Artikel top billede

Microsoft lukker kritisk hul lige nu - hasteudsender rettelse

Microsoft udsender ganske usædvanligt pludselig en rettelse, der omgående skal lukke alvorligt hul.

I går sendte Microsoft en lyn-lap afsted fra Redmond.

Sikkerhedslappen lukker en sårbarhed i Windows Kerberos KDC, der er en sikkerhedsfunktion til validering, som man finder på kodevirksomhedens servere.

Sårbarheden kan misbruges til at eskalere rettigheder på en ikke opdateret maskine, og da hullet bliver misbrugt aktivt, har Microsoft nu valgt at lukke det ekstraordinært.

Starter indefra domænet

Kerberos-sårbarheden kan udnyttes af en almindelig bruger i et Windows-domæne til at opnå status som administratorrettigheder.

Herefter kan uvedkommende skaffe sig adgang til systemerne, men angrebet forudsætter altså, at det er startet via en brugerkonto i det lokale domæne.

Sikkerhedsopdateringen henvender sig til alle supporterede Windows-serverinstallationer, herunder: Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, og Windows Server 2012 R2.

Der er flere oplysninger på Microsofts TechNet-side.

Læs også:
Her er Microsofts kæmpe-sikkerhedspakke

Kæmpe-opdatering på vej fra Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere