Tilbage til tegnebordet: EU-præsident siger nej til nye roaming-regler i Europa

EU-Kommissionens forslag om at begrænse gratis roaming i EU til maksimalt 90 dage er 'ikke fyldestgørende,' mener EU-præsident Jean-Claude Juncker, der netop hjemvendt fra rejse til Kina siger nej til forslaget.

EU-Kommissionens forslag om at begrænse muligheden for fri roaming i Europa har ingen gang på jord.

Sådan lyder det nu overraskende fra EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, der mener, at forslaget ikke er 'fyldestgørende.'

Han var på besøg i Kina, da EU i sidste uge offentliggjorde sit udkast. Nu meddeler han, at forslaget alligevel ikke har nogen gang på jord.

Du kan læse om den første udmelding fra EU her: EU fjerner forhadte roaming-afgifter til sommer - men der bliver alligevel ikke ubegrænset roaming i Europa.

"Præsidenten har hørt og læst den feedback, som vi har modtaget fra forbruger-organisationer, parlamentarikere, stakeholdere og andre, og forslaget er efter hans mening ikke fyldestgørende", siger talsperson Alexander Winterstein ifølge Computerworlds nyhedsbureau.

Jean- Claude Juncker har derfor sendt embedsværket tilbage til tegnebordet for at udarbejde et nyt udkast.

"Vi har lyttet, og nu går vi tilbage til tegnebordet, og vi vil snart præsentere et bedre forslag," lyder det fra talspersonen.

EU fjerner fra næste sommer fjerner muligheden for at opkræve roamingafgifter for teleselskaberne, hvilket du kan læse mere om her: Roaming-dødsstødet fra EU: Sådan rammer det de danske teleselskaber

I det første forslag ville EU imidlertid begrænse det antal dage, hvor man frit ville kunne roame i udlandet, til 90 dage om året.

Hertil kommer, at man ifølge forslaget som bruger skal logge på sit hjemlige teleselskabs eget net-værk mindst én gang hver 30. dag.

Der har i EU været delte meninger om reglerne, da en del politikere mener, at alle skal have mulig-hed for at roame frit hele året rundt.

Modsat mener andre, at fri roaming året rundt vil kunne føre til, at brugerne vil flokkes om billige lande, hvor de vil købe mobil-abonnementer, som de så frit vil kunne anvende i andre lande med højere priser.

Oprindeligt valgte EU grænsen på 90 dage om året, da 99 procent af de rejsende i EU opholder sig mindre end 90 dage om året i andre EU-lande end deres hjemland.

Det er endnu uklart, hvornår EU vil fremlægge et nyt forslag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.