Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Tilbage til tegnebordet: EU-præsident siger nej til nye roaming-regler i Europa

EU-Kommissionens forslag om at begrænse gratis roaming i EU til maksimalt 90 dage er 'ikke fyldestgørende,' mener EU-præsident Jean-Claude Juncker, der netop hjemvendt fra rejse til Kina siger nej til forslaget.

EU-Kommissionens forslag om at begrænse muligheden for fri roaming i Europa har ingen gang på jord.

Sådan lyder det nu overraskende fra EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, der mener, at forslaget ikke er 'fyldestgørende.'

Han var på besøg i Kina, da EU i sidste uge offentliggjorde sit udkast. Nu meddeler han, at forslaget alligevel ikke har nogen gang på jord.

Du kan læse om den første udmelding fra EU her: EU fjerner forhadte roaming-afgifter til sommer - men der bliver alligevel ikke ubegrænset roaming i Europa.

"Præsidenten har hørt og læst den feedback, som vi har modtaget fra forbruger-organisationer, parlamentarikere, stakeholdere og andre, og forslaget er efter hans mening ikke fyldestgørende", siger talsperson Alexander Winterstein ifølge Computerworlds nyhedsbureau.

Jean- Claude Juncker har derfor sendt embedsværket tilbage til tegnebordet for at udarbejde et nyt udkast.

"Vi har lyttet, og nu går vi tilbage til tegnebordet, og vi vil snart præsentere et bedre forslag," lyder det fra talspersonen.

EU fjerner fra næste sommer fjerner muligheden for at opkræve roamingafgifter for teleselskaberne, hvilket du kan læse mere om her: Roaming-dødsstødet fra EU: Sådan rammer det de danske teleselskaber

I det første forslag ville EU imidlertid begrænse det antal dage, hvor man frit ville kunne roame i udlandet, til 90 dage om året.

Hertil kommer, at man ifølge forslaget som bruger skal logge på sit hjemlige teleselskabs eget net-værk mindst én gang hver 30. dag.

Der har i EU været delte meninger om reglerne, da en del politikere mener, at alle skal have mulig-hed for at roame frit hele året rundt.

Modsat mener andre, at fri roaming året rundt vil kunne føre til, at brugerne vil flokkes om billige lande, hvor de vil købe mobil-abonnementer, som de så frit vil kunne anvende i andre lande med højere priser.

Oprindeligt valgte EU grænsen på 90 dage om året, da 99 procent af de rejsende i EU opholder sig mindre end 90 dage om året i andre EU-lande end deres hjemland.

Det er endnu uklart, hvornår EU vil fremlægge et nyt forslag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere