Artikel top billede

Sikkerhedsfirma advarer: Sårbarhed i iOS og OS X kan ramme dit netværk

En sårbarhed i open source-systemet Darwin, der anvendes i både iOS til iPhone og iPad og OS X til Mac, kan det netværk, enhederne er koblet op til.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab advarer om en sårbarhed i Darwin, et open source-system, der anvendes i forskellige operativsystemer, heriblandt iOS og OS X.

"Denne 'Darwin Nuke'-sårbarhed efterlader OS X 10.10 og iOS 8-enheder blottede for fjern-aktiverede denial of service (DoS)-angreb, der kan skade brugerens enhed og ramme ethvert virksomheds-netværk, som den er sluttet til," advarer Kaspersky i en orientering om Darwin-sårbarheden.

Her fremgår det også, at sårbarheden findes i 64-bit-enheder med iOS 8: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2 og iPad mini 3.

Løsningen er i princippet ret lige til, for man kan sætte en stopper for Darwin Nuke ved at opdatere til henholdsvis OS X 10.10.3 og iOS 8.3.

Apple udsendte softwareopdateringerne iOS 8.3 og OS X 10.10.3 i sidste uge og lukkede dermed en stribe sikkerhedshuller i de to styresystemer.

Sådan kan kriminelle angribe

Darwin Nuke findes dog stadig i de mange enheder, der ikke er opdaterede på nuværende tidspunkt.  

"Angribere kan på afstand initiere et DoS-angreb på en enhed med OS X 10.10 eller iOS 8 ved at sende en ukorrekt datapakke til målet på netværket," skriver Kaspersky og forklarer, at det vil kunne få systerme til at gå ned.

"Umiddelbart er det meget svært at udnytte denne bug, da de forhold, angribere har brug for, ikke er helt almindelige. Men vedholdende cyberkriminelle kan gøre det og ødelægge enheder eller sågar påvirke aktiviteten på virksomhedsnetværket," skriver selskabet. 

Sådan lukker du hullet

Selvom Apple altså har frigivet de nødvendige opdateringer , går der traditionelt et stykke tid, før alle brugere har opgraderet deres enheder.

Hvis du vil sikre, at du har den seneste version af styresystemet, kan du i iOS gå ind i Indstillinger - Generelt og Softwareopdatering.

På OS X opdaterer du ved at klikke på æble-ikonet i øverste venstre hjørne og vælge Softwareopdatering.

Læs også:

Øjner guld og grønne skove: Apples forgyldte vej mod at blive leverandør af erhvervs-it

Apple klar med opdateringer til Safari og iOS: Lukker frygtet 20 år gammel sårbarhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere