Konen siger nej, men heller ikke om sommeren kan it-folkene få nok ...

Klumme: Mens feel-good folkene, work-life balance evangelisterne, afstresningkonsulenterne - og nogle gange også familierne - prædiker fuld stop for arbejdsrelaterede aktiviteter hen over ferien, kan it-folkene åbenbart ikke få nok. Vi vil bare være på ...

Tilbage i 2008 skrev jeg en klumme i denne avis, hvor jeg argumenterede for, at man sagtens kan arbejde med god samvittighed i ferien.

Her små otte år efter virker det mere sandt end nogensinde, at vi næsten alle arbejder i vores ferie.

Og det værste synes at være, at vi ikke engang nødvendigvis behøver at arbejde.

Men vi gør det alligevel. Vi kan bare ikke få nok.

10 ud af 10?
Ifølge en undersøgelse foretaget af TDC Erhverv i juli 2016 (ved ikke helt, hvorfor TDC har lavet sådan en af slagsen - men dem om det) arbejder mindst 4 ud af 10 i ferien.

Og hvis vi så inkluderer dem, der ikke havde mod til at være ærlige over for sig selv, er tallet nok nærmere seks-syv stykker end fire.

Og - uden at have noget at have det i - kigger vi specifikt på it-folkene, er det sikkert tættere på 8-9 af 10. Eller måske endda et rundt 10-tal?

Min bærbare opgav, da Dumbo skulle drikke sig i hegnet
I min netop afsluttede ferie havde jeg også tænkt mig at give den max gas, og med et påskud om, at børnene da skal have lov til at se "Dumbo" for 117. gang i flyet på vej ned til sydens sol, tog jeg min arbejdscomputer med i håndbagagen.

Den gik desværre i stykker i flyet - og så endda lige, da Dumbo skulle til at drikke sig fra sans og samling (min favoritdel af filmen).

Så jeg var pludselig uden for arbejdets rækkevidde, hvis det da ikke lige var for mobilen, der jo heldigvis kan gøre langt det meste af det, computeren tidligere var ene om at kunne håndtere.

Så ferien var reddet.

Det er blevet meget lettere at arbejde i ferien
Og netop mobilen har de seneste par år gjort, at det er blevet endnu lettere at arbejde, mens man har fri.

Flere og flere værktøjer - udover naturligvis mailen - har fundet vej til app-universet.

Som eksempel har jeg nu adgang til al information om mine projekter via Basecamp. Og adgang til intern projektkommunikation og organisationskommunikation via Slack.

Og de dage i min ferie, hvor jeg simpelthen ikke gider at følge op på mit arbejde, sikrer jeg mig alligevel adgang til arbejdsrelaterede emner gennem LinkedIn, Pulse, Skype, Messenger, Twitter, YouTube og cw.dk.

Og efterhånden også Facebook, hvor jeg især er vild med at følge folk som Martin Thorborg og min egen CEO, Christian Lanng.

Men hvordan slipper man afsted med det?
Det har altså aldrig været lettere at arbejde, mens man er på ferie. Det svære er at slippe afsted med det over for familien.

Man kan jo ikke med den ene hånd bede børnene om at lægge mobilen væk og med den anden hånd tjekke, om der er nyt på arbejdsfronten.

Og så skal man til at bruge en masse tid på at finde på mere eller mindre tåbelige undskyldninger for at komme væk fra familien.

"Bilen trænger til en vask, vi er løbet tør for mælk, jeg smutter lige ud og løber, jeg skal mødes med en ven over en kop kaffe, hvad var det for en lyd ude foran?" Undskyldninger er der nok af.

Er du først kommet derud, skal du til at passe på. Ikke kun på familielivet, men også på dig selv.

Det handler i bund og grund om at balancere det hele.

Og det gør du bedst ved at lytte til dig selv (for er du derude, ved du det godt selv) - ikke til feel-good folkene, work-life balance evangelisterne, afstresningkonsulenterne eller undertegnede.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling. 

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt? 

Læs vores klumme-guidelines og send os noget tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.
Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.