Her er problemet med digitale tjenester i Danmark

Danmarks digitale muskler er blevet sammenlignet med resten af Europa. Undersøgelsen viser blandt andet, at Danmark mangler fokus på sammenhæng og brugervenlighed i vores løsninger.

Det kunne være værre, men det kunne så sandelig også være bedre.

Sådan fremstår Danmark i en ny EU-undersøgelse, hvor 33 europæiske landes digitale tjenester bliver sammenlignet på parametre som brugerfokus, grænseoverskridende tjenester og tværoffentlige løsninger som eksempelvis danske NemID.

Eksempelvis scorer Danmark 10. pladsen over brugerfokus med et gennemsnit på 80 procent, hvor EU-gennemsnittet ligger på 70 procent. Her ligger lande som Malta, Portugal, Spanien og Estland over os

Også på andre områder som gennemsigtighed, grænseoverskridende services og tværoffentlige digitaliseringsløsninger halter Danmark efter den absolutte elite, mens vi ligger over klart over EU-gennemsnittet på alle parametre.

Det giver Danmark karakterer, der ligger mellem 'fair' og 'god', mens lande som Rumænien og Slovakiet ligger i den tungere ende, hvor karakterne hedder 'moderat' og 'utilstrækkelig'.

Plads til forbedringer
Hos den danske Digitaliseringsstyrelsen er der glæde at spore over EU-undersøgelsen.

"Jeg er glad for, at vi også i år ligger pænt i den europæiske måling om offentlige digitale tjenester. Men den viser også, at vi har behov for at fokusere endnu stærkere på at skabe sammenhæng og større brugervenlighed i de offentlige digitale løsninger", siger Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, på styrelsens hjemmeside.

Undersøgelsen fra EU kommer, et lille halvt års tid før et af de største digitale projekter i Danmark nogensinde, Digital post, bliver søsat 1. november.

Lars Frelle-Petersen hæfter sig også ved, at næste selvbetjeningsbølge skyller ind over landet til december, og her erkender han, at der er plads til forbedringer.

"Med flere offentlige digitale tjenester, der bliver obligatoriske pr. 1. december, er det afgørende, at vores digitale løsninger bliver endnu bedre og endnu mere intuitivt lige til at gå til," fortæller Lars Frelle-Petersen til Digitaliseringsstyrelsens egen hjemmeside.

Du kan selv finde EU-undersøgelsen af de offentlige digitale tjenester her.

Læs også:

Få så stoppet de offentlige it-skandaler - det kan ikke blive ved

Åh nej: Det mobile NemID udskudt på ubestemt tid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.