Artikel top billede

Hjælp Computerworld: Dine spørgsmål til den nye justitsminister om overvågning

Ny justitsminister, men samme udfordringer for privatlivets fred. Computerworld vil spørge Mette Frederiksen om politikken på området - men har brug for din hjælp til at finde de rigtige spørgsmål.

Danmark har med Mette Frederiksen (S) fået ny justitsminister. Dermed skifter ansvaret for overvågning af borgere, lovgivningen om privatlivets fred og samarbejdet med fremmede magter også chef.

Det er ellers ikke et emne som de tidligere ministrene som Morten Bødskov og Karen Hækkerup - og ministrene før dem - har haft lyst til at snakke ikke særligt meget om.

Ikke fordi nogen beder dem om at afsløre hemmeligheder, for selvfølgelig skal en del af efterretningstjenestens arbejde være hemmeligt, men bare den basale overordnede politik for borgernes rettigheder i et overvågningssamfund ville være spændende. Hvis den ellers findes.

Værst var det dengang, den nu tidligere minister, Karen Hækkerups embedsmænd svarede os med ren volapyk da vi spurgte til den pludseligt nedlagte sessionslogning.

Men Computerworld vil vi helst lade tvivlen komme folk til gode. Så vi vil meget gerne give den nye justitsminister Mette Frederiksen muligheden for at forklare regeringens politik når det kommer til de mange spændende udfordringer, som Danmark har efter Edward Snowdens afsløringer.

Forhåbentligt vil hun, i modsætning til forgængerne, stille op og svare for sig.

På Computerworld vil vi rigtigt gerne høre om:

  • Hvordan moderne digitale borgerrettigheder kunne tage sig ud?
  • Om der er behov for ændringer i lovgivningen efter Se & Hør-sagen?
  • Om staten overhovedet kan beskytte borgerne i en verden hvor data opbevares i udlandet?
  • Om man kan eller vil sikre at vores digitale liv kan nyde samme beskyttelse som vores bolig nyder i den fysiske verden?
  • Om det er acceptablet at privatlivet, ifølge en forhenværende PET-chef, tilsyneladende er gået fløjten - og hvad der politisk kan gøres ved det?
Men det er her du kommer ind. For hvad skal vi også spørge ministeren om?

Vi har kort sagt brug for dine gode, konstruktive og skarpe spørgsmål om privatliv, privacy, overvågning etc. som vi kan tage med videre.

Brug kommentarfeltet nedenfor til dine forslag - eller send en mail direkte til undertegnede (kontaktdetaljer ved billedet i toppen). 

(og vi har selvfølgelig ikke brug for nedsættende og aggressive kommentarer eller øgenavne. Så spar på krudtet, kommentarerne vil blive slettet så snart vi ser dem).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere