Artikel top billede

Her er problemet med digitale tjenester i Danmark

Danmarks digitale muskler er blevet sammenlignet med resten af Europa. Undersøgelsen viser blandt andet, at Danmark mangler fokus på sammenhæng og brugervenlighed i vores løsninger.

Det kunne være værre, men det kunne så sandelig også være bedre.

Sådan fremstår Danmark i en ny EU-undersøgelse, hvor 33 europæiske landes digitale tjenester bliver sammenlignet på parametre som brugerfokus, grænseoverskridende tjenester og tværoffentlige løsninger som eksempelvis danske NemID.

Eksempelvis scorer Danmark 10. pladsen over brugerfokus med et gennemsnit på 80 procent, hvor EU-gennemsnittet ligger på 70 procent. Her ligger lande som Malta, Portugal, Spanien og Estland over os

Også på andre områder som gennemsigtighed, grænseoverskridende services og tværoffentlige digitaliseringsløsninger halter Danmark efter den absolutte elite, mens vi ligger over klart over EU-gennemsnittet på alle parametre.

Det giver Danmark karakterer, der ligger mellem 'fair' og 'god', mens lande som Rumænien og Slovakiet ligger i den tungere ende, hvor karakterne hedder 'moderat' og 'utilstrækkelig'.

Plads til forbedringer

Hos den danske Digitaliseringsstyrelsen er der glæde at spore over EU-undersøgelsen.

"Jeg er glad for, at vi også i år ligger pænt i den europæiske måling om offentlige digitale tjenester. Men den viser også, at vi har behov for at fokusere endnu stærkere på at skabe sammenhæng og større brugervenlighed i de offentlige digitale løsninger", siger Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, på styrelsens hjemmeside.

Undersøgelsen fra EU kommer, et lille halvt års tid før et af de største digitale projekter i Danmark nogensinde, Digital post, bliver søsat 1. november.

Lars Frelle-Petersen hæfter sig også ved, at næste selvbetjeningsbølge skyller ind over landet til december, og her erkender han, at der er plads til forbedringer.

"Med flere offentlige digitale tjenester, der bliver obligatoriske pr. 1. december, er det afgørende, at vores digitale løsninger bliver endnu bedre og endnu mere intuitivt lige til at gå til," fortæller Lars Frelle-Petersen til Digitaliseringsstyrelsens egen hjemmeside.

Du kan selv finde EU-undersøgelsen af de offentlige digitale tjenester her.

Læs også:

Få så stoppet de offentlige it-skandaler - det kan ikke blive ved

Åh nej: Det mobile NemID udskudt på ubestemt tid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere