Artikel top billede

Hjælp Computerworld: Dine spørgsmål til den nye justitsminister om overvågning

Ny justitsminister, men samme udfordringer for privatlivets fred. Computerworld vil spørge Mette Frederiksen om politikken på området - men har brug for din hjælp til at finde de rigtige spørgsmål.

Danmark har med Mette Frederiksen (S) fået ny justitsminister. Dermed skifter ansvaret for overvågning af borgere, lovgivningen om privatlivets fred og samarbejdet med fremmede magter også chef.

Det er ellers ikke et emne som de tidligere ministrene som Morten Bødskov og Karen Hækkerup - og ministrene før dem - har haft lyst til at snakke ikke særligt meget om.

Ikke fordi nogen beder dem om at afsløre hemmeligheder, for selvfølgelig skal en del af efterretningstjenestens arbejde være hemmeligt, men bare den basale overordnede politik for borgernes rettigheder i et overvågningssamfund ville være spændende. Hvis den ellers findes.

Værst var det dengang, den nu tidligere minister, Karen Hækkerups embedsmænd svarede os med ren volapyk da vi spurgte til den pludseligt nedlagte sessionslogning.

Men Computerworld vil vi helst lade tvivlen komme folk til gode. Så vi vil meget gerne give den nye justitsminister Mette Frederiksen muligheden for at forklare regeringens politik når det kommer til de mange spændende udfordringer, som Danmark har efter Edward Snowdens afsløringer.

Forhåbentligt vil hun, i modsætning til forgængerne, stille op og svare for sig.

På Computerworld vil vi rigtigt gerne høre om:

  • Hvordan moderne digitale borgerrettigheder kunne tage sig ud?
  • Om der er behov for ændringer i lovgivningen efter Se & Hør-sagen?
  • Om staten overhovedet kan beskytte borgerne i en verden hvor data opbevares i udlandet?
  • Om man kan eller vil sikre at vores digitale liv kan nyde samme beskyttelse som vores bolig nyder i den fysiske verden?
  • Om det er acceptablet at privatlivet, ifølge en forhenværende PET-chef, tilsyneladende er gået fløjten - og hvad der politisk kan gøres ved det?
Men det er her du kommer ind. For hvad skal vi også spørge ministeren om?

Vi har kort sagt brug for dine gode, konstruktive og skarpe spørgsmål om privatliv, privacy, overvågning etc. som vi kan tage med videre.

Brug kommentarfeltet nedenfor til dine forslag - eller send en mail direkte til undertegnede (kontaktdetaljer ved billedet i toppen). 

(og vi har selvfølgelig ikke brug for nedsættende og aggressive kommentarer eller øgenavne. Så spar på krudtet, kommentarerne vil blive slettet så snart vi ser dem).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere