Artikel top billede

Test: Ekstern harddisk giver fed mulighed for de kamera-glade

Ekstern harddisk fra Western Digital giver dig ikke bare trådløs afspilning til tablets og smartphones. Der er også en smart lille feature til foto-nørderne.

Eksterne harddiske fås efterhånden i mange forskellige størrelser og typer.

Sidste forår skrev vi om Seagate Slim Plus, som var en af de tyndeste harddiske på markedet, og til årets CES kom selvsamme firma med en, som var endnu tyndere.

Western Digitals My Passport Wireless eksterne harddisk er derimod absolut ikke en af de tyndeste eksterne.

Til gengæld er den eksterne harddisk en to terabyte ekstern tykbasse, som lover både trådløs afspilning og en fiks lille adgang for SD-kort. Og det er en feature, som ikke er til at klare sig uden, nu da vi har haft en ekstern harddisk med SD-adgang.

Trådløs afspilning til bagsædet

Western Digital My Passport Wireless er en metallisk boks med USB 3.0 i enden.

Det giver en lynhurtig overførsel på 110 mbps. USB 3.0 finder du i langt de fleste af de nye eksterne harddiske, og har du en computer med USB 3.0, så er det også et must.

Den fås i tre forskellige størrelser: 500 gigabyte, 1 terabyte og 2 terabytes, hvoraf den dyreste koster 2.000 kroner.

Indbygget i harddisken finder du et batteri og muligheden for at streame data via Wi-Fi. Det foregår via en app på enten iOS eller Android.

Vi har testet det via en iPad, og det fungerede uden de store kvaler, selvom jeg på ingen måde ville anbefale appen til min mor eller andre, som ikke har god forstand på opbygningen i en harddisk.

Hurtigt og enkelt bliver appen forbundet med harddisken, som selvfølgelig skal stå tændt og udsende et Wi-Fi-signal, som iPad'en skal forbindes til.

Dårlig app til smart funktion

Appen er overskuelig for de indviede, men kan godt give problemer for folk, som ikke benytter sig af Western Digitals MyCloud-app til hverdag.

Det tog i hvert fald mig et stykke tid at finde ud af forskellen mellem de to forskellige indstillinger, som harddisken har: én for appen og én for selve harddisken.

Generelt var det oplevelsen af mobil-appen.

Den er alt for mange steder ikke logisk opbygget, og man får følelsen af, at den er udviklet lidt for hurtigt, uden at der har været en egentlig designer ind over. Synd, for resten af produktet er rigtig godt.

Du kan streame film direkte fra harddisken, og oftest får du et rigtig godt billede - især når det er på en tablet eller mobiltelefon. Faktisk kan harddisken understøtte, at op til otte forskellige enheder streamer samtidig fra harddisken. Dog kun op til fire, hvis du streamer HD-videoer.

Ligeledes skal alle billeder hentes ned hver eneste gang, at du skal se på det. Der er altså ingen cache til at lave midlertidige billeder. Så at streame billeder til din iPad for at vise turen til Italien kan godt tage lidt tid.

Skuffende batteri

Batterilevetiden var lidt skuffende.

Kun i fem timer kunne harddisken køre, imens jeg streamede film fra den til min iPad. Det kunne sagtens være bedre, og der findes da også produkter på markedet, som har en længere batterilevetid.

Det er dog stadig et smart produkt til dem, som kun har en iPad på 32 gigabyte, og som skal køre til Italien med ungerne på bagsædet.

En løsning på batteriproblemet kunne være, at harddisken oplades igennem sit USB 3.0-stik. Så har du den med i bilen, kan et bilstik-til-USB sagtens holde gang i harddisken hele vejen til Venedig.

Smart løsning for SD-kort

I siden af den eksterne finder du en lille port til et standard SD-kort. Den eksterne har den smarte funktion at kunne tage data direkte fra et SD-kort og overføre det til harddisken, uden at du behøver trykke noget som helst.

Enhver amatør-fotograf og derover kender følelsen af at fylde et SD-kort op og være presset til enten at have et ekstra, slette eller stoppe med at tage billeder.

Med harddisken kan du have den med dig, sætte SD-kortet i, og overføre alle billeder på ganske kort tid. Du kan indstille den til at formatere kortet efterfølgende, så du hurtigt er klar til at tage billeder igen.

Konklusion:

Western Digital My Passport Wireless er en lidt tung ekstern harddisk sammenlignet med andre harddiske på markedet i dag.

Til gengæld lover harddisken trådløs streaming og en smart adgang til et SD-kort 2.0. Noget som vi har brugt en del.

Desværre er batterilevetiden ikke så imponerende igen.

Andre producenter såsom Samsung har bygget en lignende harddisk, som ifølge PCworld.com har en længere batterilevetid. Ligeledes har SanDisk også lanceret et produkt, som har plads til SD-kort.

Men WD's harddisk har begge dele, og det er derfor, at du med rette kan overveje en My Passport Wireless, hvis du er fristet af ideen om streaming til mobile enheder, som ikke har så meget intern plads.

Softwaren er langt fra den bedste, men den er til at lære at kende, og den er ikke så generende, at du ikke kan bruge harddisken.

Læs også: Test: Så god er Seagate Plus til at tage backup af dit liv


Loading ikon