Artikel top billede

Her er problemet med digitale tjenester i Danmark

Danmarks digitale muskler er blevet sammenlignet med resten af Europa. Undersøgelsen viser blandt andet, at Danmark mangler fokus på sammenhæng og brugervenlighed i vores løsninger.

Det kunne være værre, men det kunne så sandelig også være bedre.

Sådan fremstår Danmark i en ny EU-undersøgelse, hvor 33 europæiske landes digitale tjenester bliver sammenlignet på parametre som brugerfokus, grænseoverskridende tjenester og tværoffentlige løsninger som eksempelvis danske NemID.

Eksempelvis scorer Danmark 10. pladsen over brugerfokus med et gennemsnit på 80 procent, hvor EU-gennemsnittet ligger på 70 procent. Her ligger lande som Malta, Portugal, Spanien og Estland over os

Også på andre områder som gennemsigtighed, grænseoverskridende services og tværoffentlige digitaliseringsløsninger halter Danmark efter den absolutte elite, mens vi ligger over klart over EU-gennemsnittet på alle parametre.

Det giver Danmark karakterer, der ligger mellem 'fair' og 'god', mens lande som Rumænien og Slovakiet ligger i den tungere ende, hvor karakterne hedder 'moderat' og 'utilstrækkelig'.

Plads til forbedringer

Hos den danske Digitaliseringsstyrelsen er der glæde at spore over EU-undersøgelsen.

"Jeg er glad for, at vi også i år ligger pænt i den europæiske måling om offentlige digitale tjenester. Men den viser også, at vi har behov for at fokusere endnu stærkere på at skabe sammenhæng og større brugervenlighed i de offentlige digitale løsninger", siger Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, på styrelsens hjemmeside.

Undersøgelsen fra EU kommer, et lille halvt års tid før et af de største digitale projekter i Danmark nogensinde, Digital post, bliver søsat 1. november.

Lars Frelle-Petersen hæfter sig også ved, at næste selvbetjeningsbølge skyller ind over landet til december, og her erkender han, at der er plads til forbedringer.

"Med flere offentlige digitale tjenester, der bliver obligatoriske pr. 1. december, er det afgørende, at vores digitale løsninger bliver endnu bedre og endnu mere intuitivt lige til at gå til," fortæller Lars Frelle-Petersen til Digitaliseringsstyrelsens egen hjemmeside.

Du kan selv finde EU-undersøgelsen af de offentlige digitale tjenester her.

Læs også:

Få så stoppet de offentlige it-skandaler - det kan ikke blive ved

Åh nej: Det mobile NemID udskudt på ubestemt tid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere