Artikel top billede

Anonymous går nu målrettet efter Israel

Hacktivister har lagt stribevis af servere ned i sympati med en af parterne i Gaza-konflikten.

Det er efterhånden noget tid siden, at hackergruppen Anonymous har rørt på sig.

Gruppen har tidligere været meget aktiv med målrettede angreb mod institutioner, politiske partier eller andre meningsdannere, der har fremført argumenter, der ikke er faldet i den meget løst organiserede gruppes smag.

Læs også: Tæt på Anonymous: Sådan er gruppen organiseret

Blandt andet har en række danske politiske partier været mål, og gruppen har ligeledes truet hele Sverige med total digital kollaps.

Læs også: Anonymous: Vi har adgang til alle danske CPR-numre

Nu ser det imidlertid ud til, at gruppen igen har kørt de digitale kanoner i stilling. Bloggen med navnet Black Bag har samlet en stribe Twitter-beskeder, og de indikerer, at blandt andet den israelske efterretningstjeneste Mossads webside er blevet sendt en tur i hegnet.

Ifølge Anonymous har siden været nede i flere dage, men den
fungerer dog fint i skrivende stund.

Det skriver flere medier, eksempelvis Hardware.no og The Verge.

Krig mod statsapparatet

Twitter-meddelelserne beretter også om, at andre statslige servere med tilknytning til Israel er blevet udsat for angreb fra den selvbestaltede digitale politibetjent.

Gruppen lægger ikke skjul på hensigterne, og den inviterer ligefrem andre til at deltage i kampen mod den israelske stat i sympati med palæstinenserne.

Der er ikke første gang, at Israel står for skud. I fjor blev landet udsat for et massivt net-angreb, der betød, at vigtige trafikknudepunkter ved storbyen Haifa måtte lukkes.

Anonymous blev mistænkt for det angreb.

Læs også:

Anonymous angriber 3F og HK

Hackere truer: Vi lægger alle ned i dag kl. 14.30
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.