Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC vinder mobilkunder - men det kan slet ikke redde resultaterne

Nyt kvartalsregnskab fra TDC viser fremgang på enkelte områder. Men bundlinjen er stadig, at TDC er under et massivt pres.

Det er - igen - tilbagegang, der er hovedtendensen i TDC's netop offentliggjorte regnskab for årets andet kvartal og dermed det første halvår af 2016.

TDC's omsætning i kvartalet lander på 5,2 milliarder kroner, hvilket er et fald på fire procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Værre ser det ud med selskabets overskud før skat, afskrivninger og renter (EBITDA), for det lande på 2,1 milliarder kroner - et fald på 9,7 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Zoomer man ind på den danske del af TDC, er faldet på hele 11,5 procent, mens de norske aktiviteter går frem med 9,7 procent. 

Ser man på den første halvdel af 2016 sammenlignet med første halvår sidste år, lyder EBITDA-faldet på 12,3 procent i TDC i Danmark.

Vinder mobilkunder

De positive tendenser er der dog også at finde i kvartalsregnskabet.

TDC kan fremvise en fremgang på 26.000 mobilkunder, hvilket koncernchef Pernille Erenbjerg da heller ikke undlader at fremhæve i den pressemeddelelse, som selskabet har sendt ud i forbindelse med regnskabet.

"Det danske marked er fortsat under pres, og på den baggrund er det et tilfredsstillende resultat på de fleste finansielle parametre."

"Vi er lykkedes med at få vores danske mobilforretning i vækst for første gang i fem år, og vi leverer en meget stærk indtjening i Norge, hvor vi har haft et godt salg af bredbånd til vores tv-kunder."

"Vores største udfordring ligger stadig på det danske erhvervsmarked, der er præget af intens priskonkurrence," udtaler Pernille Erenbjerg, koncernchef i TDC Group.

Samtidig glæder TDC sig over, at omsætningen per mobilkunde nu er stabiliseret efter fem kvartaler med et fald i omsætningen per mobilkunde

"...Men denne gang er niveauet stabiliseret, og flere mobilkunder er kommet til det seneste kvartal," lyder det fra TDC.

Mens det altså går frem for TDC, hvad angår antallet af mobilkunder, falder både antallet af fastnet-, bredbånd- og tv-kunder i det nye kvartalsregnskab.  

TDC fastholder på bagrund af regnskabet forventningerne til året samlet set. 

Læs interview med Pernille Erenbjerg senere på Computerworld. 

Mere om TDC:

TDC under hårdt pres: Mister mobilkunder - men har skruet priserne op

Tusindvis af job forsvundet fra TDC - snart er endnu 800 fortid i den skrumpende telegigant

Magtkamp om de danske mobilkunder: Her er resultaterne hos TDC, Telia, Telenor og 3

Efter mange års priskrig: Derfor stiger prisen for et mobilabonnement i Danmark

Danske forhold tvinger TDC til frasalg: Derfor må TDC skille sig af med sin svenske milliard-forretning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere