Artikel top billede

Internet Explorer Mobile ramt af fire 0-dagssårbarheder

Den er gal med Internet Explorer Mobile. Ikke mindre end fire 0-dagssårbarheder er blevet opdaget i koden lige efter, at Microsoft har udsendt opdateringer.

Opdateret: Fire 0-dagssårbarheder i Internet Explorer Mobile på samme tid.

Der er, hvad der er blevet publiceret af Zero Day Initiative, som går på jagt efter sårbarheder.

Hullerne i Internet Explorer Mobile bliver offentliggjort umiddelbart efter, at Microsoft har udsendt sikkerheds-opdateringer for juli.

Microsoft er ellers blevet advaret af Zero Day Initiative, der giver 120 dage til at rette fejlene, men det har Microsoft altså ikke gjort, og derfor er de fire sårbarheder blevet offentlige.

Zero Day Initiative frigivet flere sensitive og kritiske detaljer omkring fire forskellige sårbarheder, som optræder i forskellige komponenter af Microsoft Internet Explorer Mobile.

Fire på stribe

Flere versioner af browseren er behæftet med fejl, som kan føre til ekstern kodeafvikling med systemrettigheder.

Den første sårbarhed kan lede til arbitrær kodekørsel via særligt udformet HTML-indhold.

Den anden og tredje sårbarhed kan føre til kodekørsel med samme rettigheder den påvirkede proces. De kræver dog begge brugerinteraktion.

Den sidste af disse advarsler fra Zero Day Initiative er en Use-After-Free-sårbarhed, der handler om håndtering af særligt udformede CTreePos-objekter.

Da der er tale om 0-dagssårbarheder, finder der i sagens natur ikke opdateringer, der lukker hullerne.

En gennemgående hjælp mod sårbarhederne er at konfigurere Internet Explorer til at spørge ved kørsel af Active Scripting eller helt at deaktivere Active Scripting.

Opdateret: Historien er opdateret kl. 11:20 med information om, at det kun omfatter Internet Explorer Mobile. Microsoft har allerede patchet alle desktop-udgaver af Internet Explorer.

Læs også:
Microsoft frigiver fire kritiske opdateringer

Microsoft: Du kommer selv til at kunne vælge opdaterings-tempo i Windows 10 - stort set
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.