Artikel top billede

Efter nye kritiske sårbarheder i Adobes Shockwave Player: Tid til at afinstallere softwaren?

Adobe har udsendt vigtig opdatering af Shockwave Player, der lukker kritiske sårbarheder. Måske du bør overveje helt at afinstallere.

Adobe har netop udsendt en opdatering til selskabets Shockwave Player, der lapper to kritiske sårbarheder. 

Det er langt fra første gang, at der er sårbarheder i Shockwave, og da det ikke ligefrem er et afgørende stykke software i et virksomhedsmiljø, bør erhvervsbrugere simpelthen overveje at afinstallere softwaren. 

Sådan lyder rådet fra det danske sikkerhedsfirma CSIS i forbindelse med Adobes Shockwave-opdatering:

"Shockwave er i forhold til langt de fleste installationer i et virksomhedsnetværk ikke et nødvendigt eller kritisk plugin."

"Man kan af samme grund overveje, om det var relevant helt at afinstallere softwaren og forhindre den i at afvikles virksomhedsnetværk," skriver CSIS i en orientering om Shockwave-sårbarhederne. 

Her er sårbarhederne

I Adobes sikkerhedsmeddelelse skriver selskabet, at "opdateringen adresserer kritiske sårbarheder, der potentielt kan give en angriber kontrol med påvirkede systemer."

Sårbarhederne findes i Shockwave-version 12.1.9.160 og tidligere, og Adobe tilddeler opdateringen højeste prioritet og anbefaler brugerne at opdatere med det samme til Adobe Shockwave Player 12.2.0.162.

Shockwave-teknologien, der bruges til at afvikle multimedieindhold og 3D-grafik i browsere, er ofte blevet kritiseret for at være en alt for usikker platform.

Internationale sikkerhedseksperter har også tidligere anbefalet, at man simpelthen afinstallerer Shockwave, også fordi relativt få websider i dag rent faktisk kræver, at man har denne software installeret.

Også Adobes Flash-teknologi har ofte sårbarheder, og meget taler efterhånden for, at den teknologi nærmer sig sin dødsdag - læs mere om det her.

Læs også:

Skynd dig at opdatere: Adobe og Microsoft klar med hel stribe kritiske opdateringer

Mozilla angrebet: Kritiske informationer stjålet - og brugt til at ramme Firefox-brugerne

Sikkerhedskaos: Flash nærmer sig sin dødsdag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere