Artikel top billede

"Du gætter aldrig, hvilke chokerende ændringer Facebook lige har lavet"

Hvis du er træt af denne type overskrifter, har Facebook gode nyheder til dig.

Ja, snart er det slut med overskrifter som den ovenstående på Facebook.

Det sker, efter at det sociale netværk har besluttet at lave en opdatering af algoritmen bag sit "news feed." Det vil sige den nyhedsstrøm, som brugerne bliver mødt af, når de logger ind på Facebook.

Det fremgår af en blog, som Facebook har offentliggjort. 

Opdateringeren er designet til at straffe såkaldte "click baiting-artikler". Det er artikler, der er designet til bevidst at lokke folk til at klikke på et link uden at informere læserne om, hvad det er, de klikker på.

Velkendt praksis

Det er formodentlig en praksis, som de fleste læsere af netmedier er bekendt med. Og ja, indrømmet: Denne type overskrifter er du fra tid til anden også blevet mødt af her på Computerworld.

Ifølge Facebook skal ændringerne sikre, at brugerne bliver mødt af færre indlæg, som har karakter af spam, og i stedet bliver præsenteret for flere indlæg, der reelt er interessante og relevante for dem.

En brugerundersøgelse blandt Facebooks brugere har angiveligt vist, at 80 procent af brugerne foretrækker overskrifter, der hjælper dem med at afgøre, om det er en artikel, som de ønsker at klikke på.

Sådan straffer Facebook "click-baiting"

I bestræbelserne på at gennemføre ændringerne vil Facebook anvende målinger, der viser, hvor lang tid brugerne spenderer på en artikel. Hvis folk hurtigt vender ti bage til Facebook efter at have klikket på et link, antyder det, at artiklen har lav værdi for brugeren, og derfor vil den i fremtiden blive nedprioriteret i Facebooks news feed.

Artikler, som brugerne derimod bruger lang tid på at læse, vil til gengæld blive prioriteret højere i newsfeedet.

Derudover vil Facebook bruge forholdet mellem på den ene side klik og på den anden side kommentarer og "likes" til at afgøre, om en artikel har værdi. Hvis en artikel eksempelvis får mange klik, men meget få "likes" eller "kommentarer", kan det antyde, at artiklen er udstyret med en såkaldt "click-baiting" overskrift.

Facebook skal være verdens bedste avis

Ændringer af denne type er helt i tråd med ambitioner, som Facebooks stifter Mark Zuckerberg tidligere har givet udtryk for.

Han har tidligt proklameret, at Facebook ønsker at skabe de bedst mulige rammer for, at Facebooks brugere kan opdage nye artikler, som de finder interessante. I forbindelse med en række ændringer af newsfeedet sidste år sagde Facebook-stifteren: 

"Jeg ønsker, at Facebook skal være den bedste personaliserede avis i verden." 

Læs også:

Med denne nye app vil Facebook genopfinde avisen - og måske sig selv 

Ny app skal forvandle Facebook til "fremtidens avis"  
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere