Artikel top billede

Open source-sårbarhed omsider lappet efter 20 år

En sårbarhed i en meget udbredt kompressions-teknologi er blevet rettet hele 20 år efter, at koden blev skrevet.

Efter 20 år er en sårbarhed i kompressions-algoritmen Lempel-Ziv-Oberhumer (LZO) omsider blevet lappet.

Det har taget så længe at få hullet lukket, fordi koden har flydt rundt i udvikler-miljøet, hvor den er blevet genbrugt igen og igen.

Det betyder, at sårbarheden i årevis har været særdeles udbredt i eksempelvis massevis af open source-libraries, Android-telefoner, Samsung-telefoner og en række andre enheder.

Den anvendes i eksempelvis det amerikanske rumfarts-agentur Nasas Mars-robot, OpenVPN, Mplayer2, FFmpeg og Linux-kernen, mens varianten LZ4 anvendes til kompression i Solaris' ZFS, Apaches Hadoop samt FreeBSD.

Kompressions-algoritme

LZO-algoritmen blev skrevet i 1994 af Markus Oberhumer. Det er en kompressions-algoritme, der sætter skub i hastigheden i en række funktioner.

Algoritmen er mest anvendt i applikationer til video-transmissioner eller lignende, hvor der er behov for at sende store billed-filer.

Sårbarheden er blevet opdaget af sikkerhedsmanden Don Bailey efter en manuel gennemgang af hele koden.

"På grund af den stigende popularit er LZO blevet omskrevet af masser af udvikler-firmaer med henblik på både lukkede og åbne systemer. Disse omskrivninger har imidlertid altid været baseret på Oberhumers open source-implementering. Det betyder, at de alle har arvet sårbarheden," skriver Don Baily i en blog-post.

Her skriver han også, at stort set det samme hul i koden er blevet overført til LZ4.

Ifølge Don Bailey gør sårbarheden, at koden er åben, når der afvikles en Literal Run.

"Ved at angribe denne funktionalitet kan en hacker få adgang til data, der kan udnyttes til at overtage kontrollen over applikationer. Det giver potentielt mulighed for at kompromitere systemet," lyder det fra Don Bailey.

Hackere kan eksempelvis få adgang via skannere og lignende.

Langt de fleste af de ramte open source-distributioner, der anvender LZO og LZ4 er opmærksom på sårbarheden og er i fuld gang med at implementere rettelser. Du kan læse om deres patches her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere