Artikel top billede

Farligt sikkerhedshul opdaget i Linux

Manden bag koden kalder alvorlig fejl i kildekoden for 'pinlig.'

En fejl i kildekoden i GnuTLS-biblioteket kan meget vel vise sig at være en alvorlig trussel mod Linux-brugernes privacy.

GnuTLS-biblioteket er en slags byggeklods, der anvendes i et meget stort antal Linux-distributioner til at sikre internetforbindelserne.

Mandag udsendte GnuTLS-udvikleren Nikos Mavrogiannopolous besked om, at han har skrevet et fix til kildekoden, som kan lukke hullet.

Blotter sikre forbindelser

Sikkerhedshullet er alvorligt, fordi det kan udnyttes til at spoofe GnuTLS's certifikat-verificering, så de sikre forbindelser bliver blottet.

Det vil en hacker kunne udnytte til at narre GnuTLS til at acceptere falske certifikater, hvilket kan give adgang til ellers sikre forbindelser.

GnuTLS-udvikleren Nikos Mavrogiannopolous kalder fejlen for "pinlig."

Det alvorlige sikkerhedshul blev opdaget under en audit, som Nikos Mavrogiannopolous' arbejdsgiver, Red Hat, havde bedt om.

Folkene bag flere af de store Linux-distributioner har allerede implementeret fix'et.

De tæller blandt andre Ubuntu, Debian, Fedora, Red Hat, Oracle, Slackware og SUS.

Linux-hullet minder meget om det sikkerhedshul, som Apple for nylig fandt i sin egen software, og som åbnede for såkaldte man-in-the-middle-angreb.

Det kan du læse mere om her: Alvorlig krypterings-fejl kan ramme mange Apple-brugere

Læs også:

Slut med sikkerheds-opdateringer til populært Apple-styresystem

Pas på: Sikkerhedsproblem i Apples produkter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.