Artikel top billede

Danske firmaer rammes af spion-effekten: Har du også ryddet op?

Afsløringer fra manden på billedet har fået to ud af tre danske firmaer til at ændre sikkerhedspolitik, viser rapport fra Dansk Industri.

Dansk Industri har netop udgivet en opdateret vejledning om it-sikkerhed.

"Den nye vejledning illustrerer, at der er lovhjemmel til overvågning og masseovervågning i en række lande. Dette kan resultere i, at virksomhedernes fortrolige data bliver kompromitteret," advarer sikkerhedsekspert Henning Mortensen hos Dansk Industri.

Derfor bør virksomheder lave en risikoanalyse og klassificere deres data, så de finder ud af, hvilke af deres data som de ønsker at beskytte bedst muligt.

"Disse tophemmelige data bør de enten kryptere sikkert og hårdt eller ikke lade komme i forbindelse med en computer, der er på nettet," lyder rådet.

Blandt de nye trusler, virksomhederne skal beskytte sig imod, er risikoen for, at virksomhedernes data overvåges af fremmede landes efterretningstjenester via internettet.

Den nye vejledning viser, at mange lande har lovgivning, som - når en række betingelser er opfyldt - muliggør overvågning af datatrafik, som krydser de nationale grænser, hedder det.

Du kan læse vejledningen her.

Strammer op

En undersøgelse fra begyndelsen af 2014 viser, at afsløringer fra Edward Snowden allerede har fået danske virksomheder til at stramme op.

Der var 80 besvarelser ud af 300 adspurgte, oplyser Henning Mortensen om undersøgelsen.

Her har to ud af tre virksomheder ændret på sikkerhedspolitikken i kølvandet på Edward Snowdens afsløringer.

Præcis hvad der er ændret, fremgår dog ikke.

"Vi har ikke spurgt til, hvilke dele af politikker og retningslinjer som de har justeret. Vi har kun spurgt til, om de har justeret nogen overhovedet," forklarer han.

Imidlertid viser samme undersøgelse også, at cirka 60 procent vil investere det samme i it-sikkerhed i fremtiden.

29 procent vil investere mere og 4 procent mindre end året før.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere