Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Rødglødende it-trends tvinger din arbejdsplads til store forandringer

En bølge af nye teknologier og it-trends skyller ind over virksomhederne og vasker fundamentet væk under hele brancher. Mange virksomheder er tvunget til at gentænke sig selv, hvis de skal overleve.

2015 bliver et år med masser af forandringer, om man ønsker det eller ej.

Nye it- og teknologi-trends buldrer nemlig frem og ændrer spillereglerne på en række markeder.

"Vi er omgivet af 'disruption'. Der er flere mobile enheder end mennesker i verden. I 2020 vil der formentlig være flere end 50 milliarder internet of things-enheder. Smart cities, smart homes, selvkørende biler og kognitiv it bliver hurtigt realiteter."

"Nye forretningsmodeller, der bygger på smart devices, højhastighedsnetværk, cloud computing og dataanalyser vinder hurtigt frem. Traditionelle måder at opnå fordele på bryder sammen, mens nye værdi-kilder bliver skabt," lyder det i en større analyse fra Boston Consulting Group

Her er omvæltningerne særligt store

Analyse- og rådgivningsfirmaet har set nærmere på teknologi-, medie-, og teleindustrien, hvor hele 'disruption-bølgen' er særligt udtalt.

"Teleoperatører er nødt til at simplificere deres produkter og drifts-systemer og eliminere legacy-netværk, når de tager nye teknologier i brug og søger nye muligheder for vækst," skriver Boston Consulting Group.

Computerworld har for nylig skrevet en del om netop telebranchen, der er er under voldsom forandring i disse år - og om de nye vækst-områder, teleselskaberne kommer til at satse på fremover.

Også software-industrien står ifølge Boston Consulting-analysen overfor voldsomme forandringer:

"Software-virksomheder skal udfase gamle licens-modeller og blive rigtig agile, når de udvikler cloud-, mobil- og anything-as-a-service (XaaS)-forretningsmodeller."

Boston Consulting Group kommer samtidig med flere eksempler på virksomheder, der allerede er godt i gang med at genopfinde sig selv - heriblandt Hewlett-Packard, Symantec og eBay.

Også andre gamle kendinge fra it-verdenen mærker forandringens vinde. 

"IBM, Microsoft og andre teknologivirksomheder satser stort på cloud computing," lyder et eksempel i analysen. 

"Medievirksomheder eksperimenterer med nye produkt-sammensætninger, der appellerer til forbrugere, der ikke er vant til at betale for indhold."

"Inden for telekommunikation er der fast på konsolideringen særligt i Europa."

Sådan ender du som en vinder

Mens der altså er mange industrier, der påvirkes og udfordres af nye teknologier og nye spillere, der bryder med vanetænkningen og indfører nye forretningsmodeller, så har virksomhederne det tilfælles, at det i høj grad er ledelsen, der skal sikre, at virksomheden bliver en vinder med udgangspunkt i forandringerne, ikke det modsatte.

"Forandring er altid svært, men det gælder i særdeleshed på grund af den usikkerhed og hastighed, der er er forbundet med teknologiske omvæltninger."

Boston Consulting Group peger i den forbindelse på en væsentlig udfordring i mange virksomheder: 

"Mange af nutidens ledere er ikke digitalt indfødte. De mangler måske erfaring med nye teknologier og forretningsmodeller, og de risikerer at holde fast i det, de er fortrolige med."

Boston Consulting Group anbefaler blandt andet, at virksomhedens administrerende direktør sørger for at udpege ledere i virksomheden, der har et dybere kendskab til de nye teknologier, der ændrer markedet - og giver dem mandaten til at kunne træffe de nødvendige beslutninger.

Her er de vigtigste it-trends

Hvis du vil dykke mere ned i de teknoligier, der ventes at få særligt stor betydning i de kommende år, kan vi blandt andet anbefale Gartners liste over de 10 vigtigste teknologi-trends i 2015.

Her finder man eksempelvis 'computing everywhere' og internet of things på første- og andenpladsen.

De føldende pladser går til 3D printere, nye avancerede analyseværktøjer og kontekst baserede it-systemer.

Læs også:

Fem grunde til at dit teleselskab snart vil være totalt forandret

Sådan ændrede World Wide Web alt: Nu eksploderer et nyt it-marked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere