Artikel top billede

Lønpresser medarbejderne: Tech-giganter sagsøgt for hemmelige jobkarteller

En tidligere LG-salgschef har sagsøgt sin arbejdsgiver og Samsung i USA for at have indgået en aftale om ikke hyre hinandens medarbejdere og dermed holde lønnen nede. Sidste år blev der indgået forlig for milliarder af kroner i en lignende sag.

De to asiatiske tech-giganter LG og Samsung er anklaget for at have job-aftaler om, at de ikke må stjæle hinandens medarbejdere i USA.

Anklagen er havnet som et civilt søgsmål indgivet af en tidligere LG salgschef.

Beskyldningen lyder mere konkret på, at de to selskaber har indgået en jobaftale, som dermed også holder medarbejdernes løn kunstigt nede ved at forbyde jobskifter.

Det skriver Reuters. 

Må ikke stjæle ansatte

Sagen begyndte at rulle i 2013, da LG-salgschefen via det sociale medie LinkedIn blev kontaktet af en repræsentant fra Samsung, som havde en jobåbning.

Samme dag vendte Samsung-repræsentanten tilbage og forklarede, at der alligevel ikke kunne blive tale om et jobtilbud, da det ikke var tilladt at lokke medarbejdere fra det ene selskab til det andet.

"De to selskaber har en aftale om, at de ikke stjæler hinandens medarbejdere," lød budskabet på LinkedIn tilbage i 2013.

Reuters kan berette, at LG benægter ethvert kendskab til den slags aftaler, mens Samsung ikke har ønsket at kommentere sagen.

Er set mange gange før

Dermed står de to asiatiske selskaber med aktiviteter i USA i samme situation som flere Silicon Valley-giganter, der i 2015 indgik forlig i en lignende sag.

Det drejede sig om Apple, Google, Intel og Adobe samt Lucasfilm og Pixar, som måtte til lommerne og betale 2,8 milliarder i et forlig til de folk, som har skiftet mellem disse selskaber i perioden fra 2005 til 2009.

Læs også: Hemmelig aftale: It-giganter må ikke headhunte folk

I den nye sag mellem LG og Samsung regnes det samtidigt for totalt usandsynligt, at jobaftalerne i USA ikke er blevet indgået med et nik fra de asiatiske topfolk.

Derfor kan det godt forventes, at sagen får afstikkere i Sydkorea, hvor både LG og Samsung kommer fra.

I Danmark kunne Computerworld for små 10 år siden afsløre, at blandt andre IBM Danmark og A.P. Møller Mæersk havde indgået lignende aftaler om ikke hugge hinandens medarbejdere, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:
Den er god nok, softwareudvikler: Nu skal du have din helt egen agent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere