Fortalt til: Dan Jensen

Mennesker i IT

Udgivet 15. december 2014 kl. 10.01
Engang for en del år siden besluttede en storage-controller at ødelægge en hel volumen-label på en af vores kunders storage-bokse, der indeholdte lidt mere end en halv petabyte stærkt komprimerede backup-data.

Alt var ødelagt, og alle eksperter - både de interne og de eksterne og de involverede leverandører - oplyste, at data var tabt, lost and gone forever.

Det kunne på grund af nogle kontraktlige forpligtelser med garantier for datagenskabelse og opbevaringstider udløse bøder i millionklassen.

En lille gruppe nørder nægtede imidlertid at acceptere, at tilgang til data ikke kunne genskabes. De mente, at de kunne genskrive den ødelagte label og derved åbne for, at både boksen og backup-applikationen kunne tilgå data.

Så de identificerede den præcise volumen-label i et konfigurations-output, og fik kodet en lille program-rutine til at genskrive den ødelagte label - præcist med det originale indhold og i det originale format.

Alle holdt vejret, mens volumen-labelen blev genskrevet. Og bingo - både storage-boks og backup-applikation kunne igen tilgå alle data, som i øvrigt havde det godt.

Inden udenforstående opdagede det lille optrin, eksperter og leverandører var målløse, og kunden var blevet sparet for en potentiel million-regning.

Og så gik nørderne til frokost.
Søren Holm, CTO
Proact Systems.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Et kig på The Nordic 2020 Databerg Report
Cloud-teknologien har i sig selv ikke en lang historie, men dét den har ændret og udviklet på den relativt korte tid, er ganske imponerende. Med den udvikling er fulgt en forståelse for, hvad der kan opnås ved at etablere et cloud miljø, og specielt inden for de sidste 5 år er det gået rigtig stærkt. Der er ikke længere tale om en simpel data storage mekanisme, men et helt unikt forretningsredskab. En undersøgelse foretaget i 2015 og 2020 af Veritas og Vanson Bourne viser dog, at adoptionen af cloud i de nordiske lande, ikke er kommet så langt, som forventet for 5 år siden. Men markedsperspektivet omkring værdierne ved cloud services er modnet og de nuværende forventninger er mere realistiske. Men hvad er perspektiverne egentlig? Det kan du blive klogere på i dette whitepaper.