Artikel top billede

Tilbage til tegnebordet: EU-præsident siger nej til nye roaming-regler i Europa

EU-Kommissionens forslag om at begrænse gratis roaming i EU til maksimalt 90 dage er 'ikke fyldestgørende,' mener EU-præsident Jean-Claude Juncker, der netop hjemvendt fra rejse til Kina siger nej til forslaget.

EU-Kommissionens forslag om at begrænse muligheden for fri roaming i Europa har ingen gang på jord.

Sådan lyder det nu overraskende fra EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, der mener, at forslaget ikke er 'fyldestgørende.'

Han var på besøg i Kina, da EU i sidste uge offentliggjorde sit udkast. Nu meddeler han, at forslaget alligevel ikke har nogen gang på jord.

Du kan læse om den første udmelding fra EU her: EU fjerner forhadte roaming-afgifter til sommer - men der bliver alligevel ikke ubegrænset roaming i Europa.

"Præsidenten har hørt og læst den feedback, som vi har modtaget fra forbruger-organisationer, parlamentarikere, stakeholdere og andre, og forslaget er efter hans mening ikke fyldestgørende", siger talsperson Alexander Winterstein ifølge Computerworlds nyhedsbureau.

Jean- Claude Juncker har derfor sendt embedsværket tilbage til tegnebordet for at udarbejde et nyt udkast.

"Vi har lyttet, og nu går vi tilbage til tegnebordet, og vi vil snart præsentere et bedre forslag," lyder det fra talspersonen.

EU fjerner fra næste sommer fjerner muligheden for at opkræve roamingafgifter for teleselskaberne, hvilket du kan læse mere om her: Roaming-dødsstødet fra EU: Sådan rammer det de danske teleselskaber

I det første forslag ville EU imidlertid begrænse det antal dage, hvor man frit ville kunne roame i udlandet, til 90 dage om året.

Hertil kommer, at man ifølge forslaget som bruger skal logge på sit hjemlige teleselskabs eget net-værk mindst én gang hver 30. dag.

Der har i EU været delte meninger om reglerne, da en del politikere mener, at alle skal have mulig-hed for at roame frit hele året rundt.

Modsat mener andre, at fri roaming året rundt vil kunne føre til, at brugerne vil flokkes om billige lande, hvor de vil købe mobil-abonnementer, som de så frit vil kunne anvende i andre lande med højere priser.

Oprindeligt valgte EU grænsen på 90 dage om året, da 99 procent af de rejsende i EU opholder sig mindre end 90 dage om året i andre EU-lande end deres hjemland.

Det er endnu uklart, hvornår EU vil fremlægge et nyt forslag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere