Artikel top billede

Nyt it-system skal automatisere processer og skaffe flere kunder i butikkerne.

Coop er klar med nyt it-system til 38.000 ansatte

Supermarkedsgiganten Coop ruller nu et nyt it-system ud over de digitale stepper til 38.000 brugere. Det skal digitalisere detailbranchen.

Den 1. maj kan den første milepæl bankes ned i Coops matrikel i form af den første del af et kæmpe SAP-projekt, der skal understøtte HR-processer i forretningskæden.

Systemet, der er blevet døbt sCoop, skal give Coop et komplet overblik over alt, der vedrører personaleadministration og -udvikling i Coop.

Det skal ske på tværs af navnene på de forskellige kæder som eksempelvis Fakta og Irma.

Ligeledes vil medarbejdere modtage alle dokumenter i e-Boks.

Dette første trin følges op efter nytår, hvor der indføres SAP Finans, og i løbet af de kommende år skal en række andre administrative forretningsprocesser trimmes.

38.000 nye brugere

Det er en kæmpe opgave at it-tilfredsstille Coops 38.000 danske medarbejdere i 1.200 butikker, logistikcentre og på hovedkontoret, fortæller Malene Kingo fra Coop's interne såkaldte sCoop-forandringsteam.

"Vi kan stille alle tænkelige redskaber til rådighed for vores medarbejdere og butikker. Men hvis de ikke kan se, hvorfor de skal bruge nye redskaber, kommer vi ingen vegne," siger hun.

"Derfor er forankringen hos medarbejderne af afgørende vigtighed, og derfor har vi brugt rigtig mange ressourcer på at være i dialog med medarbejdere i forretningen. Vi vil gerne være sikre på, at de ikke bare ved hvordan, men også hvorfor," fortsætter Malene Kingo.

Klar, parat, start

Igennem halvandet år har Coop arbejdet med at gøre medarbejderne klar til det nye system gennem læring og træning.

I samarbejde med et konsulentfirma har sCoop-holdet gennemført en lang række udrulningsmøder i butikker over hele landet og udviklet et e-læringsforløb, som 4.000 varehuschefer, butikschefer, uddelere, distriktschefer, afdelingschefer, administrative chefer, ledere på logistikcentre, samt ledere og medarbejdere på hovedkontoret skal gennemføre.

Det skal de gøre, så de er i stand til at bruge systemet fra dag et.

"Det er en stor investering, men nødvendigt for at få et godt afsæt. For lederne skal lære at gøre tingene på en ny og ensartet måde. De foreløbige tilbagemeldinger i organisationen er, at systemet er intuitivt og nemt at bruge," siger Malene Kingo.

Implementeringen af it-systemet er forankret hos Coop Danmarks CFO, og systemet er klar den 1. maj.

Læs også:
Sådan kortlægger Coop kunderne med big data - og tjener flere penge

Coop Bank gafler it-chef fra konkurrent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere