Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Se og Hør-læk mere alvorlig end først antaget: Kan have ramt NemID

Lækken af bankoplysninger fra Nets kan have forgrenet sig til andre databaser, som blandt andet rummer NemID.

Det er muligvis ikke kun kendtes kreditkortoplysninger, hvis sikkerhed er blevet kompromitteret af en tidligere IBM-medarbejder. Det skriver business.dk.

Personen solgte i en periode på fire år oplysninger om kreditkort-transaktioner til ugebladet Se og Hør. Det fremgår af en ny bog, som er skrevet af en tidligere Se og Hør-journalist.

Ifølge flere førende eksperter i it-sikkerhed kan det sikkerhedshul, som den tidligere IBM-medarbejder angiveligt har udnyttet for at skaffe oplysningerne, betyde, at Nets' andre servere og databaser også er kompromitterede.

De rummer blandt andet NemID og digital signatur.

"Problemet er, at, som situationen er beskrevet, har IBM-medarbejderen kunnet logge på hjemmefra gennem en VPN (virtuelt privat netværk, red.) og logge på systemet for at lave driftsarbejde. Her har han lavet et alarmsystem, som giver besked, når bestemte kilder »bevæger« sig. Hvis det er tilfældet, kan det være langt større, og det kan vise sig, at medarbejderen har haft adgang til langt flere servere, mainframes og databaser," siger sikkerhedsekspert Peter Kruse fra firmaet CSIS til business.dk.

Det kan være systemer som NemID og digital signatur, der blandt andet rummer data fra myndigheder og virksomheder.

En anden type system

Lars Ramkilde Knudsen, professor i kryptologi ved DTU og ekspert i blandt andet NemID og digital signatur, beskriver det over for avisen som »overraskende«, hvis ikke den tidligere IBM-medarbejder har haft adgang til andre systemer.

"Jeg ville ikke være overrasket, hvis personen også havde adgang til andre systemer, herunder NemID. Men man skal samtidig huske, at NemID er noget nyere og et andet slags system. Dankort er et debitkort, hvor NemID er til, når du underskriver noget med din personlige signatur," siger Lars Ramkilde Knudsen til business.dk.

Nets ønsker ikke at udtale sig om sagen, før politiet og Nets' egne undersøgelser er færdige.

Læs også:

Ekspert: Se og Hør-sag kunne være undgået med mindre kontrol
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital