Sikkerhedsfirma advarer: Sårbarhed i iOS og OS X kan ramme dit netværk

En sårbarhed i open source-systemet Darwin, der anvendes i både iOS til iPhone og iPad og OS X til Mac, kan det netværk, enhederne er koblet op til.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab advarer om en sårbarhed i Darwin, et open source-system, der anvendes i forskellige operativsystemer, heriblandt iOS og OS X.

"Denne 'Darwin Nuke'-sårbarhed efterlader OS X 10.10 og iOS 8-enheder blottede for fjern-aktiverede denial of service (DoS)-angreb, der kan skade brugerens enhed og ramme ethvert virksomheds-netværk, som den er sluttet til," advarer Kaspersky i en orientering om Darwin-sårbarheden.

Her fremgår det også, at sårbarheden findes i 64-bit-enheder med iOS 8: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2 og iPad mini 3.

Løsningen er i princippet ret lige til, for man kan sætte en stopper for Darwin Nuke ved at opdatere til henholdsvis OS X 10.10.3 og iOS 8.3.

Apple udsendte softwareopdateringerne iOS 8.3 og OS X 10.10.3 i sidste uge og lukkede dermed en stribe sikkerhedshuller i de to styresystemer.

Sådan kan kriminelle angribe
Darwin Nuke findes dog stadig i de mange enheder, der ikke er opdaterede på nuværende tidspunkt.  

"Angribere kan på afstand initiere et DoS-angreb på en enhed med OS X 10.10 eller iOS 8 ved at sende en ukorrekt datapakke til målet på netværket," skriver Kaspersky og forklarer, at det vil kunne få systerme til at gå ned.

"Umiddelbart er det meget svært at udnytte denne bug, da de forhold, angribere har brug for, ikke er helt almindelige. Men vedholdende cyberkriminelle kan gøre det og ødelægge enheder eller sågar påvirke aktiviteten på virksomhedsnetværket," skriver selskabet. 

Sådan lukker du hullet
Selvom Apple altså har frigivet de nødvendige opdateringer , går der traditionelt et stykke tid, før alle brugere har opgraderet deres enheder.

Hvis du vil sikre, at du har den seneste version af styresystemet, kan du i iOS gå ind i Indstillinger - Generelt og Softwareopdatering.

På OS X opdaterer du ved at klikke på æble-ikonet i øverste venstre hjørne og vælge Softwareopdatering.

Læs også:

Øjner guld og grønne skove: Apples forgyldte vej mod at blive leverandør af erhvervs-it

Apple klar med opdateringer til Safari og iOS: Lukker frygtet 20 år gammel sårbarhed

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.