Dansk CSC-sag breder sig til hele verden - når helt til Bangkok

Hackerangrebet mod CSC's danske systemer har spredt sig til hele verden, hvor medier fortæller om sagen. CSC vil ikke udtale sig yderligere.

Efter Gottfrid Svartholm Warg og den danske medtiltalte JKT torsdag blev fundet skyldige i hacking og hærværk mod CSC's it-systemer, har historien ramt alverdens aviser.

For udover at være 'breaking news' over alt i den danske andedam, er sagen med amerikanske CSC i en helt central rolle som det hackede selskab blevet til forsidestof på det hæderskronede britiske medie BBC med millionvis af læsere.

Også Newsweek og it-magasinet Gizmodo har fundet prominent spalteplads til den danske hackersag, som ligeledes bliver nævnt i flere medier fra den amerikanske version af PC World i vest til Bangkok Post i øst.

Knap så overraskende har de fleste aviser vinklet deres historie på, at sagens hovedperson, Gottfrid Svartholm Warg, er medstifter af The Pirate Bay.

Ingen kommentarer til mediestorm
Men hvordan har it-selskabet CSC det egentlig med at blive hængt ud i alverdens tidszoner som et selskab, der er blevet hacket i Danmark?

Det har Computerworld naturligvis spurgt den amerikanske it-gigant om.

Men fra CSC's danske afdeling er budskabet, at selskabet ikke ønsker at kommentere på mediestormen.

"Vi mener, at vi har kommenteret på det, som vi skulle kommentere på i går [torsdag. red]," lyder budskabet fra CSC dagen efter, at hacker-dommen faldt i retten på Frederiksberg.

Ikke bare en sikkerhedssag
Seniorrådgiver Claus Fonnesbech fra Discus Communications har stor erfaring med krisekommunikation i it-branchen.

Han siger til Computerworld, at det som regel er en rigtig god ide at give svar på tiltale i denne slags sager, hvor millionvis af læsere verden over får indblik i, at der har været sikkerhedsproblemer med CSC i Danmark.

"Dette er ikke bare en sikkerhedssag - men det kan udvikle sig til en driftssag og en kommunikationssag," siger Claus Fonnesbech.

Svært at gemme sig
Kommunikationseksperten understreger, at ingen større selskaber længere kan gemme sig, når de dårlige sager rammer dem.

For denne slags sager med offentlig bevågenhed ét sted kommer ofte ud på nettet, og så er det en fordel for virksomheden at kunne påvirke kommunikationen.

"Mange virksomheder føler sig dog alene, når de er blevet hacket. Men hackerangreb rammer altså flere virksomheder, end man lige skulle tro," fortæller han.

CSC udsendte torsdag en pressemeddelelse, efter afgørelsen i hackersagen var kendt.

Her blev det blandt andet beskrevet, at selskabet var tilfreds med afgørelsen, og at CSC på verdensplan har 2.000 sikkerhedseksperter, som alle arbejder på at begrænse skadevirkninger af kriminelle handler, som vi har set i denne hackersag.

Ingen af disse 2.000 eksperter havde dog set hullet i selskabets danske mainframe, som efter sigende har stået åbent i et lille halvt år.

Læs også:
Computerworld mener: Her er overraskelsen i dommen i den store hackersag

"Man burde undersøge CSC i stedet for en retssag mod hackere"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Ny topchef skal lede det danske it-sikkerhedsfirma CSIS mod nye internationale markeder
CSIS' nye topchef, Daniel Shepherd kommer til at stå i spidsen for selskabets ekspansion i nye markeder.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.