Artikel top billede

Nyt it-system skal automatisere processer og skaffe flere kunder i butikkerne.

Coop er klar med nyt it-system til 38.000 ansatte

Supermarkedsgiganten Coop ruller nu et nyt it-system ud over de digitale stepper til 38.000 brugere. Det skal digitalisere detailbranchen.

Den 1. maj kan den første milepæl bankes ned i Coops matrikel i form af den første del af et kæmpe SAP-projekt, der skal understøtte HR-processer i forretningskæden.

Systemet, der er blevet døbt sCoop, skal give Coop et komplet overblik over alt, der vedrører personaleadministration og -udvikling i Coop.

Det skal ske på tværs af navnene på de forskellige kæder som eksempelvis Fakta og Irma.

Ligeledes vil medarbejdere modtage alle dokumenter i e-Boks.

Dette første trin følges op efter nytår, hvor der indføres SAP Finans, og i løbet af de kommende år skal en række andre administrative forretningsprocesser trimmes.

38.000 nye brugere

Det er en kæmpe opgave at it-tilfredsstille Coops 38.000 danske medarbejdere i 1.200 butikker, logistikcentre og på hovedkontoret, fortæller Malene Kingo fra Coop's interne såkaldte sCoop-forandringsteam.

"Vi kan stille alle tænkelige redskaber til rådighed for vores medarbejdere og butikker. Men hvis de ikke kan se, hvorfor de skal bruge nye redskaber, kommer vi ingen vegne," siger hun.

"Derfor er forankringen hos medarbejderne af afgørende vigtighed, og derfor har vi brugt rigtig mange ressourcer på at være i dialog med medarbejdere i forretningen. Vi vil gerne være sikre på, at de ikke bare ved hvordan, men også hvorfor," fortsætter Malene Kingo.

Klar, parat, start

Igennem halvandet år har Coop arbejdet med at gøre medarbejderne klar til det nye system gennem læring og træning.

I samarbejde med et konsulentfirma har sCoop-holdet gennemført en lang række udrulningsmøder i butikker over hele landet og udviklet et e-læringsforløb, som 4.000 varehuschefer, butikschefer, uddelere, distriktschefer, afdelingschefer, administrative chefer, ledere på logistikcentre, samt ledere og medarbejdere på hovedkontoret skal gennemføre.

Det skal de gøre, så de er i stand til at bruge systemet fra dag et.

"Det er en stor investering, men nødvendigt for at få et godt afsæt. For lederne skal lære at gøre tingene på en ny og ensartet måde. De foreløbige tilbagemeldinger i organisationen er, at systemet er intuitivt og nemt at bruge," siger Malene Kingo.

Implementeringen af it-systemet er forankret hos Coop Danmarks CFO, og systemet er klar den 1. maj.

Læs også:
Sådan kortlægger Coop kunderne med big data - og tjener flere penge

Coop Bank gafler it-chef fra konkurrent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere