Tre grunde til ikke at arbejde - når du er på arbejde

Klumme: I gamle dage kunne man arbejde på arbejde. Det kan man bare ikke mere. Her er de tre væsentligste årsager.

For ikke så forfærdelig mange år siden tog man trofast af sted på jobbet i forventning om, at man rent faktisk skulle arbejde.

Man forventede at smøge ærmerne op og bestille noget.

Sådan er det ikke mere. Det er slut med at arbejde på arbejde.

Men skyd ikke skylden på dig selv og dine LinkedIn/Twitter/Facebook-opdateringer eller dine opslag på cw.dk og eb.dk.

Skyd heller ikke skylden på dine kaffe- og smøgpauser. Eller dine bordfoldkampe (med mindre du er oppe og spille 8-10 stykker om dagen).

Næh ... Vi skal helt andre steder hen.

1. Meningsløse møder
Meningsløse møder uden agenda og typisk sat i kalenderen ganske kort tid før mødetidspunktet.

Og så er det næsten altid chefen, der sætter møderne op. Det gør det jo sjældent bedre og mere produktivt.

Lad mig illustrere med en fiktiv situation.

Chefen kalder dig til et hastemøde med 15 minutters varsel en torsdag eftermiddag.

Du når lige en kaffe, tjekke LinkedIn og en til 10 på bordfodboldbordet - og så er det af sted til et 45 minutters møde, hvor Cheferhunden råber vagt i gevær og beder dig om at smide alt, hvad du har i hænderne for at prioritere anderledes.

Bum!

Tre en halv arbejdsdag spildt. Med mindre - selvfølgelig - at du er en rutineret medarbejder, der kender spillet.

For så vil du nikke til chefen - smutte ud og opdatere din FB-profil, snuppe en latte på vejen og så fortsætte, hvor du slap - og dermed kun spilde 45 minutter. Og din chef vil elske dig for din produktivitet og ihærdighed.

2. Håbløse opgaver
Hvis du nu bare kunne bestemme dine opgaver selv, så ville du ikke skulle belemres med stakkevis af håbløse intetsigende opgaver. 

Men du er sjældent herre i eget hus og må derfor ofte tage til takke med åbenlys stupide opgaver udstukket af visionsløse mellemledere og andet godtfolk.

Og når du sidder på pinden, og opdragsgiveren sidder og ånder dig i nakken, bliver du nødt til i det mindste at lade som om, du arbejder på opgaverne. Velvidende at de rigtige opgaver ligger og venter på dig, når du kommer hjem.

Håbløse opgaver inkluderer dommedagsprojekter, der aldrig kommer ud over stepperne; opgaver uden mål; politiske opgaver mv. 

Jeg er sikker på, at du kan fortsætte listen (med mindre du - måske med rette - finder, at det er en håbløs opgave i sig selv).

3. Kollegerne
Og så er der alle kollegerne. 

Misforstå mig ikke. Det er ikke noget bedre end en hyggelig snak med kollegerne om børnenes skoleafslutning, vandskader i lejligheden, bilens nedbrud på Hillerødmotorvejen, hvordan man laver den bedste kaffe, dansk fodbolds usle markering i Europa, murens fald, det nye styresystem og så videre.

Megahyggeligt.

Bare ikke, hvis man er taget på arbejde for at arbejde. 

Og i øvrigt er der også altid en af dine kollegaer, der elsker heavy metal og elsker at spille det højt for alle. 

Og selvom han udmærket ved, at ingen andre bryder sig om Iron Maiden, forsøger han hver morgen at omvende folk. Og de hader det og det tager typisk det meste af en halv til en hel time at få ham til at holde op med at headbange.

Men jeg kan bare ikke lade være - som Maiden synger: "Don't waste your time always searching for those wasted years. Face up...make your stand and realise you're living in the golden years." 

Det er sgu da motivation, så det banger!

Hva' så!?
Hvad gør man så, når man ikke kan arbejde på arbejde?

Softwareentreprenøren Jason Fried har beskæftiget sig med emnet i mange år (se ham på TED Talks), og han har et par råd: 

Arbejd andre steder fra. Derhjemme, i toget, i kælderen, på toilettet. Alle andre steder end på arbejdet. Og det råd har jeg fulgt.

For ganske nyligt fandt jeg mig for eksempel selv siddende på Mac'en (altså burgerkæden) kl. to om natten i færd med at booke møder og udstikke opgaver til mit team.

Og det fungerede supergodt. Det skulle du prøve.


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.