Artikel top billede

Amazon åbner flyselskab: Her er det første Amazon-fragtfly, Amazon One

Amazon åbner fly-selskab, der kommer til at bestå af en flåde på 40 fly. Første fly, Amazon One, er på vingerne.

Bliv ikke overrasket, hvis du i løbet af de kommende par år begynder at se fragtfly med Amazons logo på siden.

Amazon åbner nemlig sit eget flyselskab, der over de næste to år skal udbygges til at bestå af en flåde på i alt 40 fly.

Selskabet - der sælger alt mellem himmel og jord på dets Amazon-websites - præsenterede torsdag det første brandede fly i flåden, som flyver under navnet Prime Air.

Også Amazons indtil videre ikke godkendte drone-tjeneste flyver under navnet Prime Air, der ifølge Amazon bliver fællesnavnet for alle selskabets luftbårne aktiviteter.

Der er tale om en Boeing 767-300, der har fået navnet Amazon One.

Flyet skal alene bruges til at befordre fragt - og altså ikke passagerer.

Amazon har i et stykke tid anvendt fragt-fly og har i dag 11 dedikerede fly, som flyver med fragt.

Amazon One er imidlertid det første, der bliver brandet direkte som Amazon-fly. Dette - og de kommende 39 Amazon-fly - bliver leaset sammen med fragt-flyselskaberne Atlas Air og Air Transport Services Group.

I dag anvender Amazon i stor stil fragt-giganterne UPS og FedEx til at flytte pakker, og det agter selskabet at fortsætte med, hedder det.

"Vi anvender en vifte af dygtige fragtfirmaer, og det forventer vi at fortsætte med," lyder det således i en mail fra Amazon til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Amazon har længe eksperimenteret med metoder til at få flyttet fragt hurtigere og mere effektivt fra lager og ud til slutkunden.

Selskabet arbejder således fortsat med planer om at anvende droner til at få flyttet pakker det sidste stykke ud til kundens hjem-adresse.

Det kan du læse mere om her: Drone-levering af pakker kan være på vej i England: Pakker leveres 30 minutter efter bestilling

I en blogpost skriver Amazon-topchef Dave Clark, at Amazon hidtil har fokuseret meget på at optimere supply chain og processerne i selskabets 125 sorterings-haller, hvor pakkerne sorteres.

Men nu er tiden kommet til at kigge på selve transporten, skriver han.

De 40 fly skal ifølge Amazon blandt andet anvendes som backup og supplement til de eksisterende transport-aftaler, der skal sikre, at pakkerne kan leveres meget hurtigt - enten samme dag eller dagen efter.

Amazon har i samme forbindelse anskaffet sig en flåde på 4.000 store anhængere, som selskabets lastbiler kan anvende.

Ligeledes har selskabet i USA indført et delebils-lignende program med navnet Amazon Flex, hvor chauffører, som ikke er ansat i selskabet, via en app kan melde sig til at køre pakker ud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere