10 ting, der kan gøre din it-afdeling til en succes

Klumme: Her har du 10 gode råd til at få forretningen og it-organisationen til at arbejde bedre sammen.

Der er mange, der snakker om, at it-organisationen og forretningen skal arbejde bedre sammen for at realisere det store potentiale, som digitalisering har i de fleste organisationer.

Ja, ja, det er jo rigtigt nok, men hvordan er det nu, at det helt konkret kan lade sig gøre?

Den nye rapport "IT i praksis" fra Rambøll har analyseret både private virksomheder og offentlige organisationer og giver en række konkrete svar på dette spørgsmål.

1
It-organisation og ledelsen skal have samme opfattelse af, hvad it's rolle er i organisationen. Analysen viser, at de organisationer, hvor it og topledelsen er enigeom, hvorvidt it er strategisk eller operationelt, klarer sig bedst.

2
It-chefen skal have tæt kontakt (det vil sige mødes ofte) med de øvrige ledere. Hos de organisationer, der klarer sig bedst, mødes it-chefen oftere med direktionen, økonomichefen, HR-chefen med flere.

3
It-strategisk planlægning. Sammenligner man de organisationer, der klarer sig bedst, og dem, der klarer sig dårligst, er et af de mest markante områder it-strategisk planlægning. En sådan planlægning giver en tydelig fordel og et forspring, både i det private og i det offentlige.

4
Opret en specifik kontrakthåndterings-funktion. I mange organisationer er det it-ledelsen, der varetager rollen som "contract manager". For mange it-funktioner er dette ikke den optimale løsning, da contract management i mange virksomheder er blevet et komplekst område, som kræver varetagelse af specialister.

5
Tænk på nye digitale forretningsmodeller. Hos de bedste organisationer evner it-ledelsen at levere bidrag til den forretningsmæssige udvikling ved hjælp af digitale teknologier. De tror på, at virksomhedens succes er afhængig af forretningens evne til at udnytte de digitale teknologier.

6
Drop den helt centrale organisering (kontrol) med it. De førende organisationer har en klar bevægelse væk fra central it-organisation til føderale modeller eller helt decentrale modeller til organisering af it.

7
Tag medansvar for de sociale medier - det er ikke kun en opgave for marketingfolkene. Der er en meget klar tendens til, at hos organisationer, der klarer sig godt, er it-funktionen tæt på anskaffelsen og udnyttelsen af løsninger inden for sociale medier.

8
Tænk forretning. Selv om der er it-ledelse, som er meget operationelt fokuseret og it-ledelse, som er meget forretningsorienteret, ser man hos de bedste organisationer en overvægt af de forretningsmæssigt orienterede. Alle er enige om, at i fremtiden vil alle it-ledere skulle være forretningsorienterede.

9
Forstå kunderne. Selv om mange it-organisationer stadig er relativt internt orienterede, er det tydeligt, at fremtiden tilhører de organisationer, hvor it-ledelsen forstår ikke bare forretningen, men også forretningens kunder.

10
Fokuser på forandringsledelse (change management). Kompetencer inden for forandringsledelse er et afgørende kendetegn ved de it-organisationer, der klarer sig godt. Det er den mest afgørende faktor for, om it-projekter bliver succeser eller uden effekt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.