har i dag udsendt en nødlap, som retter en nyfundet og kritisk sårbarhed i Internet Explorer 9 og 10, som stadig bruges af hver ottende dansker.

Det meddeler sikkerhedsselskabet CSIS Security Group, som også oplyser, at 0-dags-sårbarheden allerede har været i anvendelse via "Snowman"-APT-kampagnen.

"Tekniske detaljer om sårbarheden er blivet publiceret flere steder på nettet, og det må forventes, at den optages i kommercielle exploitkits og misbruges i andre angreb, hvorfor vi anbefaler, at man installerer EMET på alle Microsoft Windows-arbejdsstationer," lyder det fra CSIS.

EMET forhindrer sårbarheden i at afvikles på sårbare systemer, bliver det forklaret.

Har stået åbent i en uge

Sikkerhedsselskabet har selv haft travlt i den forgangne uge.

"Vi har allerede blokeret for mere end 25 domæner, der misbruger sårbarheden i klassiske drive-by angreb," lyder det fra CSIS, som henviser til Microsofts sikkerhedssite for flere informationer.

I sidste uge var der fra flere kilder meldinger om, at Snowman-kampagnen rullede med udnyttelse af 0-dags-sårbarheden med blandt andet brug af ondsindede iFrames, som åbnede for at tvinge to af Internet Explorer-browserens forsvarsmekanismer i knæ.

Opdagelsen af hullet kom blot to dage efter Microsofts månedlige sikkerhedsudrulning, hvor der ellers blev lappet 24 huller på tværs af alle versioner af Internet Explorer. 

Læs også:
Internet Explorer under angreb - hidtil ukendt sikkerhedshul udnyttes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere