Artikel top billede

Sikkerhedsfirma advarer: Sårbarhed i iOS og OS X kan ramme dit netværk

En sårbarhed i open source-systemet Darwin, der anvendes i både iOS til iPhone og iPad og OS X til Mac, kan det netværk, enhederne er koblet op til.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab advarer om en sårbarhed i Darwin, et open source-system, der anvendes i forskellige operativsystemer, heriblandt iOS og OS X.

"Denne 'Darwin Nuke'-sårbarhed efterlader OS X 10.10 og iOS 8-enheder blottede for fjern-aktiverede denial of service (DoS)-angreb, der kan skade brugerens enhed og ramme ethvert virksomheds-netværk, som den er sluttet til," advarer Kaspersky i en orientering om Darwin-sårbarheden.

Her fremgår det også, at sårbarheden findes i 64-bit-enheder med iOS 8: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2 og iPad mini 3.

Løsningen er i princippet ret lige til, for man kan sætte en stopper for Darwin Nuke ved at opdatere til henholdsvis OS X 10.10.3 og iOS 8.3.

Apple udsendte softwareopdateringerne iOS 8.3 og OS X 10.10.3 i sidste uge og lukkede dermed en stribe sikkerhedshuller i de to styresystemer.

Sådan kan kriminelle angribe

Darwin Nuke findes dog stadig i de mange enheder, der ikke er opdaterede på nuværende tidspunkt.  

"Angribere kan på afstand initiere et DoS-angreb på en enhed med OS X 10.10 eller iOS 8 ved at sende en ukorrekt datapakke til målet på netværket," skriver Kaspersky og forklarer, at det vil kunne få systerme til at gå ned.

"Umiddelbart er det meget svært at udnytte denne bug, da de forhold, angribere har brug for, ikke er helt almindelige. Men vedholdende cyberkriminelle kan gøre det og ødelægge enheder eller sågar påvirke aktiviteten på virksomhedsnetværket," skriver selskabet. 

Sådan lukker du hullet

Selvom Apple altså har frigivet de nødvendige opdateringer , går der traditionelt et stykke tid, før alle brugere har opgraderet deres enheder.

Hvis du vil sikre, at du har den seneste version af styresystemet, kan du i iOS gå ind i Indstillinger - Generelt og Softwareopdatering.

På OS X opdaterer du ved at klikke på æble-ikonet i øverste venstre hjørne og vælge Softwareopdatering.

Læs også:

Øjner guld og grønne skove: Apples forgyldte vej mod at blive leverandør af erhvervs-it

Apple klar med opdateringer til Safari og iOS: Lukker frygtet 20 år gammel sårbarhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere