Artikel top billede

0-dagssårbarhed i populært Apple-program bliver ved med at spøge

En 0-dagssårbarhed i et af Apples programmer rammer brugere af alle operativsystemer.

I slutningen af 2013 blev der fundet en kritisk 0-dagssårbarhed i Apples medieafspiller, QuickTime.

Apple har dog endnu ikke frigivet en rettelse, og selskabet oplyser nu, at man først forventer at frigive en sikkerhedsopdatering til september. 

Det skrives sikkerhedsfirmaet CSIS i en sikkerhedsadvarsel.

Sårbarheden rammer alle operativsystemer, der har installeret programmet.

Hugger hukommelsen

Sårbarheden gør det muligt for uvedkommende at kontrollere hukommelsen via en korruption og derigennem afvikle ondsindet kode.

Det kan føre til kompromittering af alle Apple QuickTime-installationer, som kan lokkes til at besøge en særligt udformet webside eller dokument med den ondsindede kode indbygget.

CSIS beretter, at der ikke er opdaget misbrug af sårbarheden endnu, men anbefaler samtidig, at man udviser forsigtighed ved modtagelse af mistænkelige e-mail med vedhæftet indhold eller links til websider til sårbarheden er rettet.

Sårbarheden har fået tildelt CVE-2014-4979.

Der er flere oplysninger op sårbarheden her.

Læs også:

Ny opdatering redder NemID på Windows XP

Er din virksomheds data altid sikre i skyen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere