Artikel top billede

Fejlen fundet: Derfor dræner Facebook batteriet på din iPhone

Facebook har fundet årsagen til, at Facebook dræner batteriet lynhurtigt på iPhone og iPads.

Facebook er klar med en lynopdatering til iPhone og iPads, efter selskabet er blevet mødt med beskyldninger om, at Facebook-app'en dræner iOS-baserede maskiner for strøm meget hurtigt.

Ifølge Facebook-udvikler Ari Grant har Facebook fundet 'enkelte nøgle-issues ' og fundet frem til en række forbedringer, hvoraf nogle allerede er blevet lanceret.

Den første opdatering, som Facebook har sendt på gaden, skal sætte en stopper for det, som Facebook kalder for 'CPU-spin,' som skyldes en fejl i netværks-koden.

"Et 'CPU-spin' er som et barn på bagsædet af en bil, som bliver ved med at spørge: 'Er vi der snart, er vi der snart, er vi der snart,' hvor spørgsmålet jo ikke bidrager det mindste til at vi vitterligt når frem til vores destination," lyder det fra Ari Grant på Facebook.

Ifølge selskabet er problemet blevet forværret af, at Facebook-appen i nogle tilfælde er fortsat med at afspille lyd til afspillede videoer i det skjulte og med lyden skruet helt ned, efter videoen er blevet slukket.

Det har ført til, at app'en har drænet batteriet for strøm.

Facebook vil nu løse dette problem ved at fjerne muligheden for at afspille lyd i baggrunden fuldstændigt.

Problemet er opstået med iOS 9 og blev opdaget af it-manden Matt Gilligan i sidste uge. Kritikken vakte straks genklang blandt mange brugere, der kunne genkende problematikken og som kritiserede Facebook for at være 'bruger-fjendtlige' og i 'dyb mangel for respekt for iOS-brugere.'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere