Artikel top billede

Kørt bag ad dansen: Topmodellen Mac Pro får baghjul af hylende hurtige Windows-computere

Pc-producenterne har i den seneste tid lanceret en hel bølge af lynende hurtige Windows-computer, der får Apples Mac Pro-computere til at virke uddaterede og aldrende.

I den senere tid har flere af de store pc-producenter lanceret  lynhurtige Windows-computere, der får Apples Mac Pro, som ellers på flere måder har været i en kategori for sig, til at blegne.

Det skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Apple lancerede Mac Pro i 2013.

Computeren sigtede direkte mod den professionelle bruger, og den satte nye standarder med sit design, Thunderbolt 2-porte samt det seneste skrig inden for processorer, grafikmuligheder og NVMe-storage.

Men nu er tiden ved at løbe ud for Mac Pro, lyder det fra Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, der har kigget nærmere på den bølge af Windows-computere, der er blevet lanceret i den senere tid.

Lenovo, Dell og HP

De kommer fra producenter som Lenovo, Dell og HP, der går målrettet efter de kreative professionelle, hvoraf mange anvender Mac Pro.

Midlerne er enkle: Windows-computerne har bedre processorer, bedre grafikkort og mere hukommelse end Mac Pro.

Og de er som Mac Pro udviklet til optimal håndtering af video, professionelle applikationer, VR til headset som Oculus Rift, HTC Vive og så videre.

Du kan læse mere om VR-verdenen her: Virtual reality-markedet overgår pc-salget om 10 år

Så hvorfor ikke droppe den aldrende Mac-maskine og springe på en dugfrisk Windows-pc, lyder salgsargumenterne.

Du kan læse mere om Apple-computernes mangler i forhold til VR her: Mac-computere er for dårlige: Derfor kommer der ingen Oculus Rift-briller til Mac

De nye Windows-maskiner tæller blandt andet HP's nye Z Workstations, der kan konfigureres med Intel Xeon E5-2600 v4-processorer med 22 kerner og to Nvidia Quadro M6000 GPU'er.

Computeren understøtter DDR4-hukommelse og har alt i porte og tilkoblings-muligheder.

Det samme gælder Dells nye Precision-serie, der ligeledes understøtter de allernyeste Xeon E5-2600 v4-processorer med 22 kerner.

Til sammenlining understøtter Mac Pro kun processorer op til Intels Xeon E5 med 12 kerner, der er baseret på Ivy Bridge-arkitekturen, mens de nye chip til Windows-maskinerne er baseret på den nye Broadwell-arkitektur.

Samtidig er Mac Pro'en udstyret med AMD FirePro-grafikkort og DDR3-hukommelse, mens Thunderbolt 2-portene ligeledes er blevet overhalet af Thunderbolt 3.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er Mac Pro stadig en meget hurtig og effektiv maskine.

Men ofte vil de professionelle i den kreative branche have den nyeste og fedeste hardware til alle tider.

Og her kan Apple med de nye udfordrere stå over for et reelt problem.

"I dag kan man mest sammenligne Mac Pro med low-end computere," siger Bob O'Donnel, analytiker fra Technalysis Research, til vores amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge ham er Mac-computeren i dag rigeligt stærk til håndtering af applikationer og video-editing. Men den kommer til kort, når det handler om at levere ydelser til de nye VR-briller og lignende.

Det kræver langt flere hestekræfter end Apple-computeren kan levere.

Apple er endnu ikke kommet med nogen melding om selskabets holdning til VR-teknologierne.

Bob O'Donnell peger på, at VR imidlertid ikke er det eneste område, hvor Mac Pros position er udfordret. Det gælder ifølge ham også udviklingen af nye it-løsninger til bilbranchen, der ventes for alvor at tage fart i de kommende år.

Dette design-arbejde vil finde sted på grafik-krævende computere som Mac Pro. Men kræver altså det hurtigste hardware på markedet.

Du kan læse mere om bilbranchens indtog i it-verdenen her: Derfor vil bil-firmaerne få afgørende betydning for it-firmaerne i de kommende år

Der kan meget vel være gode grunde for Apple til at vente lidt med at lancere en efterfølger til Mac Pro, da der er nye hurtige teknologier på vej.

Intel arbejder på lynhurtige SSD-løsninger, der hedder Optane, som ventes lanceret inden nytår.

Ifølge Intel vil Optane-teknologien blive op mod 1.000 gange hurtige end NAND-flash storage.

Du kan læse mere om Optane her: Intel på vej med superhurtig SSD-teknologi - kan ventes i MacBook-computere

Samtidig har Nvidia netop præsenteret en helt nyt GPU, der hedder Tesla P100, ligesom Nvidia kan være på vej med en ny Quadro GPU baseret på Pascal, som er udviklet specielt til desktop-computere.

Ifølge Bob O'Donnell er dert vigtigt for Apple at følge med udviklingen.

"Det handler om at hele tiden at være relevant," siger han til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Læs også:

Et kig i krystalkuglen: Disse fem teknologier kan du glæde dig til i 2016

10 fantastiske teknologier på vej - men køb dem ikke endnu

Masser af virtual reality-nyheder: Minecraft og billigere headset på vej
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere