Artikel top billede

Amazon åbner flyselskab: Her er det første Amazon-fragtfly, Amazon One

Amazon åbner fly-selskab, der kommer til at bestå af en flåde på 40 fly. Første fly, Amazon One, er på vingerne.

Bliv ikke overrasket, hvis du i løbet af de kommende par år begynder at se fragtfly med Amazons logo på siden.

Amazon åbner nemlig sit eget flyselskab, der over de næste to år skal udbygges til at bestå af en flåde på i alt 40 fly.

Selskabet - der sælger alt mellem himmel og jord på dets Amazon-websites - præsenterede torsdag det første brandede fly i flåden, som flyver under navnet Prime Air.

Også Amazons indtil videre ikke godkendte drone-tjeneste flyver under navnet Prime Air, der ifølge Amazon bliver fællesnavnet for alle selskabets luftbårne aktiviteter.

Der er tale om en Boeing 767-300, der har fået navnet Amazon One.

Flyet skal alene bruges til at befordre fragt - og altså ikke passagerer.

Amazon har i et stykke tid anvendt fragt-fly og har i dag 11 dedikerede fly, som flyver med fragt.

Amazon One er imidlertid det første, der bliver brandet direkte som Amazon-fly. Dette - og de kommende 39 Amazon-fly - bliver leaset sammen med fragt-flyselskaberne Atlas Air og Air Transport Services Group.

I dag anvender Amazon i stor stil fragt-giganterne UPS og FedEx til at flytte pakker, og det agter selskabet at fortsætte med, hedder det.

"Vi anvender en vifte af dygtige fragtfirmaer, og det forventer vi at fortsætte med," lyder det således i en mail fra Amazon til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Amazon har længe eksperimenteret med metoder til at få flyttet fragt hurtigere og mere effektivt fra lager og ud til slutkunden.

Selskabet arbejder således fortsat med planer om at anvende droner til at få flyttet pakker det sidste stykke ud til kundens hjem-adresse.

Det kan du læse mere om her: Drone-levering af pakker kan være på vej i England: Pakker leveres 30 minutter efter bestilling

I en blogpost skriver Amazon-topchef Dave Clark, at Amazon hidtil har fokuseret meget på at optimere supply chain og processerne i selskabets 125 sorterings-haller, hvor pakkerne sorteres.

Men nu er tiden kommet til at kigge på selve transporten, skriver han.

De 40 fly skal ifølge Amazon blandt andet anvendes som backup og supplement til de eksisterende transport-aftaler, der skal sikre, at pakkerne kan leveres meget hurtigt - enten samme dag eller dagen efter.

Amazon har i samme forbindelse anskaffet sig en flåde på 4.000 store anhængere, som selskabets lastbiler kan anvende.

Ligeledes har selskabet i USA indført et delebils-lignende program med navnet Amazon Flex, hvor chauffører, som ikke er ansat i selskabet, via en app kan melde sig til at køre pakker ud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere