Artikel top billede

Farligt sikkerhedshul opdaget i Linux

Manden bag koden kalder alvorlig fejl i kildekoden for 'pinlig.'

En fejl i kildekoden i GnuTLS-biblioteket kan meget vel vise sig at være en alvorlig trussel mod Linux-brugernes privacy.

GnuTLS-biblioteket er en slags byggeklods, der anvendes i et meget stort antal Linux-distributioner til at sikre internetforbindelserne.

Mandag udsendte GnuTLS-udvikleren Nikos Mavrogiannopolous besked om, at han har skrevet et fix til kildekoden, som kan lukke hullet.

Blotter sikre forbindelser

Sikkerhedshullet er alvorligt, fordi det kan udnyttes til at spoofe GnuTLS's certifikat-verificering, så de sikre forbindelser bliver blottet.

Det vil en hacker kunne udnytte til at narre GnuTLS til at acceptere falske certifikater, hvilket kan give adgang til ellers sikre forbindelser.

GnuTLS-udvikleren Nikos Mavrogiannopolous kalder fejlen for "pinlig."

Det alvorlige sikkerhedshul blev opdaget under en audit, som Nikos Mavrogiannopolous' arbejdsgiver, Red Hat, havde bedt om.

Folkene bag flere af de store Linux-distributioner har allerede implementeret fix'et.

De tæller blandt andre Ubuntu, Debian, Fedora, Red Hat, Oracle, Slackware og SUS.

Linux-hullet minder meget om det sikkerhedshul, som Apple for nylig fandt i sin egen software, og som åbnede for såkaldte man-in-the-middle-angreb.

Det kan du læse mere om her: Alvorlig krypterings-fejl kan ramme mange Apple-brugere

Læs også:

Slut med sikkerheds-opdateringer til populært Apple-styresystem

Pas på: Sikkerhedsproblem i Apples produkter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere