Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Så ofte udsendes en sikkerhedsopdatering til din maskine

Presset på verdens sikkerhedsfirmaer betyder, at der skal rulles 36 sikkerhedsopdateringer ud - i døgnet. Her er problemet med de mange opdateringer.

Stigningen i it-kriminalitet betyder, at sikkerhedsfirmaerne bliver presset til at sende et hav af opdateringer af sted hver evig eneste dag.

Sikkerhedsfirmaet Symantec sender således en ny signaturrettelse til firmaets antivirus-software hvert 40. minut.

Det fortæller virksomhedens chef for Security Response til den engelske tech-side V3.

"Vi ser, at angrebene bliver mere og mere sofistikerede," siger Orla Cox fra Symantec til websiden.

"Det betyder, at vi i dag skal rulle nye signatur-opdateringer ud hver 40. minut. Der er dog tale om ‘hurtig-rettelser', som i gennemsnit bliver til tre certificerede rettelser per dag," siger hun.

Det handler om hastighed

De hurtige rettelser bliver ifølge Symantec-talskvinden udført for at modstå presset fra det stigende antal malware-varianter, der truer firmaets kunder.

"I de sidste par år har sikkerhed i stort omfang handlet om at barbere minutter af opdateringshastigheden."

Det hjælper naturligvis på sikkerhedsniveauet, men det er ikke problemfrit at opdatere hurtigt. Det giver nemlig risiko for flere falske positiver blandt brugerne.

"Det største kvalitetsproblem vi står overfor, er faren for at antallet af falske positiver stiger. Det er et problem at kategorisere noget ‘rent' som ondsindet kode. Det er 'fy-fy' i vores branche."

Falske positiver er legitime filer, der udløser en antivirus-alarm i sikkerhedssoftwaren. I 2013 blev tusindvis af maskiner lagt ned på grund af en falsk positiv.

Den tekniske udfordring består også i at bygge beskyttelseskode, der kan reagere på mere intelligente it-angreb.

"Det er noget, sikkerhedsbranchen arbejder tæt sammen med myndighederne omkring, for at kunne modstå et ændret og mere intelligent trusselsbillede," siger Orla Cox.

Læs også:
Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig

Nets undersøger nu om NemID er ramt af kæmpe sikkerhedshul
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.