Artikel top billede

Lønpresser medarbejderne: Tech-giganter sagsøgt for hemmelige jobkarteller

En tidligere LG-salgschef har sagsøgt sin arbejdsgiver og Samsung i USA for at have indgået en aftale om ikke hyre hinandens medarbejdere og dermed holde lønnen nede. Sidste år blev der indgået forlig for milliarder af kroner i en lignende sag.

De to asiatiske tech-giganter LG og Samsung er anklaget for at have job-aftaler om, at de ikke må stjæle hinandens medarbejdere i USA.

Anklagen er havnet som et civilt søgsmål indgivet af en tidligere LG salgschef.

Beskyldningen lyder mere konkret på, at de to selskaber har indgået en jobaftale, som dermed også holder medarbejdernes løn kunstigt nede ved at forbyde jobskifter.

Det skriver Reuters. 

Må ikke stjæle ansatte

Sagen begyndte at rulle i 2013, da LG-salgschefen via det sociale medie LinkedIn blev kontaktet af en repræsentant fra Samsung, som havde en jobåbning.

Samme dag vendte Samsung-repræsentanten tilbage og forklarede, at der alligevel ikke kunne blive tale om et jobtilbud, da det ikke var tilladt at lokke medarbejdere fra det ene selskab til det andet.

"De to selskaber har en aftale om, at de ikke stjæler hinandens medarbejdere," lød budskabet på LinkedIn tilbage i 2013.

Reuters kan berette, at LG benægter ethvert kendskab til den slags aftaler, mens Samsung ikke har ønsket at kommentere sagen.

Er set mange gange før

Dermed står de to asiatiske selskaber med aktiviteter i USA i samme situation som flere Silicon Valley-giganter, der i 2015 indgik forlig i en lignende sag.

Det drejede sig om Apple, Google, Intel og Adobe samt Lucasfilm og Pixar, som måtte til lommerne og betale 2,8 milliarder i et forlig til de folk, som har skiftet mellem disse selskaber i perioden fra 2005 til 2009.

Læs også: Hemmelig aftale: It-giganter må ikke headhunte folk

I den nye sag mellem LG og Samsung regnes det samtidigt for totalt usandsynligt, at jobaftalerne i USA ikke er blevet indgået med et nik fra de asiatiske topfolk.

Derfor kan det godt forventes, at sagen får afstikkere i Sydkorea, hvor både LG og Samsung kommer fra.

I Danmark kunne Computerworld for små 10 år siden afsløre, at blandt andre IBM Danmark og A.P. Møller Mæersk havde indgået lignende aftaler om ikke hugge hinandens medarbejdere, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:
Den er god nok, softwareudvikler: Nu skal du have din helt egen agent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere