Artikel top billede

Finansministeriet vil have en forklaring fra Atea

Atea skal forklare Finansministeriet, hvad selskabet gør for at modarbejde korruption.

Moderniseringsstyrelsen under Finansministeriet stiller sig nu op i køen af offentlige kunder og indkøbsfællesskaber, som vil have it-giganten Atea til at redegøre for, hvad selskabet gør for at undgå korruption og bestikkelse.

Kravet om en redegørelse kommer på baggrund af sagen om påstået bestikkelse, hvor seks nuværende og tidligere ansatte i Atea og Region Sjælland sidder varetægtsfængslet. I alt er 13 personer sigtet i sagen

Moderniseringsstyrelsen står for at administrere en række statslige rammeaftaler, som har været i EU-udbud. Atea har ifølge styrelsen kontrakt for syv af de nuværende aftaler, men er derudover godkendt som underleverandører på en række andre aftaler.

Mail med fløjlshandsker
I en mail til Atea, som Computerworld har fået aktindsigt i, henviser Moderniseringsstyrelsen direkte til bestikkelsessagen og beder om, at Atea fortæller om selskabet "har levet og lever op til rammekontrakternes krav" om, at leverandører skal "modarbejde alle former for korruption, herunder afpresning og bestikkelse", som det blandt andet hedder.

Atea er i forvejen i gang med at skrive til SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice), som sidste uge bad om en lignende redegørelse.

Hvor SKI opstillede seks konkrete punkter, som Atea skulle svare på, er mailen fra Moderniseringsstyrelsen holdt i betydeligt rundere vendinger. Styrelsen nøjes med at henvise til de generelle krav til leverandørers ansvar under de statslige rammeaftaler.

Modsat SKI nævner mailen stiller Moderniseringsstyrelsen ingen krav om dokumentation, og Moderniseringsstyrelsen kommer heller ikke ind på, hvilke konsekvenser man eventuelt vil drage ud fra Ateas kommende redegørelse.

Hvis Atea har overtrådt de statslige kontraktbetingelser, skal man dog redegøre for sine interne procedurer, ligesom man i så fald skal forklare, hvordan man vil udgå, at det sker i fremtiden.

Computerworld har forgæves bedt Moderniseringsstyrelsen om et interview - blandt andet for at få at vide, om Atea risikerer at blive smidt ud af eksisterende rammeaftaler, hvis selskabet har overtrådt reglerne i statens rammeaftaler.

Læs også:

SKI-direktør kræver garanti mod bestikkelse fra Atea - ellers er det ud

Atea risikerer at blive udelukket fra offentlige it-kontrakter i hele Europa
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere