Artikel top billede

Nu bliver HP trukket ind i dansk bestikkelsessag

To tidligere medarbejdere i Region Sjælland har deltaget i flere rejser til Las Vegas arrangeret af it-giganten HP. Bagmandspolitiet undersøger nu, hvem der har betalt rejseudgifterne for regionens medarbejdere.

It-giganten HP trækkes nu ind i politiets efterforskning af bestikkelsessagen, hvor ansatte i firmaerne Atea og 3A-it er mistænkt for at have bestukket tidligere medarbejdere i Region Sjælland.

Netop Atea har i mange år været en central partner for HP.

Ifølge Berlingske har de tidligere medarbejdere i regionen over en periode på fem år deltaget i flere rejser til Las Vegas arrangeret af HP.

Ledelsessekretariatet i Region Sjælland oplyser til avisen, at politiet efterforsker omstændighederne omkring en række invitationsrejser, hvor HP har stået som vært.

I alt drejer det sig om seks HP-ture til USA i perioden fra 2010 til 2014, hvor ansatte i Region Sjællands it-afdeling har været inviteret.

Fem af turene gik til Las Vegas, hvor HP hver sommer afholder et stort arrangement.

På fem af de seks rejser deltog to regionsmedarbejdere, som i dag er sigtet i den såkaldte Atea-sag om mulig bestikkelse.

Det er de samme to medarbejdere, som også deltog i den famøse Dubai-tur i november 2014, da i alt fem personer, herunder tre tidligere Atea-medarbejdere, der også er sigtet i sagen, spenderede over 400.000 kr. på få dage.

Berlingske har bedt Region Sjælland oplyse, hvor stor regionens egenbetaling har været for regionens medarbejdere, der har deltaget i invitationsrejser fra it-producenter eller it-forhandlere. Hertil svarer Region Sjælland:

»Udgangspunktet er, at regionen har afholdt de fulde udgifter til medarbejdernes deltagelse i arrangementerne (konferenceafgifter, transport, ophold, fortæring etc.). I hvilket omfang der måtte være afholdt udgifter til nogen af disse eller andre arrangementer af andre end regionen, er under efterforskning af politiet. Regionen kan derfor ikke give nærmere oplysninger herom.«

HP: Vi tager det meget alvorligt

Ud over de seks ture med HP har andre medarbejdere i regionens it-afdeling været med Microsoft i Berlin, med Oracle i San Francisco og med Epic i Verona i USA.

Desuden har en af de sigtede været på en rejse, hvor regionen kun ved, at der var tale om var en »grøn IT inspirationstur«.

Berlingske bedt HP i Danmark svare på en række spørgsmål vedrørende selskabets mulige involvering i bestikkelsessagen. Avisen har blandt andet spurgt om, hvor mange dage rejserne til USA varede, hvilke hoteller deltagerne boede på, og hvor meget deltagerne fra Region Sjælland betalte for at deltage i rejserne.

Avisen har også spurgt HP, om selskabet selv har iværksat interne undersøgelser som en udløber af Atea-sagen.

HP har svaret i form af et såkaldt statement fra lederen af HP's presseafdeling for Europa, Mellemøsten og Afrika, Clare Loxley:

»HP har forpligtet sig til at overholde de højeste standarder for business conduct, og alle vores medarbejdere forventes at efterleve disse standarder. Selskabet tager alle påstande om evt. brud på business conduct meget alvorligt og gennemfører derfor grundige undersøgelser heraf.«

Læs også:

Atea landede flere millionordrer hos Region Sjælland uden om lovpligtige udbud

Bestikkelsessag: Nu er fløjlshandskerne taget af




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere