Artikel top billede

Nu skal Skoleintra sendes på pension: Her er planen for den nye version

Kontakten mellem skole og hjem skal styrkes i en helt ny it-løsning, der skal afløse Skoleintra. Her er planen for, hvordan det system skal se ud.

Kommunikationssystemet, der binder lærere, elever og forældre sammen er blevet forældet, og det skal derfor skiftes ud for at styrke den digitale folkeskole.

Kritikken af det eksisterende Intra er, at det i sin nuværende form ikke lever op til de præmisser, som findes for effektiv kommunikation mellem skole og hjem.

Løsningen er med andre ord forældet.

KL har nu sendt master-planen videre til Kombit, der skal sætte ord på detaljerne.

To-benet løsning

Afløseren består faktisk af to systemer eller måske mere præcist to søjler, der kan udveksle data med hinanden.

Der kan blive tale om yderligere søjler i fremtiden, men i øjeblikket arbejder man med en to-sporet plan.

Den ene søjle skal tage hånd om kommunikationen mellem skole og hjem, eller de opgaver som Intra i dag tager sig af.

Det system kaldes foreløbig for Samarbejdsplatformen.

Desuden skal løsningen forsynet med en Læringsplatform i en selvstændig løsning.

Læringsplatformen skal understøtte den digitale læring, der skal sikre at elever, forældre og pædagogisk personale får adgang til elevplan, elevportfolio, digitale værktøjer, læremidler og andet indhold, som eleverne arbejder med.

De to løsninger beskrives under fællesbetegnelsen Brugerportalsinitiativet, og der er udsprunget af en fællesaftale fra 2014 mellem regeringen og KL .

"Brugerportalsinitiativet skal bringe folkeskolen videre via etableringen af tidssvarende digitale platforme, som kan understøtte kommunikation, læring og trivsel i folkeskolen," kan man læse som begrundelsen for projektet på KL's webside.

Lige nu arbejdes der på et udbud, der kan skabe rammerne på papiret for de konkrete it-løsninger til undervisningsverdenen.

Det nye Intra

For Samarbejdsplatformen og Intra-afløseren er der opstillet en række kernefunktioner og krav, der skal være fundament for udbuddet.

Der er et krav om understøttelse af det arbejde, der foregår i læringsplatformen i form af dataudveksling. Dette inkluderer mulighed for løbende kommunikation og samarbejde i forbindelse med tilrettelæggelse, gennemførelse og opfølgning på læringsforløb.

Der skal være adgang til kommunikation og samarbejde mellem brugere, der består af elever, forældre, pædagogisk personale og ledelse ud over det, der sker i læringsforløbene.

Der skal også være mulighed for en "Lukket" og "åben" kommunikation, hvor lukket kommunikation dækker over eksempelvis til- og framelding, sygemelding og åben kommunikation dækker over eksempelvis mail og chat.

Det sidste nøglekrav er understøttelse af lokal, kommunal og national videndeling og erfaringsudveksling.

Disse fire funktionsønsker er nu blevet overladt til Kombit, der skal udarbejde de endelige krav og specifikationer på fremtidens Skoleintra.

Dansk opfinder har fået fiks ide: Sådan kan du fjerne irriterende mobiler fra klasselokalet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere