Artikel top billede

Danske firmaer rammes af spion-effekten: Har du også ryddet op?

Afsløringer fra manden på billedet har fået to ud af tre danske firmaer til at ændre sikkerhedspolitik, viser rapport fra Dansk Industri.

Dansk Industri har netop udgivet en opdateret vejledning om it-sikkerhed.

"Den nye vejledning illustrerer, at der er lovhjemmel til overvågning og masseovervågning i en række lande. Dette kan resultere i, at virksomhedernes fortrolige data bliver kompromitteret," advarer sikkerhedsekspert Henning Mortensen hos Dansk Industri.

Derfor bør virksomheder lave en risikoanalyse og klassificere deres data, så de finder ud af, hvilke af deres data som de ønsker at beskytte bedst muligt.

"Disse tophemmelige data bør de enten kryptere sikkert og hårdt eller ikke lade komme i forbindelse med en computer, der er på nettet," lyder rådet.

Blandt de nye trusler, virksomhederne skal beskytte sig imod, er risikoen for, at virksomhedernes data overvåges af fremmede landes efterretningstjenester via internettet.

Den nye vejledning viser, at mange lande har lovgivning, som - når en række betingelser er opfyldt - muliggør overvågning af datatrafik, som krydser de nationale grænser, hedder det.

Du kan læse vejledningen her.

Strammer op

En undersøgelse fra begyndelsen af 2014 viser, at afsløringer fra Edward Snowden allerede har fået danske virksomheder til at stramme op.

Der var 80 besvarelser ud af 300 adspurgte, oplyser Henning Mortensen om undersøgelsen.

Her har to ud af tre virksomheder ændret på sikkerhedspolitikken i kølvandet på Edward Snowdens afsløringer.

Præcis hvad der er ændret, fremgår dog ikke.

"Vi har ikke spurgt til, hvilke dele af politikker og retningslinjer som de har justeret. Vi har kun spurgt til, om de har justeret nogen overhovedet," forklarer han.

Imidlertid viser samme undersøgelse også, at cirka 60 procent vil investere det samme i it-sikkerhed i fremtiden.

29 procent vil investere mere og 4 procent mindre end året før.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere