Artikel top billede

Anonymous går nu målrettet efter Israel

Hacktivister har lagt stribevis af servere ned i sympati med en af parterne i Gaza-konflikten.

Det er efterhånden noget tid siden, at hackergruppen Anonymous har rørt på sig.

Gruppen har tidligere været meget aktiv med målrettede angreb mod institutioner, politiske partier eller andre meningsdannere, der har fremført argumenter, der ikke er faldet i den meget løst organiserede gruppes smag.

Læs også: Tæt på Anonymous: Sådan er gruppen organiseret

Blandt andet har en række danske politiske partier været mål, og gruppen har ligeledes truet hele Sverige med total digital kollaps.

Læs også: Anonymous: Vi har adgang til alle danske CPR-numre

Nu ser det imidlertid ud til, at gruppen igen har kørt de digitale kanoner i stilling. Bloggen med navnet Black Bag har samlet en stribe Twitter-beskeder, og de indikerer, at blandt andet den israelske efterretningstjeneste Mossads webside er blevet sendt en tur i hegnet.

Ifølge Anonymous har siden været nede i flere dage, men den
fungerer dog fint i skrivende stund.

Det skriver flere medier, eksempelvis Hardware.no og The Verge.

Krig mod statsapparatet

Twitter-meddelelserne beretter også om, at andre statslige servere med tilknytning til Israel er blevet udsat for angreb fra den selvbestaltede digitale politibetjent.

Gruppen lægger ikke skjul på hensigterne, og den inviterer ligefrem andre til at deltage i kampen mod den israelske stat i sympati med palæstinenserne.

Der er ikke første gang, at Israel står for skud. I fjor blev landet udsat for et massivt net-angreb, der betød, at vigtige trafikknudepunkter ved storbyen Haifa måtte lukkes.

Anonymous blev mistænkt for det angreb.

Læs også:

Anonymous angriber 3F og HK

Hackere truer: Vi lægger alle ned i dag kl. 14.30
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere