Amazon åbner flyselskab: Her er det første Amazon-fragtfly, Amazon One

Amazon åbner fly-selskab, der kommer til at bestå af en flåde på 40 fly. Første fly, Amazon One, er på vingerne.

Bliv ikke overrasket, hvis du i løbet af de kommende par år begynder at se fragtfly med Amazons logo på siden.

Amazon åbner nemlig sit eget flyselskab, der over de næste to år skal udbygges til at bestå af en flåde på i alt 40 fly.

Selskabet - der sælger alt mellem himmel og jord på dets Amazon-websites - præsenterede torsdag det første brandede fly i flåden, som flyver under navnet Prime Air.

Også Amazons indtil videre ikke godkendte drone-tjeneste flyver under navnet Prime Air, der ifølge Amazon bliver fællesnavnet for alle selskabets luftbårne aktiviteter.

Der er tale om en Boeing 767-300, der har fået navnet Amazon One.

Flyet skal alene bruges til at befordre fragt - og altså ikke passagerer.

Amazon har i et stykke tid anvendt fragt-fly og har i dag 11 dedikerede fly, som flyver med fragt.

Amazon One er imidlertid det første, der bliver brandet direkte som Amazon-fly. Dette - og de kommende 39 Amazon-fly - bliver leaset sammen med fragt-flyselskaberne Atlas Air og Air Transport Services Group.

I dag anvender Amazon i stor stil fragt-giganterne UPS og FedEx til at flytte pakker, og det agter selskabet at fortsætte med, hedder det.

"Vi anvender en vifte af dygtige fragtfirmaer, og det forventer vi at fortsætte med," lyder det således i en mail fra Amazon til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Amazon har længe eksperimenteret med metoder til at få flyttet fragt hurtigere og mere effektivt fra lager og ud til slutkunden.

Selskabet arbejder således fortsat med planer om at anvende droner til at få flyttet pakker det sidste stykke ud til kundens hjem-adresse.

Det kan du læse mere om her: Drone-levering af pakker kan være på vej i England: Pakker leveres 30 minutter efter bestilling

I en blogpost skriver Amazon-topchef Dave Clark, at Amazon hidtil har fokuseret meget på at optimere supply chain og processerne i selskabets 125 sorterings-haller, hvor pakkerne sorteres.

Men nu er tiden kommet til at kigge på selve transporten, skriver han.

De 40 fly skal ifølge Amazon blandt andet anvendes som backup og supplement til de eksisterende transport-aftaler, der skal sikre, at pakkerne kan leveres meget hurtigt - enten samme dag eller dagen efter.

Amazon har i samme forbindelse anskaffet sig en flåde på 4.000 store anhængere, som selskabets lastbiler kan anvende.

Ligeledes har selskabet i USA indført et delebils-lignende program med navnet Amazon Flex, hvor chauffører, som ikke er ansat i selskabet, via en app kan melde sig til at køre pakker ud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.