Artikel top billede

Så ofte udsendes en sikkerhedsopdatering til din maskine

Presset på verdens sikkerhedsfirmaer betyder, at der skal rulles 36 sikkerhedsopdateringer ud - i døgnet. Her er problemet med de mange opdateringer.

Stigningen i it-kriminalitet betyder, at sikkerhedsfirmaerne bliver presset til at sende et hav af opdateringer af sted hver evig eneste dag.

Sikkerhedsfirmaet Symantec sender således en ny signaturrettelse til firmaets antivirus-software hvert 40. minut.

Det fortæller virksomhedens chef for Security Response til den engelske tech-side V3.

"Vi ser, at angrebene bliver mere og mere sofistikerede," siger Orla Cox fra Symantec til websiden.

"Det betyder, at vi i dag skal rulle nye signatur-opdateringer ud hver 40. minut. Der er dog tale om ‘hurtig-rettelser', som i gennemsnit bliver til tre certificerede rettelser per dag," siger hun.

Det handler om hastighed

De hurtige rettelser bliver ifølge Symantec-talskvinden udført for at modstå presset fra det stigende antal malware-varianter, der truer firmaets kunder.

"I de sidste par år har sikkerhed i stort omfang handlet om at barbere minutter af opdateringshastigheden."

Det hjælper naturligvis på sikkerhedsniveauet, men det er ikke problemfrit at opdatere hurtigt. Det giver nemlig risiko for flere falske positiver blandt brugerne.

"Det største kvalitetsproblem vi står overfor, er faren for at antallet af falske positiver stiger. Det er et problem at kategorisere noget ‘rent' som ondsindet kode. Det er 'fy-fy' i vores branche."

Falske positiver er legitime filer, der udløser en antivirus-alarm i sikkerhedssoftwaren. I 2013 blev tusindvis af maskiner lagt ned på grund af en falsk positiv.

Den tekniske udfordring består også i at bygge beskyttelseskode, der kan reagere på mere intelligente it-angreb.

"Det er noget, sikkerhedsbranchen arbejder tæt sammen med myndighederne omkring, for at kunne modstå et ændret og mere intelligent trusselsbillede," siger Orla Cox.

Læs også:
Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig

Nets undersøger nu om NemID er ramt af kæmpe sikkerhedshul
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere