Artikel top billede

Sikkerhedsfirma advarer: Sårbarhed i iOS og OS X kan ramme dit netværk

En sårbarhed i open source-systemet Darwin, der anvendes i både iOS til iPhone og iPad og OS X til Mac, kan det netværk, enhederne er koblet op til.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab advarer om en sårbarhed i Darwin, et open source-system, der anvendes i forskellige operativsystemer, heriblandt iOS og OS X.

"Denne 'Darwin Nuke'-sårbarhed efterlader OS X 10.10 og iOS 8-enheder blottede for fjern-aktiverede denial of service (DoS)-angreb, der kan skade brugerens enhed og ramme ethvert virksomheds-netværk, som den er sluttet til," advarer Kaspersky i en orientering om Darwin-sårbarheden.

Her fremgår det også, at sårbarheden findes i 64-bit-enheder med iOS 8: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2 og iPad mini 3.

Løsningen er i princippet ret lige til, for man kan sætte en stopper for Darwin Nuke ved at opdatere til henholdsvis OS X 10.10.3 og iOS 8.3.

Apple udsendte softwareopdateringerne iOS 8.3 og OS X 10.10.3 i sidste uge og lukkede dermed en stribe sikkerhedshuller i de to styresystemer.

Sådan kan kriminelle angribe

Darwin Nuke findes dog stadig i de mange enheder, der ikke er opdaterede på nuværende tidspunkt.  

"Angribere kan på afstand initiere et DoS-angreb på en enhed med OS X 10.10 eller iOS 8 ved at sende en ukorrekt datapakke til målet på netværket," skriver Kaspersky og forklarer, at det vil kunne få systerme til at gå ned.

"Umiddelbart er det meget svært at udnytte denne bug, da de forhold, angribere har brug for, ikke er helt almindelige. Men vedholdende cyberkriminelle kan gøre det og ødelægge enheder eller sågar påvirke aktiviteten på virksomhedsnetværket," skriver selskabet. 

Sådan lukker du hullet

Selvom Apple altså har frigivet de nødvendige opdateringer , går der traditionelt et stykke tid, før alle brugere har opgraderet deres enheder.

Hvis du vil sikre, at du har den seneste version af styresystemet, kan du i iOS gå ind i Indstillinger - Generelt og Softwareopdatering.

På OS X opdaterer du ved at klikke på æble-ikonet i øverste venstre hjørne og vælge Softwareopdatering.

Læs også:

Øjner guld og grønne skove: Apples forgyldte vej mod at blive leverandør af erhvervs-it

Apple klar med opdateringer til Safari og iOS: Lukker frygtet 20 år gammel sårbarhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere