Artikel top billede

Sikkerhedsmanden John McAfee har tilbudt FBI at åbne en omstridt iPhone 5c-telefon med hjælp fra nogen af verdens bedste hackere.

It-sikkerhedsveteran melder sig på banen i FBI's kamp mod Apple: Lad mig åbne den iPhone

Sikkerhedsmanden John McAfee har meldt sig på banen til at åbne den iPhone, som FBI vil tvinge Apple til at kode en bagdør til. En Apple-bagdør til iPhones vil være værre end at udlevere USA's atomvåben, siger han.

I de amerikanske myndigheders bestræbelser på at tvinge it-selskabet Apple til at kreere kode til at åbne en krypteret iPhone for FBI, har en af it-branchens mest farverige personligheder meldt sig på banen.

Det drejer sig om John McAfee, der tidligere har bygget verdens første kommercielle anti-virusprogram, og som siden solgte sin forretning til Intel for 45 milliarder kroner.

Derudover er John McAfee kendt og berygtet for blandt andet mordbeskyldninger og en efterfølgende flugt fra politiet.

Senest har han proklameret, at han ville blande sig i det kommende amerikanske præsidentkandidat som uafhængig kandidat med mindre regeringsovervågning som en af sine mærkesager.

Læs også: Kendt it-mand vil være præsident i USA: Vil især bekæmpe overvågning

En sort dag for USA

I den verserende sag har den omstridte sikkerhedsmand skrevet en blog hos Business Insider.

Her betegner han FBI's ønsker om at få Apple til at åbne en iPhone 5c-telefon, brugt af en af de formodede gerningsmænd i massemordet i San Bernardino, som "latterlige."

Læs også: Bagdøre på vej i din iPhone? Så alvorlige kan konsekvenserne blive for dig og dit computer-udstyr

Konkret skriver han, at myndighedernes ønske om at få udleveret en bagdør til telefonen af Apple, som en større trussel for sikkerheden, end det ville være at publicere koderne til USA's atomvåben.

"Dette er en sort dag, og det er begyndelsen på enden på USA som en verdensmagt," lyder det på bloggen, hvor John McAfee også tilbyder FBI, at han nok skal åbne den pågældende iPhone 5c.

Vil tage tre uger at åbne

I sit lange blogindlæg tilbyder John McAfee, at han i dette enestående tilfælde gerne vil låse iPhone 5c-telefonen op.

Dermed slipper Apple for at kode en bagdør, som kan sprede sig til den kriminelle underverden.

Konkret mener han, at det vil tage tre uger at åbne telefonen, og arbejdet vil hovedsageligt involvere social engineering.

Læs også: Apple nægter at hjælpe politiet efter spion-dom: Stor iPhone-sag kan få konsekvenser for hele it-branchen

John McAfee forklarer dog ikke nærmere om, hvordan dette sociale manipulationsarbejde skal foregå på telefonen, som den formodede og nu døde gerningsmand brugte lige op til massemordet i San Bernardino.

Er parat til at spise sin sko

"Jeg arbejder med de bedste hackere i verden. Disse hackere tager til Defcon (hacker-konference, red.) i Las Vegas, hvor de er legender i deres lokale hackergrupper," forklarer John McAfee og fortsætter:

"Jeg vil spise min sko i Neil Cavut tv-nyhedsprogrammet, hvis vi ikke kan bryde koden på San Bernadino-telefonen. Det er et faktum."

Læs også: Apple dømt til at låse massemorders iPhone op: Sådan kan dommen ramme alle iPhone-brugere

Og så spørger han retorisk, hvorfor disse fantastisk dygtige hackere ikke arbejder for FBI, når nu det amerikanske forbundspoliti har alle ressourcer til rådighed.

Han svarer selv på følgende måde:

"Fordi FBI ikke vil hyre nogen med 60 centimeter mohawk-frisure, 10 øre-piercinger og et tatoveret ansigt, som forlanger at ryge hash, mens de arbejder, og som ikke løfter en finger for mindre end en halv million dollar om året."

Han runder sin forklaring af med, at lande som Rusland og Kina netop hyrer den type mennesker.

"Det er derfor, vi er bagud i cyber-kampen," lyder det fra John McAfee på Business Insider-bloggen.

Læs også: 
FBI pudser 200 år gammel lov på Apple: Nu skal iPhones altså dekrypteres




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere