Her er de sites som filmindustrien hader mest

Det virker selvmodsigende, når filmindustrien offentliggør listen over de bedste og mest benyttede ulovlige downloadsites. Men det gør den. Her har du listen.

For fjerde år i træk udkommer sammenslutningen af amerikanske filmproducenter, MPAA, med en rapport og et åbent brev til de amerikanske handelsrepræsentanter, USTR.

Her gør de opmærksom på de største syndere, når det kommer til illegale download-, torrentsites og fysiske markedspladser over hele verden.

Det sker som følge af en anmodning fra USTR, der er ved at sammensætte deres liste over 2014s mest notoriske markedspladser.

Du kan læse hele Motion Picture Associations of Americas rapport i pdf-format her.

MPAA: Pas nu på derude
I modsætning til tidligere års rapporter fra MPAA, er der i år indskudt en uvant bekymring for de pirater, som benytter sig af ulovlig download og torrenting.

Et studie foretaget af MediaLink har påvist, at reklamebannerne hos 60 procent af de større torrenting-sites indeholder enten software eller decideret malware - altså ondsindede programmer, som oftest skjules bag "download-knapper" eller som nødvendige opdateringer på de givne hjemmesider.

Derfor advarer MPAA mod disse sites af hensyn til den generelle sikkerhed på nettet, da inficerede computere udgør en trussel mod enhver virksomhed, som gør forretning på internettet.

Strategien med malware er endnu et kneb for de bagmænd, som driver de ulovlige sites, til at tjene penge, selvom det stadigvæk er bannerreklamer, som er deres hovedindtægt.

En rapport fra NetName, som analyserer og beskytter brandværdi, anslår, at de 30 torrent-sites de undersøgte tilsammen havde en årlig omsætning på over 100 millioner amerikanske dollars i reklameindtægter.

Læs også: Ingen straf for ulovlige downloads i Storbritannien

Torrent-sites er internet-sværvægtere
Den amerikanske filmindustri gør selv opmærksom på, at listen ikke er komplet, men udgør et repræsentativt billede af de sites på nettet, som ulovligt deler materiale, der krænker ophavsrettigheder.

De ulovlige sites popularitet er enorm, som angivet ved et 'Alexa-tal', et tal som angiver en sides popularitet, set i forhold til resten af internettet.

Eksempelvis har video-streamingtjenesterne Netflix.com og Hulu.com henholdsvis et Alexa-tal på 74 og 370.

Til sammenligning har det nok mest kendte torrentsite, Thepiratebay.se, en Alexa-ranking på 90. Et site som i øvrigt blev startet af den kendte hacker, Gottfrid, som netop i disse dage sidder i retten, tiltalt for det store CSC-hack i foråret, 2012.

Gottfrids retssag kan du læse mere om her.

MPAA har lavet tre grupper, som overtræder ophavsretsrettigheder: Cyberlockers, som tilbyder direkte downloads af materialet, peer-to-peer som benytter sig af indekserede torrents og de fysiske markeder:

Cyberlockers
• VK.com fra Rusland "er det førende sociale netværkssite i Rusland og russisk talende områder, og et arnested for ulovlig distribution af film, tv og musik-filer." Alexa-ranking: 22

• Uploaded.net fra Holland "er et direkte downloadsite, et cyberlocker der belønner brugerne når de uploader store filer, eksempelvis tv-episoder og film, ved at betale belønninger baseret på filstørrelse, samt en procentdel af det overskud, som genereres på baggrund af brugerens fil." Alexa-ranking: 387

• Rapidgator.net fra Rusland betaler brugere, der uploader filer "op til cirka 40 amerikanske dollars for hver 1.000 downloads af deres fil og for hver henvisning brugeren laver, som resulterer i et køb af et premium-medlemskab, bliver brugeren belønnet med 50 procent af salgindtægten." Alexa-ranking: 632

• Firedrive.com fra  New Zealand tilbyder "premium-konti", som "gør det muligt for brugerne at downloade eller streame indhold uden at blive distraheret af reklamer med ubegrænsede mængder af opbevaring." Alexa-ranking: 757

• Nowvideo.sx fra  Panama / Schweiz / Holland tilbyder sine uploaders en belønning på omkring 20 amerikanske dollars per 1.000 downloads." Alexa-ranking: 1483

Peer-to-Peer
• Kickass.to med baser over hele verden "muliggør distribution af ulovlige kopier af film, tv-shows, musikfiler, apps, spil og bøger. Sitet hævder at give adgang til 10.000 torrents for hvert af de foregående fil kategorier." Alexa-ranking 75

• The Pirate Bay fra Sverige. "Trafikken kommer på denne hjemmeside gennem flere skiftende ccTLD domæner og over 90 proxy hjemmesider, som hjælper TPB med at omgå blokering af sitet." Alexa-ranking: 90

• Torrentz.eu Tyskland er "en af de ældste og mest populære BitTorrent hjemmesider på internettet," med 10 års tjeneste. Alexa-ranking: 171

• Rutracker.org fra Ruslands er et "BitTorrent indekseringswebsite med 13.900.000 registrerede brugere og 1,5 millioner aktive torrents. Det er en af verdens mest besøgte hjemmesider." Alexa-ranking: 329

• Yts.re med baser over hele verden "er en torrent hjemmeside, som ejes og drives af en af de største frigivelse grupper i verden, YTS (tidligere YIFY)." Alexa-ranking: 760

Læs også:
Den danske filmindustri holder fast: Derfor skal teleselskaberne betale

Guide: Sådan laver du din egen private "Dropbox"-server med Raspberry Pi på et kvarter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.