Artikel top billede

Lønpresser medarbejderne: Tech-giganter sagsøgt for hemmelige jobkarteller

En tidligere LG-salgschef har sagsøgt sin arbejdsgiver og Samsung i USA for at have indgået en aftale om ikke hyre hinandens medarbejdere og dermed holde lønnen nede. Sidste år blev der indgået forlig for milliarder af kroner i en lignende sag.

De to asiatiske tech-giganter LG og Samsung er anklaget for at have job-aftaler om, at de ikke må stjæle hinandens medarbejdere i USA.

Anklagen er havnet som et civilt søgsmål indgivet af en tidligere LG salgschef.

Beskyldningen lyder mere konkret på, at de to selskaber har indgået en jobaftale, som dermed også holder medarbejdernes løn kunstigt nede ved at forbyde jobskifter.

Det skriver Reuters. 

Må ikke stjæle ansatte

Sagen begyndte at rulle i 2013, da LG-salgschefen via det sociale medie LinkedIn blev kontaktet af en repræsentant fra Samsung, som havde en jobåbning.

Samme dag vendte Samsung-repræsentanten tilbage og forklarede, at der alligevel ikke kunne blive tale om et jobtilbud, da det ikke var tilladt at lokke medarbejdere fra det ene selskab til det andet.

"De to selskaber har en aftale om, at de ikke stjæler hinandens medarbejdere," lød budskabet på LinkedIn tilbage i 2013.

Reuters kan berette, at LG benægter ethvert kendskab til den slags aftaler, mens Samsung ikke har ønsket at kommentere sagen.

Er set mange gange før

Dermed står de to asiatiske selskaber med aktiviteter i USA i samme situation som flere Silicon Valley-giganter, der i 2015 indgik forlig i en lignende sag.

Det drejede sig om Apple, Google, Intel og Adobe samt Lucasfilm og Pixar, som måtte til lommerne og betale 2,8 milliarder i et forlig til de folk, som har skiftet mellem disse selskaber i perioden fra 2005 til 2009.

Læs også: Hemmelig aftale: It-giganter må ikke headhunte folk

I den nye sag mellem LG og Samsung regnes det samtidigt for totalt usandsynligt, at jobaftalerne i USA ikke er blevet indgået med et nik fra de asiatiske topfolk.

Derfor kan det godt forventes, at sagen får afstikkere i Sydkorea, hvor både LG og Samsung kommer fra.

I Danmark kunne Computerworld for små 10 år siden afsløre, at blandt andre IBM Danmark og A.P. Møller Mæersk havde indgået lignende aftaler om ikke hugge hinandens medarbejdere, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:
Den er god nok, softwareudvikler: Nu skal du have din helt egen agent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere