Artikel top billede

Kriseramte IBM satser stort: Pumper 21 milliarder kroner ind i nyt forretningsområde

IBM sætter 21 milliarder kroner af til opbygningen af helt ny forretnings-division, som selskabet håber vil kunne bidrage til, at selskabet igen kommer på højkant.

IBM kigger sultent på det helt nye marked for it-løsninger, som står til at åbne sig, når Internet of Things for alvor begynder at tage fart.

Selskabet vil derfor investere tre milliarder dollar - godt 21 milliarder kroner - over de kommende fire år i at stable en helt ny forretnings-division på benene, som alene skal fokusere på Internet of Things.

Internet of Things er udtryk for en snarlig fremtid, hvor alverdens 'dumme' apparater kobles på internettet, hvorfra de dels kan agere sammen, dels kan styres og indrettes efter hinanden.

Det bliver kaffemaskiner, lysmaster, vindmøller, termostater, døre, regnmålere og meget andet, der i mange tilfælde blot vil blive udstyret med en internet-opkoblet sensor.

Du kan læse mere om Internet of Things her: Den næste fantastiske it-bølge lige om hjørnet: Derfor er sensorer i bleer og på p-pladser så god en ide.

På tærsklen til en fantastisk revolution

Det er IBM's plan, at den nye forretningsenhed skal opbygges til at levere både systemer og services til virksomheder, som vil i gang med at udnytte mulighederne i Internet of Things.

"Vi står ved tærsklen til en fantastisk revolution. Vi tror, at vi har gang i big data nu, men vi har faktisk intet set endnu," siger IBM's chef for analytics, Erick Brethenoux.

IBM lancerer i samme ombæring en ny cloud-tjeneste, der kommer til at hedde IBM IoT Cloud Open Platform, som virksomheder vil kunne anvende til at bygge deres egne, tilpassede data-drevne systemer.

Mange andre er på vej ud ad samme vej

En hel række af de øvrige store it-spillere er også på vej ud ad denne kurs for fuld fart.

Det gælder blandt andre Microsoft, der netop har afviklet sin store Convergence business-konference, hvor netop analytics og big data spillede en afgørende rolle.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Vi står på tærsklen til en tid domineret af helt ny type systemer

For IBM gælder det, at den nye forretnings-division i første omgang vil komme til at lægge vægt på løsninger til rejse- og logistik-branchen, forsikring, offentlig forsyning, transport og detail-handlen.

Du kan læse mere om, hvordan det danske transportfirma Danske Fragtmænd forestiller sig at kunne anvende data-analyse til at forbedre forretningen her: Sådan skal data-analyse gøre dansk transportfirma til en bedre forretning

Analysehuset IDC vurderer, at der er en regulær eksplosion på vej inden for Internet of Things.

Ifølge analyserne vil ikke mindre end 28 milliarder enheder være koblet sammen via internettet i 2021.

IBM har i de senere år kæmpet for at holde trit med udviklingen og har iværksat en stor refokusering af selskabet som modvægt til det fald i IBM's traditionelle on-premise-rettede forretning, som har ramt selskabet.

IBM har således haft konstant fald i nøgletallene i de seneste 11 kvartaler i træk og har i det seneste år skilt sig af med mere end 51.000 mand.

Det kan du læse mere om her: IBM har sagt farvel til 51.600 medarbejdere i 2014 - og flere kan være på vej

IBM har ligeledes fornylig meddelt, at selskabet vil investere en anseelig sum i udviklingen af nye teknologier inden for cloud, mobile og analytics.

Det kan du læse mere om her: IBM kaster milliarder af kroner ind i stor redningsplan




IT-JOB

DTU, Danmarks Tekniske Universitet

Funktionel udvikler med teknisk flair til Oracle HCM

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analyst med flair for test til tolddomænet

Visma DataLøn og ProLøn

AI Developer

Universal Robots A/S

eCommerce Solution Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere