Artikel top billede

Her er problemet med digitale tjenester i Danmark

Danmarks digitale muskler er blevet sammenlignet med resten af Europa. Undersøgelsen viser blandt andet, at Danmark mangler fokus på sammenhæng og brugervenlighed i vores løsninger.

Det kunne være værre, men det kunne så sandelig også være bedre.

Sådan fremstår Danmark i en ny EU-undersøgelse, hvor 33 europæiske landes digitale tjenester bliver sammenlignet på parametre som brugerfokus, grænseoverskridende tjenester og tværoffentlige løsninger som eksempelvis danske NemID.

Eksempelvis scorer Danmark 10. pladsen over brugerfokus med et gennemsnit på 80 procent, hvor EU-gennemsnittet ligger på 70 procent. Her ligger lande som Malta, Portugal, Spanien og Estland over os

Også på andre områder som gennemsigtighed, grænseoverskridende services og tværoffentlige digitaliseringsløsninger halter Danmark efter den absolutte elite, mens vi ligger over klart over EU-gennemsnittet på alle parametre.

Det giver Danmark karakterer, der ligger mellem 'fair' og 'god', mens lande som Rumænien og Slovakiet ligger i den tungere ende, hvor karakterne hedder 'moderat' og 'utilstrækkelig'.

Plads til forbedringer

Hos den danske Digitaliseringsstyrelsen er der glæde at spore over EU-undersøgelsen.

"Jeg er glad for, at vi også i år ligger pænt i den europæiske måling om offentlige digitale tjenester. Men den viser også, at vi har behov for at fokusere endnu stærkere på at skabe sammenhæng og større brugervenlighed i de offentlige digitale løsninger", siger Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, på styrelsens hjemmeside.

Undersøgelsen fra EU kommer, et lille halvt års tid før et af de største digitale projekter i Danmark nogensinde, Digital post, bliver søsat 1. november.

Lars Frelle-Petersen hæfter sig også ved, at næste selvbetjeningsbølge skyller ind over landet til december, og her erkender han, at der er plads til forbedringer.

"Med flere offentlige digitale tjenester, der bliver obligatoriske pr. 1. december, er det afgørende, at vores digitale løsninger bliver endnu bedre og endnu mere intuitivt lige til at gå til," fortæller Lars Frelle-Petersen til Digitaliseringsstyrelsens egen hjemmeside.

Du kan selv finde EU-undersøgelsen af de offentlige digitale tjenester her.

Læs også:

Få så stoppet de offentlige it-skandaler - det kan ikke blive ved

Åh nej: Det mobile NemID udskudt på ubestemt tid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere