Artikel top billede

Fortalt til: Dan Jensen

Mennesker i IT
Udgivet 15. december 2014 kl. 10.01

Engang for en del år siden besluttede en storage-controller at ødelægge en hel volumen-label på en af vores kunders storage-bokse, der indeholdte lidt mere end en halv petabyte stærkt komprimerede backup-data.

Alt var ødelagt, og alle eksperter - både de interne og de eksterne og de involverede leverandører - oplyste, at data var tabt, lost and gone forever.

Det kunne på grund af nogle kontraktlige forpligtelser med garantier for datagenskabelse og opbevaringstider udløse bøder i millionklassen.

En lille gruppe nørder nægtede imidlertid at acceptere, at tilgang til data ikke kunne genskabes. De mente, at de kunne genskrive den ødelagte label og derved åbne for, at både boksen og backup-applikationen kunne tilgå data.

Så de identificerede den præcise volumen-label i et konfigurations-output, og fik kodet en lille program-rutine til at genskrive den ødelagte label - præcist med det originale indhold og i det originale format.

Alle holdt vejret, mens volumen-labelen blev genskrevet. Og bingo - både storage-boks og backup-applikation kunne igen tilgå alle data, som i øvrigt havde det godt.

Inden udenforstående opdagede det lille optrin, eksperter og leverandører var målløse, og kunden var blevet sparet for en potentiel million-regning.

Og så gik nørderne til frokost.

Søren Holm, CTO
Proact Systems.


Flere mennesker i IT Om mennesker i it