Dansk CSC-sag breder sig til hele verden - når helt til Bangkok

Hackerangrebet mod CSC's danske systemer har spredt sig til hele verden, hvor medier fortæller om sagen. CSC vil ikke udtale sig yderligere.

Efter Gottfrid Svartholm Warg og den danske medtiltalte JKT torsdag blev fundet skyldige i hacking og hærværk mod CSC's it-systemer, har historien ramt alverdens aviser.

For udover at være 'breaking news' over alt i den danske andedam, er sagen med amerikanske CSC i en helt central rolle som det hackede selskab blevet til forsidestof på det hæderskronede britiske medie BBC med millionvis af læsere.

Også Newsweek og it-magasinet Gizmodo har fundet prominent spalteplads til den danske hackersag, som ligeledes bliver nævnt i flere medier fra den amerikanske version af PC World i vest til Bangkok Post i øst.

Knap så overraskende har de fleste aviser vinklet deres historie på, at sagens hovedperson, Gottfrid Svartholm Warg, er medstifter af The Pirate Bay.

Ingen kommentarer til mediestorm
Men hvordan har it-selskabet CSC det egentlig med at blive hængt ud i alverdens tidszoner som et selskab, der er blevet hacket i Danmark?

Det har Computerworld naturligvis spurgt den amerikanske it-gigant om.

Men fra CSC's danske afdeling er budskabet, at selskabet ikke ønsker at kommentere på mediestormen.

"Vi mener, at vi har kommenteret på det, som vi skulle kommentere på i går [torsdag. red]," lyder budskabet fra CSC dagen efter, at hacker-dommen faldt i retten på Frederiksberg.

Ikke bare en sikkerhedssag
Seniorrådgiver Claus Fonnesbech fra Discus Communications har stor erfaring med krisekommunikation i it-branchen.

Han siger til Computerworld, at det som regel er en rigtig god ide at give svar på tiltale i denne slags sager, hvor millionvis af læsere verden over får indblik i, at der har været sikkerhedsproblemer med CSC i Danmark.

"Dette er ikke bare en sikkerhedssag - men det kan udvikle sig til en driftssag og en kommunikationssag," siger Claus Fonnesbech.

Svært at gemme sig
Kommunikationseksperten understreger, at ingen større selskaber længere kan gemme sig, når de dårlige sager rammer dem.

For denne slags sager med offentlig bevågenhed ét sted kommer ofte ud på nettet, og så er det en fordel for virksomheden at kunne påvirke kommunikationen.

"Mange virksomheder føler sig dog alene, når de er blevet hacket. Men hackerangreb rammer altså flere virksomheder, end man lige skulle tro," fortæller han.

CSC udsendte torsdag en pressemeddelelse, efter afgørelsen i hackersagen var kendt.

Her blev det blandt andet beskrevet, at selskabet var tilfreds med afgørelsen, og at CSC på verdensplan har 2.000 sikkerhedseksperter, som alle arbejder på at begrænse skadevirkninger af kriminelle handler, som vi har set i denne hackersag.

Ingen af disse 2.000 eksperter havde dog set hullet i selskabets danske mainframe, som efter sigende har stået åbent i et lille halvt år.

Læs også:
Computerworld mener: Her er overraskelsen i dommen i den store hackersag

"Man burde undersøge CSC i stedet for en retssag mod hackere"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.