Artikel top billede

CMS ramt af kritisk sårbarhed: Hackere i fuld gang med at angribe

Det populære CMS Joomla er netop nu under voldsomt angreb på grund af en kritisk sårbarhed. Brugerne skal opdatere med det samme.

Organisationen bag det populære open source CMS Joomla advarer nu mod en sårbarhed, der udgør den højeste risiko for brugerne.

På Joomlas hjemmeside kan man læse, at sårbarheden findes i alle versioner fra Joomla 1.5 til 3.4.5, og at man med det samme bør opdatere til version 3.4.6.

"Browser-information filtreres ikke korrekt, når man gemmer 'session values' i databasen, hvilket skaber en remote code execution-sårbarhed," lyder beskrivelsen hos Joomla.

Samtidig skriver sikkerhedsekspert Daniel Cid fra Securi i et blogindlæg, at det kun kan gå for langsomt med at få opdateret til den nye version, hvor hullet er lukket.

"Det, der er meget bekymrende er, at denne sårbarhed allerede udnyttes og er blevet det i de seneste to dage. Gentagelse: Dette har været udnyttet som en 0-dags sårbarhed to dage før, der var en tilgængelig patch."

Ikke mindst efter, at Joomla den 14. december udsendte rettelsen, har angrebene taget til i styrke:

"I dag (den 14. december) er bølgen af angreb endnu større," skriver Daniel Cid og vurderer, at rigtig mange Joomla-løsninger er blevet angrebet i det de senere dage."

It-kriminelle står på spring

I oktober var den også gal med Joomla, da CMS'et, blev angrebet få timer efter, at en udsendt patch afslørede kritiske sårbarheder.

De kriminelle kunne nemlig i forbindelse med opdateringen som alle andre læse om de sårbarheder, der blev lappet - og derfor forsøgte de i timerne efter at udnytte hullerne på de Joomla-sider, der endnu ikke er blevet lappet.

Det er lidt det samme billede, vi nu ser i forbindelse med den aktuelle sårbarhed. 

Joomla hører sammen med Wordpress og Drupal til blandt verdens mest populære open source-baserede CMS-løsninger, og anvendes på mange tusinde sider alene her i Danmark.

Læs også:

Kendt CMS under voldsomt angreb kort efter udsendt patch - webmasterne var gået hjem

Nu frigives Drupal 8: Derfor er det et paradigmeskift for det populære CMS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere