Artikel top billede

Microsoft lukker kritisk hul lige nu - hasteudsender rettelse

Microsoft udsender ganske usædvanligt pludselig en rettelse, der omgående skal lukke alvorligt hul.

I går sendte Microsoft en lyn-lap afsted fra Redmond.

Sikkerhedslappen lukker en sårbarhed i Windows Kerberos KDC, der er en sikkerhedsfunktion til validering, som man finder på kodevirksomhedens servere.

Sårbarheden kan misbruges til at eskalere rettigheder på en ikke opdateret maskine, og da hullet bliver misbrugt aktivt, har Microsoft nu valgt at lukke det ekstraordinært.

Starter indefra domænet

Kerberos-sårbarheden kan udnyttes af en almindelig bruger i et Windows-domæne til at opnå status som administratorrettigheder.

Herefter kan uvedkommende skaffe sig adgang til systemerne, men angrebet forudsætter altså, at det er startet via en brugerkonto i det lokale domæne.

Sikkerhedsopdateringen henvender sig til alle supporterede Windows-serverinstallationer, herunder: Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, og Windows Server 2012 R2.

Der er flere oplysninger på Microsofts TechNet-side.

Læs også:
Her er Microsofts kæmpe-sikkerhedspakke

Kæmpe-opdatering på vej fra Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere