Artikel top billede

Internet Explorer Mobile ramt af fire 0-dagssårbarheder

Den er gal med Internet Explorer Mobile. Ikke mindre end fire 0-dagssårbarheder er blevet opdaget i koden lige efter, at Microsoft har udsendt opdateringer.

Opdateret: Fire 0-dagssårbarheder i Internet Explorer Mobile på samme tid.

Der er, hvad der er blevet publiceret af Zero Day Initiative, som går på jagt efter sårbarheder.

Hullerne i Internet Explorer Mobile bliver offentliggjort umiddelbart efter, at Microsoft har udsendt sikkerheds-opdateringer for juli.

Microsoft er ellers blevet advaret af Zero Day Initiative, der giver 120 dage til at rette fejlene, men det har Microsoft altså ikke gjort, og derfor er de fire sårbarheder blevet offentlige.

Zero Day Initiative frigivet flere sensitive og kritiske detaljer omkring fire forskellige sårbarheder, som optræder i forskellige komponenter af Microsoft Internet Explorer Mobile.

Fire på stribe

Flere versioner af browseren er behæftet med fejl, som kan føre til ekstern kodeafvikling med systemrettigheder.

Den første sårbarhed kan lede til arbitrær kodekørsel via særligt udformet HTML-indhold.

Den anden og tredje sårbarhed kan føre til kodekørsel med samme rettigheder den påvirkede proces. De kræver dog begge brugerinteraktion.

Den sidste af disse advarsler fra Zero Day Initiative er en Use-After-Free-sårbarhed, der handler om håndtering af særligt udformede CTreePos-objekter.

Da der er tale om 0-dagssårbarheder, finder der i sagens natur ikke opdateringer, der lukker hullerne.

En gennemgående hjælp mod sårbarhederne er at konfigurere Internet Explorer til at spørge ved kørsel af Active Scripting eller helt at deaktivere Active Scripting.

Opdateret: Historien er opdateret kl. 11:20 med information om, at det kun omfatter Internet Explorer Mobile. Microsoft har allerede patchet alle desktop-udgaver af Internet Explorer.

Læs også:
Microsoft frigiver fire kritiske opdateringer

Microsoft: Du kommer selv til at kunne vælge opdaterings-tempo i Windows 10 - stort set
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere