Fortalt til: Dan Jensen

Mennesker i IT

Udgivet 22. december 2014 kl. 11.02
I 2007 var jeg som R&D-manager i softwarevirksomheden Northmann i gang med en vækstplan, hvor det var et krav fra bestyrelsen, at vi skulle tage aktivt stilling til outsourcing.

I forbindelse med outsourcing-processen benyttede vi os af eksterne konsulenter, og med i konsulentpakken var Bent Jensen fra firmaet BestBrains.

Han udfordrede vores udviklingsmetodik og vores udviklings-model og gav os i den forbindelse et kort scrum-kursus. Her viste han os, hvordan vi kunne styre et offshore-samarbejde, hvordan vi kunne accelerere udviklingen, og hvordan leverance-modellen skulle køre, når nu vi havde valgt at have en offshore- eller en nearshore-model.

Det var dengang helt nyt for os at arbejde efter en så simpel agil model som scrum.

Scrum var jo i virkeligheden en meget simpel, men stadig formel, måde at bygge det op på, som vi alligevel gjorde.

For os betød det et farvel til "instant out of date" GANTT charts og detailspecifikationer.

Med dem af vejen var der pludselig bedre plads til at fokusere på de del- og slutmål, som vi havde i vores projekter. Med scrum faldt brikkerne på plads, og vi opnåede en markant hurtigere leverance på vores projekter. Scrum passede bare ind, og det føltes som hjemme helt fra begyndelsen.

Bent Jensens scrum-kursus ændrede mit syn på udvikling fuldstændigt, og jeg har brugt scrum lige siden.

Det er nok den største øjenåbner, som jeg har haft inden for mit arbejde.
Thor Kristensen, It-chef
Vester Kopi

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Se billederne: Her er det tophemmelige spiondatacenter på Amager
På sydspidsen af Amager ligger Sandagergård, der huser et hemmeligt datacenter tilhørende Forsvarets Efterretningstjeneste. Datacentret, der er bygget med hjælp fra amerikanske NSA-agenter, driver et avanceret spionværktøj, der er brugt til at spionere mod danskere.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.