Artikel top billede

Nu bliver HP trukket ind i dansk bestikkelsessag

To tidligere medarbejdere i Region Sjælland har deltaget i flere rejser til Las Vegas arrangeret af it-giganten HP. Bagmandspolitiet undersøger nu, hvem der har betalt rejseudgifterne for regionens medarbejdere.

It-giganten HP trækkes nu ind i politiets efterforskning af bestikkelsessagen, hvor ansatte i firmaerne Atea og 3A-it er mistænkt for at have bestukket tidligere medarbejdere i Region Sjælland.

Netop Atea har i mange år været en central partner for HP.

Ifølge Berlingske har de tidligere medarbejdere i regionen over en periode på fem år deltaget i flere rejser til Las Vegas arrangeret af HP.

Ledelsessekretariatet i Region Sjælland oplyser til avisen, at politiet efterforsker omstændighederne omkring en række invitationsrejser, hvor HP har stået som vært.

I alt drejer det sig om seks HP-ture til USA i perioden fra 2010 til 2014, hvor ansatte i Region Sjællands it-afdeling har været inviteret.

Fem af turene gik til Las Vegas, hvor HP hver sommer afholder et stort arrangement.

På fem af de seks rejser deltog to regionsmedarbejdere, som i dag er sigtet i den såkaldte Atea-sag om mulig bestikkelse.

Det er de samme to medarbejdere, som også deltog i den famøse Dubai-tur i november 2014, da i alt fem personer, herunder tre tidligere Atea-medarbejdere, der også er sigtet i sagen, spenderede over 400.000 kr. på få dage.

Berlingske har bedt Region Sjælland oplyse, hvor stor regionens egenbetaling har været for regionens medarbejdere, der har deltaget i invitationsrejser fra it-producenter eller it-forhandlere. Hertil svarer Region Sjælland:

»Udgangspunktet er, at regionen har afholdt de fulde udgifter til medarbejdernes deltagelse i arrangementerne (konferenceafgifter, transport, ophold, fortæring etc.). I hvilket omfang der måtte være afholdt udgifter til nogen af disse eller andre arrangementer af andre end regionen, er under efterforskning af politiet. Regionen kan derfor ikke give nærmere oplysninger herom.«

HP: Vi tager det meget alvorligt

Ud over de seks ture med HP har andre medarbejdere i regionens it-afdeling været med Microsoft i Berlin, med Oracle i San Francisco og med Epic i Verona i USA.

Desuden har en af de sigtede været på en rejse, hvor regionen kun ved, at der var tale om var en »grøn IT inspirationstur«.

Berlingske bedt HP i Danmark svare på en række spørgsmål vedrørende selskabets mulige involvering i bestikkelsessagen. Avisen har blandt andet spurgt om, hvor mange dage rejserne til USA varede, hvilke hoteller deltagerne boede på, og hvor meget deltagerne fra Region Sjælland betalte for at deltage i rejserne.

Avisen har også spurgt HP, om selskabet selv har iværksat interne undersøgelser som en udløber af Atea-sagen.

HP har svaret i form af et såkaldt statement fra lederen af HP's presseafdeling for Europa, Mellemøsten og Afrika, Clare Loxley:

»HP har forpligtet sig til at overholde de højeste standarder for business conduct, og alle vores medarbejdere forventes at efterleve disse standarder. Selskabet tager alle påstande om evt. brud på business conduct meget alvorligt og gennemfører derfor grundige undersøgelser heraf.«

Læs også:

Atea landede flere millionordrer hos Region Sjælland uden om lovpligtige udbud

Bestikkelsessag: Nu er fløjlshandskerne taget af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere