Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny lov på vej: Kæmpebøder for sjuskeri med personfølsomme data

Inden længe kan der falde kæmpebøder til danske firmaer, der sjusker med personfølsomme oplysninger.

Firmaer, der ikke har styr på personfølsomme oplysninger, vil inden længe kunne straffes med kæmpebøder.

EU er på vej med en såkaldt forordning om beskyttelse af personfølsomme oplysninger, som kan komme til at koste selskaber, der ikke har styr på persondata, meget dyrt.

Ifølge EU skal virksomheder, der sjusker med oplysningerne, nemlig kunne straffes med bøder på op til fem procent af deres globale omsætning - dog maksimalt 100 millioner euro.

I skudlinien

Det betyder, at IBM ifølge Børsen kunne have været i skudlinien med risiko for million-bøde efter Nets-skandalen, hvor en IBM-ansat lækkede oplysninger til ugebladet Se og Hør.

Det kan du læse mere om her: Her er læren af lækage-skandalen i Nets

Ifølge Børsen er det planen, at forordningen skal besluttes og implementeres i de forskellige landes lovgivning i 2017, men hovedlinierne ligger allerede i dag nogenlunde klar.

Avisen skriver, at de nye regler vil betyde, at alle virksomheder i EU-landene er tvunget til at stramme op på deres sikkerhedsprocedurer.

"Man skal regne med, at det, som man i dag har kunnet slippe afsted med uden bødesanktioner, helt klart vil blive bødesanktioneret på et eller andet niveau," siger Thomas Munk Rasmussen, partner i advokatfirmaet Bech-Bruun, til Børsen.

Han vurderer, at EU vil rasle med sablen og statuere et par eksempler, når forordningen træder i kraft. Derfor opfordrer han alle til at få orden i eget hus, inden det sker.

Til Børsen peger en advokat i Plesner, Christian Wiese Svanberg, dog på, at de rigtigt høje bøder på op til fem procent af den globale års-omsætning efter alt at dømme kun vil komme i spil, hvis der er tale om gentagne overtrædelser af reglerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere