Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Kørt bag ad dansen: Topmodellen Mac Pro får baghjul af hylende hurtige Windows-computere

Pc-producenterne har i den seneste tid lanceret en hel bølge af lynende hurtige Windows-computer, der får Apples Mac Pro-computere til at virke uddaterede og aldrende.

I den senere tid har flere af de store pc-producenter lanceret  lynhurtige Windows-computere, der får Apples Mac Pro, som ellers på flere måder har været i en kategori for sig, til at blegne.

Det skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Apple lancerede Mac Pro i 2013.

Computeren sigtede direkte mod den professionelle bruger, og den satte nye standarder med sit design, Thunderbolt 2-porte samt det seneste skrig inden for processorer, grafikmuligheder og NVMe-storage.

Men nu er tiden ved at løbe ud for Mac Pro, lyder det fra Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, der har kigget nærmere på den bølge af Windows-computere, der er blevet lanceret i den senere tid.

Lenovo, Dell og HP

De kommer fra producenter som Lenovo, Dell og HP, der går målrettet efter de kreative professionelle, hvoraf mange anvender Mac Pro.

Midlerne er enkle: Windows-computerne har bedre processorer, bedre grafikkort og mere hukommelse end Mac Pro.

Og de er som Mac Pro udviklet til optimal håndtering af video, professionelle applikationer, VR til headset som Oculus Rift, HTC Vive og så videre.

Du kan læse mere om VR-verdenen her: Virtual reality-markedet overgår pc-salget om 10 år

Så hvorfor ikke droppe den aldrende Mac-maskine og springe på en dugfrisk Windows-pc, lyder salgsargumenterne.

Du kan læse mere om Apple-computernes mangler i forhold til VR her: Mac-computere er for dårlige: Derfor kommer der ingen Oculus Rift-briller til Mac

De nye Windows-maskiner tæller blandt andet HP's nye Z Workstations, der kan konfigureres med Intel Xeon E5-2600 v4-processorer med 22 kerner og to Nvidia Quadro M6000 GPU'er.

Computeren understøtter DDR4-hukommelse og har alt i porte og tilkoblings-muligheder.

Det samme gælder Dells nye Precision-serie, der ligeledes understøtter de allernyeste Xeon E5-2600 v4-processorer med 22 kerner.

Til sammenlining understøtter Mac Pro kun processorer op til Intels Xeon E5 med 12 kerner, der er baseret på Ivy Bridge-arkitekturen, mens de nye chip til Windows-maskinerne er baseret på den nye Broadwell-arkitektur.

Samtidig er Mac Pro'en udstyret med AMD FirePro-grafikkort og DDR3-hukommelse, mens Thunderbolt 2-portene ligeledes er blevet overhalet af Thunderbolt 3.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er Mac Pro stadig en meget hurtig og effektiv maskine.

Men ofte vil de professionelle i den kreative branche have den nyeste og fedeste hardware til alle tider.

Og her kan Apple med de nye udfordrere stå over for et reelt problem.

"I dag kan man mest sammenligne Mac Pro med low-end computere," siger Bob O'Donnel, analytiker fra Technalysis Research, til vores amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge ham er Mac-computeren i dag rigeligt stærk til håndtering af applikationer og video-editing. Men den kommer til kort, når det handler om at levere ydelser til de nye VR-briller og lignende.

Det kræver langt flere hestekræfter end Apple-computeren kan levere.

Apple er endnu ikke kommet med nogen melding om selskabets holdning til VR-teknologierne.

Bob O'Donnell peger på, at VR imidlertid ikke er det eneste område, hvor Mac Pros position er udfordret. Det gælder ifølge ham også udviklingen af nye it-løsninger til bilbranchen, der ventes for alvor at tage fart i de kommende år.

Dette design-arbejde vil finde sted på grafik-krævende computere som Mac Pro. Men kræver altså det hurtigste hardware på markedet.

Du kan læse mere om bilbranchens indtog i it-verdenen her: Derfor vil bil-firmaerne få afgørende betydning for it-firmaerne i de kommende år

Der kan meget vel være gode grunde for Apple til at vente lidt med at lancere en efterfølger til Mac Pro, da der er nye hurtige teknologier på vej.

Intel arbejder på lynhurtige SSD-løsninger, der hedder Optane, som ventes lanceret inden nytår.

Ifølge Intel vil Optane-teknologien blive op mod 1.000 gange hurtige end NAND-flash storage.

Du kan læse mere om Optane her: Intel på vej med superhurtig SSD-teknologi - kan ventes i MacBook-computere

Samtidig har Nvidia netop præsenteret en helt nyt GPU, der hedder Tesla P100, ligesom Nvidia kan være på vej med en ny Quadro GPU baseret på Pascal, som er udviklet specielt til desktop-computere.

Ifølge Bob O'Donnell er dert vigtigt for Apple at følge med udviklingen.

"Det handler om at hele tiden at være relevant," siger han til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Læs også:

Et kig i krystalkuglen: Disse fem teknologier kan du glæde dig til i 2016

10 fantastiske teknologier på vej - men køb dem ikke endnu

Masser af virtual reality-nyheder: Minecraft og billigere headset på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere