Artikel top billede

Ny funktion i iOS 9: Vil slette apps for at skaffe plads til sig selv på fyldte telefoner

Ny funktion i det nye iOS 9 vil automatisk slette apps for at skaffe plads til opdateringer.

En ny funktion i det kommende iOS 9 vil slette apps på din iPhone og iPad-tablet-computer, hvis ikke der er plads nok på maskinerne til installere opdateringen.

Med den nye funktion vil brugerne i tilfælde af pladsmangel blive spurgt om, hvorvidt de ønsker at fjerne apps. Dernæst vil funktionen selv identificere de apps, som skal slettes for at skaffe plads nok.

Sletningen bliver imidlertid kun midlertidig, da funktionen vil sørge for automatisk at geninstallere de slettede apps, når først opdateringen er på plads.

Mange iOS-brugere bøvler med nærmest kronisk pladsmangel på deres maskiner.

Problemet er ikke blevet mindre af, at Apple for et halvt år siden for første gang udvidede maksimal-størrelsen på apps.

Det kan du læse mere om her: Apple giver plads til kæmpe-apps - mange iPad- og iPhone-ejer vil kunne få pladsproblemer.

Apple blev sidste efterår mødt med kritik over, at det dengang nye iOS 8 var så pladskrævende, at folk var nødt til at fjerne apps i stor stil for at få plads til opgraderingen.

Det kan du læse mere om her: Apple til iPhone- og iPad-brugere: Fjern apps så der er plads til vores iOS 8.

Siden blev Apple sagsøgt af to utilfredse brugere over det, som de betegnede som 'falske storage-løfter.'

De mente, at det var lodret løgn, når Apple bedyrede, at deres 16GB iPhone kunne lagre 16GB, da alene iOS 8 fyldte op til 6,9GB på telefonen.

Alt dette skal den nye feature i iOS 9 sætte en stopper for.
Først og fremmest har Apple reduceret behovet for ledig plads på iPhone og iPads, der skal have iOS 9 installeret, betydeligt.

Det samlede behov ligger nu på 1,8 GB plads.

Bliver behandlet forskelligt

Hertil kommer, at Apple har lanceret et udviklingsværktøj, der hedder 'App Thinning,' som tredjeparts-udvikle kan anvende til at optimere app-installationen og håndtere den ledige plads på de enkelte telefoner.

Programmet vil for eksempel sørge for, at en iPhone på 16GB bliver håndteret anderledes end en iPhone på 128 GB.

Med den nye delete-funktion vil brugeren i tilfælde af pladsmangel modtage en besked, hvor det fremgår, at telefonen automatisk vil slette nogle apps på midlertidig basis.

"Alle slettede apps vil automatisk blive gendannet, når opdateringen er komplet," står der i beskeden.

Det skyldes, at de typiske opdateringer faktisk fylder en del mere under installeringen end bagefter, hvor der altså dermed igen bliver plads ledig.

Dette skyldes, at filerne typisk bliver distribueret i komprimeret form, hvor filerne altså skal pakkes ud i telefonernes hukommelse, inden de kan installeres.

Apple har endnu ikke meddelt, hvornår præcist iOS 9 bliver lanceret, men det kommer efter alt at dømme til at ske engang i efteråret.

De seneste tre år har Apple således udsendt et nyt iOS på den onsdag, der ligger tættest på midten af september.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere