Artikel top billede

Amazon åbner flyselskab: Her er det første Amazon-fragtfly, Amazon One

Amazon åbner fly-selskab, der kommer til at bestå af en flåde på 40 fly. Første fly, Amazon One, er på vingerne.

Bliv ikke overrasket, hvis du i løbet af de kommende par år begynder at se fragtfly med Amazons logo på siden.

Amazon åbner nemlig sit eget flyselskab, der over de næste to år skal udbygges til at bestå af en flåde på i alt 40 fly.

Selskabet - der sælger alt mellem himmel og jord på dets Amazon-websites - præsenterede torsdag det første brandede fly i flåden, som flyver under navnet Prime Air.

Også Amazons indtil videre ikke godkendte drone-tjeneste flyver under navnet Prime Air, der ifølge Amazon bliver fællesnavnet for alle selskabets luftbårne aktiviteter.

Der er tale om en Boeing 767-300, der har fået navnet Amazon One.

Flyet skal alene bruges til at befordre fragt - og altså ikke passagerer.

Amazon har i et stykke tid anvendt fragt-fly og har i dag 11 dedikerede fly, som flyver med fragt.

Amazon One er imidlertid det første, der bliver brandet direkte som Amazon-fly. Dette - og de kommende 39 Amazon-fly - bliver leaset sammen med fragt-flyselskaberne Atlas Air og Air Transport Services Group.

I dag anvender Amazon i stor stil fragt-giganterne UPS og FedEx til at flytte pakker, og det agter selskabet at fortsætte med, hedder det.

"Vi anvender en vifte af dygtige fragtfirmaer, og det forventer vi at fortsætte med," lyder det således i en mail fra Amazon til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Amazon har længe eksperimenteret med metoder til at få flyttet fragt hurtigere og mere effektivt fra lager og ud til slutkunden.

Selskabet arbejder således fortsat med planer om at anvende droner til at få flyttet pakker det sidste stykke ud til kundens hjem-adresse.

Det kan du læse mere om her: Drone-levering af pakker kan være på vej i England: Pakker leveres 30 minutter efter bestilling

I en blogpost skriver Amazon-topchef Dave Clark, at Amazon hidtil har fokuseret meget på at optimere supply chain og processerne i selskabets 125 sorterings-haller, hvor pakkerne sorteres.

Men nu er tiden kommet til at kigge på selve transporten, skriver han.

De 40 fly skal ifølge Amazon blandt andet anvendes som backup og supplement til de eksisterende transport-aftaler, der skal sikre, at pakkerne kan leveres meget hurtigt - enten samme dag eller dagen efter.

Amazon har i samme forbindelse anskaffet sig en flåde på 4.000 store anhængere, som selskabets lastbiler kan anvende.

Ligeledes har selskabet i USA indført et delebils-lignende program med navnet Amazon Flex, hvor chauffører, som ikke er ansat i selskabet, via en app kan melde sig til at køre pakker ud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere