Artikel top billede

Microsofts nye Office-apps til Windows 10: Sådan fungerer softwaren

Microsofts nye Office-software er udviklet med udgangspunkt i Windows 10-konceptet. Her kan du se, hvad du kan vente dig på Office-fronten.

Microsoft trak i sidste uge de helt store overskrifter med nyhederne om det kommende Windows 10 til pc'er, tablets og smartphones.

Men det var langt fra det eneste nye, selskabet havde at fortælle om: Også den næste version af Office begynder nu for alvor at tage form.

Microsoft forsøger med Windows 10 at skabe en endnu tættere integration imellem de forskellige enheder. Det koncept smitter i sagens natur også af på Office-løsningerne.

Det afslører Microsoft i en gennemgang af hovednyhederne i de nye Office-apps.

Microsoft skriver, at selskabet over de seneste 12 måneder har flyttet sig til en mobil- og cloud-baseret verden.

"Det næste skridt på denne rejse er at levere touch- og mobil-optimerede versioner af Word, Excel, PowerPoint, OneNote og Outlook til Windows 10."

Microsoft hævder, at Office til Windows kommer til at fungere fantastisk på alt fra din smartphone til tablet'pc'en og den nye Surface Hub - en touch-baseret kæmpe-computer til virksomheder.

"De er designet helt fra bunden af for at kunne køre på Windows 10, bygget til touch og tilbyder den Office-oplevelse, du kender og elsker. Som universelle Office-apps, er de i sandhed de samme apps på tværs af device-størrelse og giver en konsistent måde at integrere med Office-apps på for software-leverandører og udviklere," skriver Microsoft.

Tastatur og mus er ikke glemt

Microsoft oplyser, at de nye Office-apps vil være forudinstallerede på smartphones og mindre tablets, der kører Windows 10, og at de derudover vil kunne downloades fra Windows Store til andre Windows-produkter.

"De universelle Office-apps vil være tilgængelige med Windows 10 Technical Preview i de kommende uger, og general availability kommer senere i år."

Samtidig skriver Microsoft også, at selve desktop-versionen af Office-kontorpakken - altså de komplette applikationer - kommer i andet halvår 2015 under navnet Office 2016.

Microsoft har endnu ikke afsløret ret meget om, hvad vi kan vente os i forhold til Office 2016, men hvis du frygter, at det massive touch-fokus kan tage overhånd i forhold til desktop-udgaven, kan denne sætning fra Microsofts webside måske berolige dig:

"Vi vil have mere at dele omkring Office 2016 i de kommende måneder, men denne kontorpakke vil forblive den mest omfattende Office-oplevelse, som du allerede kender, mest velegnet til en pc med tastatur og mus."

Her er nogle af de nye funktioner

Microsofts præsentationer fra sidste uge tager primært udgangspunkt i Office på Windows-baserede produkter, og derfor er der også endnu en del ubesvarede spørgsmål i forhold til, hvor mange af de nye funktioner, der vil kunne anvendes i Office til iOS og Android.

Samtidig er det som sagt kun de universelle Office-apps, som Microsoft viste frem i sidste uge, mens der ikke er afsløret ret meget om den fuldfede Office 2016.

De konkrete funktioner, selskabet viser frem i de universelle apps, går meget på, hvordan man samarbejde med kollegerne på tværs af forskellige Windows-enheder.

Samtidig kommer Bing-tjenesten til at spille en større rolle:

"Den nye Insights for Office-funktion (powered by Bing) i Læse-mode bringer yderligere online-ressourcer som billeder og web-referencer lige til dig, når du læser."

Samtidig gør Microsoft en del ud af at fortælle, hvordan Excel kommer til at fungere på touch-baserede enheder.

"Og nye touch-first-funktioner skinner i Excel, du vil ikke engang savne dit tastatur og din mus, når du vælger celler, laver lagkagediagrammer eller håndterer dine 'workbooks'."

Se video-demoer her

Under præsentationen af Windows 10 i sidste uge fremviste Microsoft også flere eksempler på de nye Office-applikationer.

Du kan se Microsofts demo af det mere mobil-venlige Word og PowerPoint her:

Læs også:

Overblik: Den fulde historie om Windows 10: Microsofts fremtid er på spil

Her er alle nyhederne i Microsoft Office

Windows Phone elimineret: Sådan skal Windows 10 køre på din smartphone

Microsofts plan med Office: Disse teknologier skal høste data om dig fra mange kilder