Artikel top billede

Tilbage til tegnebordet: EU-præsident siger nej til nye roaming-regler i Europa

EU-Kommissionens forslag om at begrænse gratis roaming i EU til maksimalt 90 dage er 'ikke fyldestgørende,' mener EU-præsident Jean-Claude Juncker, der netop hjemvendt fra rejse til Kina siger nej til forslaget.

EU-Kommissionens forslag om at begrænse muligheden for fri roaming i Europa har ingen gang på jord.

Sådan lyder det nu overraskende fra EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, der mener, at forslaget ikke er 'fyldestgørende.'

Han var på besøg i Kina, da EU i sidste uge offentliggjorde sit udkast. Nu meddeler han, at forslaget alligevel ikke har nogen gang på jord.

Du kan læse om den første udmelding fra EU her: EU fjerner forhadte roaming-afgifter til sommer - men der bliver alligevel ikke ubegrænset roaming i Europa.

"Præsidenten har hørt og læst den feedback, som vi har modtaget fra forbruger-organisationer, parlamentarikere, stakeholdere og andre, og forslaget er efter hans mening ikke fyldestgørende", siger talsperson Alexander Winterstein ifølge Computerworlds nyhedsbureau.

Jean- Claude Juncker har derfor sendt embedsværket tilbage til tegnebordet for at udarbejde et nyt udkast.

"Vi har lyttet, og nu går vi tilbage til tegnebordet, og vi vil snart præsentere et bedre forslag," lyder det fra talspersonen.

EU fjerner fra næste sommer fjerner muligheden for at opkræve roamingafgifter for teleselskaberne, hvilket du kan læse mere om her: Roaming-dødsstødet fra EU: Sådan rammer det de danske teleselskaber

I det første forslag ville EU imidlertid begrænse det antal dage, hvor man frit ville kunne roame i udlandet, til 90 dage om året.

Hertil kommer, at man ifølge forslaget som bruger skal logge på sit hjemlige teleselskabs eget net-værk mindst én gang hver 30. dag.

Der har i EU været delte meninger om reglerne, da en del politikere mener, at alle skal have mulig-hed for at roame frit hele året rundt.

Modsat mener andre, at fri roaming året rundt vil kunne føre til, at brugerne vil flokkes om billige lande, hvor de vil købe mobil-abonnementer, som de så frit vil kunne anvende i andre lande med højere priser.

Oprindeligt valgte EU grænsen på 90 dage om året, da 99 procent af de rejsende i EU opholder sig mindre end 90 dage om året i andre EU-lande end deres hjemland.

Det er endnu uklart, hvornår EU vil fremlægge et nyt forslag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere