Artikel top billede

Danske firmaer rammes af spion-effekten: Har du også ryddet op?

Afsløringer fra manden på billedet har fået to ud af tre danske firmaer til at ændre sikkerhedspolitik, viser rapport fra Dansk Industri.

Dansk Industri har netop udgivet en opdateret vejledning om it-sikkerhed.

"Den nye vejledning illustrerer, at der er lovhjemmel til overvågning og masseovervågning i en række lande. Dette kan resultere i, at virksomhedernes fortrolige data bliver kompromitteret," advarer sikkerhedsekspert Henning Mortensen hos Dansk Industri.

Derfor bør virksomheder lave en risikoanalyse og klassificere deres data, så de finder ud af, hvilke af deres data som de ønsker at beskytte bedst muligt.

"Disse tophemmelige data bør de enten kryptere sikkert og hårdt eller ikke lade komme i forbindelse med en computer, der er på nettet," lyder rådet.

Blandt de nye trusler, virksomhederne skal beskytte sig imod, er risikoen for, at virksomhedernes data overvåges af fremmede landes efterretningstjenester via internettet.

Den nye vejledning viser, at mange lande har lovgivning, som - når en række betingelser er opfyldt - muliggør overvågning af datatrafik, som krydser de nationale grænser, hedder det.

Du kan læse vejledningen her.

Strammer op

En undersøgelse fra begyndelsen af 2014 viser, at afsløringer fra Edward Snowden allerede har fået danske virksomheder til at stramme op.

Der var 80 besvarelser ud af 300 adspurgte, oplyser Henning Mortensen om undersøgelsen.

Her har to ud af tre virksomheder ændret på sikkerhedspolitikken i kølvandet på Edward Snowdens afsløringer.

Præcis hvad der er ændret, fremgår dog ikke.

"Vi har ikke spurgt til, hvilke dele af politikker og retningslinjer som de har justeret. Vi har kun spurgt til, om de har justeret nogen overhovedet," forklarer han.

Imidlertid viser samme undersøgelse også, at cirka 60 procent vil investere det samme i it-sikkerhed i fremtiden.

29 procent vil investere mere og 4 procent mindre end året før.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere