Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft og Google slutter fred: Dropper bølge af sagsanlæg mod hinanden

Microsoft og Google slutter fred. De to selskaber dropper en hel stribe af sagsanlæg, som de har anlagt mod hinanden på kryds og tværs.

Microsoft har siden Satya Nadella tiltrådte som topchef anlagt en lagt mere forsonlig og samarbejdsvillig tone end tidligere.

Den nye stil fører nu til, at Microsoft og Google giver hinanden håndslag på, at de fremover ikke skal bruge så meget krudt på at bekrige hinanden med juridiske våben.

De to selskaber er således blevet enige om at droppe godt 20 sagsanlæg, som de to selskaber ellers har haft kørende mod hinanden på kryds og tværs i retssale i USA og Tyskland gennem lang tid.

Sagerne handler alle om tvister om forskellige patenter, som de to selskaber gensidigt mener, at den anden part har krænket.

Vi fortalte i fjor om, hvor mange penge Microsoft egentlig scorer på netop disse patenter. Det kan du læse mere om her: Microsoft scorer 20 milliarder kroner på Android-patenter

"Det glæder Microsoft og Google at meddele et forlig på patent-området. Som led i forliget opsiger selskaberne alle nuværende patent-sager mellem dem - inklusive sager om Motorola Mobility," hedder det i en meddelelse, som Microsoft og Google har udsendt i fællesskab.

De to selskaber vil desuden fremover samarbejde om patentspørgsmål i fælles bestræbelser på at "hjælpe vores kunder," som det hedder.

Det underbygges af, at Microsoft og Googles eksempelvis allerede er i gang med et samarbejde om en ny, fælles video-codec. Også Netflix, Mozilla og andre er med i dette samarbejde.

Microsoft understreger dog, at det store forlig med Google ikke betyder, at selskabet også dropper dets bestræbelser på at opkræve royalties fra diverse producenter af Android-telefoner.

Microsofts nye samarbejds-vinkel har i det seneste års tid ført til store - og for nogle år siden helt utænkelige - samarbejdsaftaler med tidligere tiders kæmpe-rivaler.

De tæller Salesforce, Apple, Dropbox og VMware, ligesom topchef Satya Nadella har erklæret sin kærlighed til hele open source-verdenen, efter store Linux-løsninger som Hadoop, Cores OS og Cloudera blev indlemmet i Microsofts cloud-tjeneste Azure - som i øvrigt også understøtter løsninger fra IBM og Oracle.

Læs også:

Salesforce og Microsoft i nyt samarbejde: Dyb integration af Salesforce i Office-programmer

Microsoft og VMware slutter fred: Indgår stort partnerskab efter mange års indædt bekrigen af hinanden

Ny kæmpeaftale: Derfor går Dropbox nu pludselig sammen med Microsoft

Microsoft i kovending: Lancerer kæmpeprogram til iPad

Her er planen med Microsoft & Salesforce - derfor går de sammen

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Gratis Office til Android på vej: Microsoft søger Android-brugere til beta-test

Er Microsoft på vej til at gøre hele Windows open source?

Microsoft: Vi er åbne for alting og er villige til at gøre alt for at vinde i markedet igen.

Microsoft: Vi elsker Linux - indlemmer Linux i stor stil




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere