Artikel top billede

Anonymous angriber 3F og HK

Efter arbejdskonflikten i Vejle er Anonymous gået til angreb på danske fagforeninger.

Som ComON kunne fortælle fredag, har fagforeningen 3F været under angreb fra personer, der hævder at have tilknytning til Anonymous. Fagforeningens hjemmeside blev udsat for et DDoS-angreb. I weekenden gik det så ud over HK, hvor hjemmesiden gik i sort kl. 20.30 søndag.

I skrivende stund er hjemmesiden igen tilgængelig, men HK's forbundsformand Kim Simonsen er både rasende og rystet. Han appellerer om at stoppe angrebene øjeblikkeligt.

»Vi er ikke bare overraskede, vi er rystede. Det er et angreb på en offentlig myndighed og database, og det forhindrer de ledige i at få deres dagpenge.," siger Kim Simonsen til Politiken.dk.

Der er angiveligt tale om en hævnaktion mod HK og 3F, der i øjeblikket er i konflikt med Restaurant Vejlegården.

Fagforeningen har i flere måneder blokeret Restaurant Vejlegården for at have tegnet overenskomst med en gul fagforening. Blokeringen betyder også, at restauranten har svært ved at få leveret post og varer.

HK's forbundsformand mener da også, at angrebet har forbindelse til en lignende aktion mod 3F i sidste uge. Han fortæller at man vil indgive en politianmeldelse for at stoppe hackerne.

Angrebet mod hjemmesiden kan ramme de 15.000 arbejdsløse HK-medlemmer, der skal indberette, og hos 3F har man også haft problemer med at få udfyldt dagpengekort for 30.000 medlemmer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere