Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Foto fra Braigos Facebook-side (Neil Banerjee og Shubham Banerjee).

Video: 12-årig bygger open source-printer af Lego

En amerikansk skoleelev har bygget sin egen printer af Lego-klodser. Nu vil han gøre det til et open source-projekt, så hele verden kan få glæde af den prisvenlige opfindelse.

Den 12-årige syvende klasse-elev Shubham Banerjee fra den amerikanske stat Californien kan en del mere end blot at få Lego-klodser til at klikke sammen.

Han har nemlig som et skoleprojekt lige bygget en velfungerende printer ud af et Lego Mindstorms EV3-værktøjer til små 2.000 kroner.

Dertil har han tilført lidt billig hardware samt software-modifikationer, så han nu kan bruge printeren til at udskrive meddelelser specielt rettet mod folk, der kan blindeskrift.

Navnet på printeren er Braigo, der er en sammenblanding af ordene braille (blindskrift) og Lego.

Det skriver CNET.

Sådan virker printeren

Den noget alternative printer bygget af Lego-klodser og -mekanik er stadig på prototype-stadiet.

Med en prislap på små 2.000 kroner mod sædvanlige priser på blindskriftsprintere op imod 10.000 kroner er der et særdeles lovende potentiale i innovationen.

Shubham Banerjee har bygget sin printer ud fra basale og eksisterende forskrifter for, hvordan en printer er bygget op.

Siden har han modificeret sin software og den tilkøbte hardware, så han kan printe bogstaver til blinde.

Braigoen skriver ved, at dens software er sat til at køre alfabetet igennem, og når brugeren så har valgt et bogstav, vil dette bogstav blive printet med følbare buler på en rulle papir, som man kender det fra lommeregnere med papirprintere.


Her kan du se, hvordan Shubham Banerjee har bygget printerhovedet.

Printerhovedet er således en tegnestift, efter at Shubham Banerjee har testet bor og en mekanisk blyant.

Indtil videre er printningen ikke specielt hurtig, men det arbejder Shubham Banerjee på.

Et open source-projekt

Den unge opfinder har allerede besluttet sig for, at ideen skal ud og have vind under vingerne.

Derfor er han i gang med at gøre bygningen af printere til blindskrift til et open source-projekt, så folk alle steder kan bygge og forbedre Braigo-printeren.

Shubham Banerjee håber især på, at printeren finder vej i tredje verdenslande, hvor det nuværende udbud er for dyrt.

Hvis du ønsker at følge med i projektet, kan du se udviklingen på Braigos Facebook-side, hvor der er flere detaljer om projektet. 

Læs også: 
Stort gennembrud: 3D-printer kan mikse farver og materialer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.