Artikel top billede

Danske firmaer rammes af spion-effekten: Har du også ryddet op?

Afsløringer fra manden på billedet har fået to ud af tre danske firmaer til at ændre sikkerhedspolitik, viser rapport fra Dansk Industri.

Dansk Industri har netop udgivet en opdateret vejledning om it-sikkerhed.

"Den nye vejledning illustrerer, at der er lovhjemmel til overvågning og masseovervågning i en række lande. Dette kan resultere i, at virksomhedernes fortrolige data bliver kompromitteret," advarer sikkerhedsekspert Henning Mortensen hos Dansk Industri.

Derfor bør virksomheder lave en risikoanalyse og klassificere deres data, så de finder ud af, hvilke af deres data som de ønsker at beskytte bedst muligt.

"Disse tophemmelige data bør de enten kryptere sikkert og hårdt eller ikke lade komme i forbindelse med en computer, der er på nettet," lyder rådet.

Blandt de nye trusler, virksomhederne skal beskytte sig imod, er risikoen for, at virksomhedernes data overvåges af fremmede landes efterretningstjenester via internettet.

Den nye vejledning viser, at mange lande har lovgivning, som - når en række betingelser er opfyldt - muliggør overvågning af datatrafik, som krydser de nationale grænser, hedder det.

Du kan læse vejledningen her.

Strammer op

En undersøgelse fra begyndelsen af 2014 viser, at afsløringer fra Edward Snowden allerede har fået danske virksomheder til at stramme op.

Der var 80 besvarelser ud af 300 adspurgte, oplyser Henning Mortensen om undersøgelsen.

Her har to ud af tre virksomheder ændret på sikkerhedspolitikken i kølvandet på Edward Snowdens afsløringer.

Præcis hvad der er ændret, fremgår dog ikke.

"Vi har ikke spurgt til, hvilke dele af politikker og retningslinjer som de har justeret. Vi har kun spurgt til, om de har justeret nogen overhovedet," forklarer han.

Imidlertid viser samme undersøgelse også, at cirka 60 procent vil investere det samme i it-sikkerhed i fremtiden.

29 procent vil investere mere og 4 procent mindre end året før.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.