Artikel top billede

Har du en tech-iværksætter i maven? Her får du den bedste start

Klumme: Der er masser af hjælp at hente for folk, der vil være it-iværksætter. Her er ekspertens bud på en samling netværk og events, som kan gøre drøm til virkelighed

Jeg møder ofte mennesker, der arbejder på at starte en teknologivirksomhed i fritiden, mens de for eksempel stadig er i job eller på anden måde primært beskæftiger sig med noget andet.

Et af de spørgsmål, der næsten altid dukker op, er, hvor man kan møde "de andre" - altså andre startups, investorer, potentielle medstiftere, bestyrelseskandidater og så videre fra branchen.

Der er i forbindelse med opstarten et stort behov for sparring med andre, som har været i samme situation som dig, og som kan udfordre dig på for eksempel din udvikling, go to market-strategi og måden du kontakter investorer på.

Nu sidder du måske og tænker, at det alt sammen er godt nok, men hvor skal jeg henvende mig? Hvordan kommer jeg i gang med at opbygge et kvalitetsnetværk?

Det er min erfaring, at folk generelt gerne vil hjælpe iværksættere, så hold dig ikke tilbage med at komme ud og fortælle om din idé og etablere nye kontakter.

Her et par konkrete bud på events og netværk, hvor du kan starte:

TechBBQ

TechBBQ er årets vigtigste begivenhed blandt teknologi-iværksættere og finder sted 20. september i Operaen i København.

Det er et heldagsevent, hvor du i øjenhøjde møder både de helt store startup-ikoner, folk der også overvejer at starte op samt alle os andre, der er et sted midt i mellem.

Du kan komme i kontakt med alt fra din første kunde til investorer eller måske en kommende co-founder til din virksomhed.

Dagen er pakket med netværksmuligheder, speakers, workshops og forskellige mindre workshops, udstillinger og events på alle operaens etager.

Der er plads til 1.700 deltagere, og billetterne plejer at blive revet væk.

#CPHFTW

#CPHFTW er et græsrodsinitiativ, som har til formål at styrke det danske startupmiljø i København.

Her er fokus på at skabe et stærkt netværk på tværs af startups, hvor man kan dele viden, opbygge relationer og opleve, hvad der sker af nye og spændende ting i økosystemet.

Besøg for eksempel event-siden, hvor du kan holde dig opdateret om kommende begivenheder i startup-miljøet.

Et godt sted at starte er de store "Townhalls", hvor hele startup-miljøet mødes, netværker og inspirerer hinanden.

Women in Tech

Women in Tech DK er et netværk for kvinder med interesse for tech-startups.

Her arbejdes blandt andet for at få skabt en mere balanceret tech-startup-scene, altså at få flere kvinder til at starte teknologivirksomheder.

I dette netværk kan du både møde CEO'er fra vækstvirksomheder, ansatte i startups, dem der overvejer at starte, og folk der er interesserede i at følge med i den nyeste udvikling inden for teknologi.

Der afholdes også investorevents og pitchkonkurrencer, hvor du har mulighed for at præsentere din idé.

Alle events er også åbne for mænd.

Geek Girl Danmark

Geek Girl Danmark er en netværksorganisation for kvinder, der er interesserede i eller nysgerrige på teknologi.

For medlemmerne faciliterer netværket intern sparring, viden, personlig udvikling og forretning medlemmerne imellem samt eksternt.

Du kan møde hele netværket i deres Facebookgruppe.

Connect Denmark

Connect Denmark er en non-profit forening, der siden år 2000 har været med til at udvikle flere tusinde danske vækstvirksomheder.

Foreningen tilbyder gratis og professionel forretningsudvikling til iværksættere og virksomheder med vækstambitioner og vækstpotentiale.

Se blandt andet sparringsaktiviteter, hvor du har mulighed for at ansøge om et sparringsforløb.

Foreningen tilbyder også gratis værktøjer, som du med fordel kan tjekke ud. Vi har i Queue-it flere gange holdt springboards med Connect Denmark, som har givet værdifulde kontakter og indspark til udvikling af forretningen.

Jeg håber, at ovenstående har givet dig inspiration til at deltage i Københavns startup-økosystem - det er en spændende og inspirerende flok mennesker, som jeg oplever, alle har en meget positiv indstilling til at byde nye startups velkomne.

Vi hjælper hinanden og interesserer os oprigtigt for alle de nye, spændende opfindelser, der dukker op.

Hvis du ikke er baseret i København findes der også forskellige startup-initiativer i andre større danske byer.

Følg for eksempel #aarsome og #nextnord på Twitter.

Er du iværksætter uden for København, så link gerne til gode netværk og events i kommentarsporet.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling. 

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt? 

Læs vores klumme-guidelines og send os noget tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.